Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A zene és a tiszta lélek - Arustei Andrea vallomása

Arustei Andrea 2010 nyarán a Megasztárban a középdöntőig jutott el. A 15 esztendős soproni diáklánnyal jövőbeni terveiről és a zenéhez fűződő viszonyáról beszélgettünk.

Mikrofonpróba
Tízéves korom óta zenélek, az Aszpartám nevű együttesben énekeltem. Nagyrészt miséken énekeltünk különböző feldolgozásokat. Akkor tudatosult bennem, hogy érdemes lenne a későbbiekben is foglalkozni az énekléssel. Biczó Lillával négy éve zenélünk együtt, ő gitározik. Már az első gitárpengetéskor éreztük egymás zeneiségét. Nagyszerű társ számomra. Ketten alkotjuk a Two Dou-t. Nincs konkrét zenei műfajunk, ha megtetszik egy dal, igyekszünk azt feldolgozni és ízlésünknek megfelelően a húrokra simogatni a dalban rejlő érzést. Mindig kell az összjáték: előadásaink közben egymásra tudunk hangolódni, minden mástól függetlenül. Talán ez a kettősség a különlegességünk.

Arustei Andrea
Arustei Andrea
A nagyszínpad
Én imádom Sopront. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Líceum diákja vagyok, sok zenei lehetőséget ad nekem. Hogy megmutathassam a tehetségem az emberek előtt, és hogy kipróbáljam magam, jelentkeztem a Megasztár tehetségkutatóba. Nagyszerű érzés volt számomra, mert rengeteg ígéretes amatőr zenésszel ismerkedtem meg. Bár idegen volt az a pezsgés, de el tudtam képzelni magamban az állandóságát. Nagyon izgultam a fellépés, a kritika miatt, de végül boldog vagyok, hogy eddig is eljutottam.

Lesz -e mecénás?
Vágyom a zenei karrierre. Kell, hogy valaki felfigyeljen rám, támogasson, tanácsokkal lásson el, de nincs szükségem a reklámozásra. Az egyszerűségünk legyen az, ami miatt hallgatnak minket, kíváncsiak ránk az emberek.

Álmodj merészet!
…egy fesztiválon, zenekarral a hátam mögött fellépni. Ezt az álmomat szeretném megvalósítani. Fiatal vagyok és naiv, de van bennem lendület és terv az élethez. Nem vagyok nagyravágyó, ha az élet úgy hozza, hogy lesz egy biztos állásom és mellette zenélgethetek, én már azzal is elégedett leszek. De amíg zenei téren látok lehetőséget magam előtt, addig megyek és próbálkozom. Ezt ajánlom más fiatalnak is, hogy ne adják fel, gyakoroljanak és ragadjanak meg minden lehetőséget.

Lélektréning

A mottómat mindig követni fogom: ˝Az álmokban és az életben semmi sem lehetetlen.˝ ˝Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés. Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember lánya egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be. Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna ha... Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni. Mindannyian a saját utunkat járjuk. És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat.˝

Tiszta kép
Az emberek arra figyelnek oda, ami nekik kellemes, de az is fontos, hogy egyedi, különleges legyen egy előadás. Ha az énekes átéli a zenét, akkor a hallgató is. Minden zenésznek megvan a lehetősége, hogy az egyéni hangzást, a saját stílusát megformálja. Ezért a fizetség a szeretet, amit a közönség ad. Én elsősorban a saját magam számára felállított szakmai mércét szeretném elérni és csak ezután jöhet a fesztiváli fellépés…

Repertoár
Törekszünk az újra. Ha első hallásra fantáziát látunk egy dalban, azt újradolgozzuk. Többek között Marilyn Manson: Sweet dreams, vagy a Misztrálhoz hasonló hangzású Indulj egy úton című dal szerepel a repertoárunkban, természetesen saját feldolgozásban. A közönség az eddig játszott dalainkra továbbra is számíthat.

Olvasóink írták

  • 1. bobo 2011. május 01. 21:54
    „Sinen van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló kerékpártúra a munkaerő-piaci nyitás napján

Kerékpártúrát szervez EURES-T Pannonia hálózat az osztrák munkaerőpiac megnyitásának napján,… Tovább olvasom