Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

A záróvonalat átlépve előzött: öt sérült egy balesetben

Sopron - Súlyos sérüléssekkel járó közlekedési baleset történt hétfőn reggel a 84-es számú főúton Sopron és Kópháza között. A soproni mentők egy személyt sokkos, életveszélyes, hármat súlyos sérüléssel szállítottak kórházba.
Feltehetően a sietség és az ebből adódó szabálytalan előzés okozott közlekedési balesetet hétfőn reggel fél nyolc körül. Egy személyautó és egy haszongépjármű haladt egymás mögött a 84-es főúton Kópházáról Sopron felé. A díszfaiskola környékén a hátul haladó jármű vezetője a záróvonalat átlépve előzésbe kezdett, eközben az előzendő autós, nem vette észre a már mellette haladó járművet és megkezdte a balra befordulást. Az ütközést nem lehetett elkerülni, ennek következtében a kanyarodó, német rendszámú jármű az árokba csúszott.

A helyszínre négy mentőautó és két tűzoltójármű érkezett ki. A balesetben egy személyt sokkos, életveszélyes állapotban, míg hármat pedig súlyos sérüléssel szállítottak a kórházba. Egy személyt pedig a helyszínen láttak el. A helyszínelés félpályás útzár mellett zajlott, az út tizenegy óra előtt szabadult fel.


Fél tízig teljes útzár volt az úton.

Sopronban történt még egy közúti baleset hétfőn délelőtt: a Rákosi út és az Elkerülő út kereszteződésében ütközött két autó, a mentők egy könnyű sérültet láttak el a helyszínen.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Aladár 2009. január 03. 18:50
  „Kedves ungi!

  Lehet, hogy "kumpala" egyetértését fejezte ki, de egy dologba nem gondolt bele egyikük sem.
  Mégpedig ott a záróvonal, kanyarodni szeretnének, de érkezik hátulról egy megkülönböztető jelzést használó jármű, aminek szirénáját a szél, illetve egyéb forgalmi tényező (szemből érkező hangosabb kamion) valamint rádióban közölt érdekes hírre figyelés, stb nem hallják. Pont abban a pillanatban kanyarodnak amikor a megkülönböztető jelzést (hang és fény) használó autó odaérkezik... Ki is lesz a hibás? Természetesen ÖNÖK! Miért? Mert a záróvonal ellenére is érkezhet autó és minden esetben meg kell győződni kanyarodás elött.

  Sajnálom! Elbuktak!”
 • 38. Imcsi 2008. december 31. 17:13
  „valaki13 :"Aki a KRESZ szabályait megszegi közlekedési bűncselekményt követ el, tehát bünöző!!! Akár tetszik, akár nem!!!"
  Túl sarkosan fogalmaztál: aki 50 helyett 51-gyel megy lakott területen az is szabályt szeg, meg az is, aki 100-zal! Én az előbbit nem tekintem bűnözőnek! És asszem a rendőrök sem!
  A konkrét esetben a záróvonal miatt nem kell a kanyarodás előtt hátranézni, bár a hazai közlekedési kultúra miatt ajánlott!”
 • 37. kumpala 2008. december 29. 21:10
  „Megfigyeltétek már, hogy a kópházi körforgalom után Sopron felé behal a forgalom (értsd: 60-70 km/h)? ilyenkor mondom, na itt a soproni tempó. Bár utálom ezt a béna cammogást, mégis megyek a birkákkal, mert ezen már tényleg semmi nem múlik. Ajánlom mindenkinek. Unginak üzenem, egyetértek vele. De jó ha tudja, a terepjárók ütközési biztonsága messze nem olyan jó, mint amilyennek érződik a bunkerból.. Már ha az van neki.”
 • 36. ungi 2008. december 27. 21:50
  „Valaki 13! Milyen közlekedesi szabalyt szegett meg a mercis? Nem nezett a tükörbe?
  Bocsi, de zarovonalnal szerintem 99% nem nez bele. Viszont a masik auto zarovonalon elözött. Erted?
  Ami viszont tenyleg tilos a kressz szerint. Tudod van egy olyan dolog, hogy bizalmi elv. Ha a mercis ezt sürün emlegetne, talan elerne, hogy a rendörök is elgondolkodjanak.”
 • 35. edna6 2008. december 27. 20:38
  „Valaki13!Talán lehet hogy te a másik autos vkije vagy engem csak az érdekel hogy anyukám jobban van hogy melyik soför volt a hibásabb abszolut nem majd a rendörök eldöntik!Egyik sofört sem ismerem csak mindig a vétlen jár a lrgrosszabbul.A másik szintén mercis autosnak meg egy kicsit vissza kéne venni a tempobol mielött nagyobb baj történik mind a ketten hibásak voltak ez van.Kimi74 nek meg köszönöm benne van emberség Edna”
 • 34. valaki13 2008. december 27. 16:53
  „edna6!

