Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A zárszámadásról vitáztak

A 2005-ös zárszámadás és az önkormányzat 2,2 milliárdos hitelszerződése volt a tegnapi rendkívüli közgyűlés témája.
Sopron folyószámlahitel-szerződéséről és a város zárszámadásáról döntöttek a képviselők a tegnapi, rendkívüli közgyűlésen. – Már áprilisban elkészült a zárszámadásról szóló anyag, miért most, határidőn kívül kell ezt a napirendet tárgyalni? – tette fel a kérdést Mágel Ágost (Fidesz), majd hozzátette, törvénysértést követ el a városvezetés ezzel a lépéssel. Hruby József alpolgármester válaszában elmondta, valóban rendelkezésre állt az előterjesztés április 27-én, de az SZMSZ szerint azt öt nappal az ülés előtt el kell juttatni a képviselőkhöz.

– Csak három nap állt rendelkezésre, ezért nem tárgyaltuk az áprilisi közgyűlésen – mondta az alpolgármester, majd hozzátette, így legalább több idő állt a képviselők rendelkezésére az anyag áttanulmányozására. Mágel Ágost ekkor ismét felszólalt: – A könyvvizsgálói záradék dátumozása szerint nem állja meg a helyét a válasz. Kiküldhették volna előbb az előterjesztést, kikérem magamnak a csúsztatást – mondta a képviselő. – Azért nem terjesztette be a városvezetés a zárszámadást a testület elé, hogy azt ne lehessen kampánycélokra használni – vélte Abdai Géza (Fidesz).

– A város a szakadék szélén áll, hatalmasak a hitelek. Nem csoda, hogy a kampányidőszakban nem akartak beszélni erről a témáról.
– Frakciónk nem tervezett hozzászólni a témához, az előterjesztés ugyanis önmagáért beszél – mondta dr. Szekeres Csaba (Szövetség Sopronért Egyesület). – Azonban fel akarjuk hívni a figyelmet a kétségbeejtő pénzügyi hiányra. A város anyagi helyzetéről már most meg kell kezdeni az egyeztetéseket.

A zárszámadást és hitelszerződést végül az ellenzék elutasította, a koalíciós többség viszont elégnek bizonyult elfogadásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzás a vád a kutyaügyben

A soproni kutyaügyben az ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a soproni bíróságra, ahol május 31-én tartják meg az első tárgyalást. A vádlott Őrsi András szerint a szakértői megállapítások nem állják meg a helyüket. Tovább olvasom