Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A zenetanár is nevel

Sopron – Két szép dolog is van az én munkámban; a zene és a nevelés – vallja Schárfyné Halmos Erika zongoratanár, Sopron kiváló pedagógusa.
Nehéz lenne megszámolni, hány soproni gyermek lelkébe oltotta bele a zene szeretetét vagy hányuknak keltette fel legalább a kíváncsiságát a hangok világa iránt. Schárfyné Halmos Erika, a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára már diákként aktív résztvevője volt a város zenei életének, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése óta pedig megszámlálhatatlan koncerten, rendezvényen, versenyen lép fel.

Bár tehetsége és szorgalma lehetővé tette volna, nem vágyott szólókarrierre. – Igazán jól közösségben érzem magam, a zenét is a gyerekekkel vagy egy zenekarral közösen szeretem művelni és megélni – mondja.

A zene és a nevelés egyaránt fontos Schárfyné Halmos Erika számára.
A zene és a nevelés egyaránt fontos Schárfyné Halmos Erika számára.

Igazi, nagybetűs pedagógus, aki nemcsak a kottát és a billentyűket figyeli, hanem azt is, nincs-e problémája a tanítványának, ami akadályozza az odafigyelésben. Egy zenetanár, aki nevel is, és akinek az a célja, hogy egy jó közegben – a zenében – kifejezhesse magát a tanítványa, s kiegyensúlyozott emberré váljék...

Schárfyné Halmos Erika több mint húsz éve óvodáskorúakkal is foglalkozik, óriási sikerrel. Ő volt az ötletgazdája és azóta is motorja a Zenevárnak, és még egy sor zenei rendezvénynek.

Példaértékű pedagógiai és közéleti tevékenységéért kapta meg a Sopron Kiváló Pedagógusa Díjat.

Olvasóink írták

  • 1. Telepathia 2009. január 26. 09:42
    „Szívből gratulálunkaz óvódások és kisikolások hozzátartozói nevében !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárd forint a falvaknak

Kistérség - A Sopron–Fertőd kistérség 39 településéről összesen 35 pályázat érkezett az… Tovább olvasom