  Aki a KRESZ szabályait megszegi közlekedési bűncselekményt követ el, tehát bünöző!!! Akár tetszik, akár nem!!!

  Igen sajátos értelmezésed van! Tudod azt mondom, ha a mercis nem szegi meg a szabályt nem történt volna semmi, TEHÁT CSAK Ő A HIBÁS!!!”
 • 33. Kimi74 2008. december 27. 12:39
  „Szia edna6!

  Örülök,hogy jobban van édesanyád!
  Azt hogy ki követte el a nagyobb hibát ez egyértelmű,de a kressz szerint
  "nem hivatkozhat más közlekedési szabálytalanságára az,aki maga is szabálytalanul közlekedik"
  Viszont felesleges ezen lovagolni,ez már megtörtént,talán mindenki tanult az esetből.
  Szerencse a szerencsétlenségben,hogy nem lett halott.”
 • 32. edna6 2008. december 26. 19:17
  „SZIASZTOK!Mielött sokan fikázzák itt a mercis az én anyukám volt az egyik utas aki házul ült és hál isten túlélte de ha más kisebb kaliberű autoban ül ami szintén nem az övé és csak utas nem tehet semmiről valoszinü hogy már nem él.Amugy hál isten már mindenki jol van persze a két soför kisebb karcolásokkal meguszta mert mind a kettö hibás volt csak az egyik aki nagyon sietett valahova Őjobban másik hibája csak annyi volt hogy nem nézett a visszapillantoba akkor ki a hibásabb?Aki tilosba előz vagy a másik?Ráadásul Őt a helyszinen ellátták és ment haza a másik sofőr pedig este 8 ig mig németobol vissza nem igazolták a rendörségen ült mint vmi bünöződe ez a hiv.ut.Remélem a kisteherautosnak se volt nyugodt ünnepe ha pedig igen akkor elég lelketlen.Kiváncsi lennék hogy érdeklödött e a többiek után hogy hogy vannak?Mindenkinek kellemesebb ünnepeket”
 • 31. anca 2008. december 26. 10:07
  „Ad.30.
  Értem én a mondandód lényegét, még egyet is értenék veled, de mondd, MINEK EZ A STÍLUS?!”
 • 30. drHannibalLecter 2008. december 25. 23:23
  „Remélem e kishaszonjármű g.cifejű buzi vezetőjétől nemcsak elveszik a jogsit, hanem még meg is büntetik
  félmillió bírsággal.Írtam már párszor más balesetek kapcsán: A legtöbb közlekedő bunkó paraszt, tök mindegy gyalog van, vagy kamion van a segge alatt. Majd mindegyik közlekedő Istennek képzeli magát, illetve Istent játszik saját és rosszabb esetben más életvéel. A bicajosoknál trendi a kivilágítatlan bicikli, lásd meg időben holdvilágtalan éjeken. A gépjárművezetők meg mennek mint a barmok,mert muszáj ezeknek a másodperchuszároknak 2 perccel az úticéljukhoz érni9. Az hogy mások életét kockáztatják, le se szarják... Ha egy agresszív gyorshajtó megdöglik és nem visz magával senkit örülni szoktam, mert általában mindig megöl legalább egy vétlent......”
 • 29. joco 2008. december 24. 14:18
  „Hát mit vártok el az olyanoktol kik többtizmillás "gk" -jukkal azt csinálnak amit akarnak. Egy mai gazdagék -megszokott- tevékenységének voltam tanuja: a "zöld" barát vendéglátoja elött a megszokott modon a "teraszon" parkolt a többtizmillás gk.-ja. Neki/nekik mindent lehet?”
 • 28. ungi 2008. december 24. 13:22
  „Zeta62! Köszönöm, hogy felhivtad a sok felületesen olvaso ember figyelmet erre az "aprosagra". Különben nem ertem, miert fikazza itt mindenki a merciseket, audisokat, es terepjarokat. En is egy ilyen autoval jarok, es nem egyszer elöfordult mar, hogy suzuki, fiat-tipo, vagy punto, vagy akarmilyen 1200-es motorral rendelkezö szabalytalanul megelözött, csak azert, mert en betartottam az elöirt sebesseget. Tehat emberek, nem altalanositani kell megint! Mindennapos eset az is, hogy a soproni hatar fele vezetö uton figyelmen kivül hagyjak a 70-es, 50-es, 30-as tablat, elhuznak mellettem 90-nel, aztan a hatar utan, mikor mar mehetne 100-al is, cammognak.Elözes elött merlegelni kellene, van ertelme, vagy nincs.Indexelni is mindig szoktam, söt nem ugy mint egyes mas tipusu auto soförjei. Ugyanis ha körforgalomba hajtok be, nem akkor kell indexelni, hanem mikor elhagyom a körforgalmat.Söt, azaltal, hogy ilyen autom van, meg "ujgazdag" sem vagyok, csak hat ezekböl az autokbol több eselyem van elve kijönni, ha egy barom nekem jön, mint egy kis "szutyokbol". Mert en elni akarok!!!!!!!!!!”
 • 27. zeta62 2008. december 23. 23:35
  „Skacok!
  Mielőtt tovább fikázzátok a mercist, elárulom, jelenleg ő volt a kanyarodó, és a mikrobusz előzött a záróvonalon...”
 • 26. 13.István 2008. december 23. 19:06
  „Annó még 1973-ban úgy tanított az oktatóm a ZÁRÓVONALAT még érinteni is TILOS !!!
  De ezeknek az újgazdagoknak úgylászik mindent lehet . Záróvonal, Stopvonal ,Irányjelzőhasználat nélkül
  közlekedni ,( -nincs ott rendőr nem látja illetékes ) még beférek , s lám itt a bizonyíték nem fért be.
  De nem számít lesz új majd leirjuk költségként, mert státusz a Merci !!!
  Urak! Elő a könyvet nem árt ismételni.
  Ha nem ünnepek következnének mást is mondanék !!
  A képek sokat bizonyítanak valószínű nem először járt erre ,de eddig olyankor mikor nem akart a szaggatott
  utánn lekanyarodni senki,most nem jött be.
  Jobbulást a sérülteknek. Szép Karácsonyt! A Résztvevő vétkesnek meg elgondolkodást .!!!”
 • 25. anca 2008. december 23. 10:46
  „Na, fiúk, ehhez még hozzátenném a most divatos terepjárókat. Záróvonal? Előzni tilos? Ugyan?! Erőfölény.
  Mára elérték, hogy félek tőlük. Jó ez???”
 • 24. anca 2008. december 23. 10:26
  „Pesten tanultam vezetni úgy 35 éve. Nem mondom, hogy előny, de jó gyakorlat volt! A jót tanultam meg, nem azt, ami ma divat!!!!

  Azt tapasztalom Sopronban két évtizede, sajnos, hogy nem divat előre jelezni a SZÁNDÉKOT! Ez nagy baj!!! Amennyiben nem használják az irányjelzőt, akkor az ember tanácstalan, hogy merre is akar menni az illető? Azután kiderül, mert megy valamerre... Ideális esetben nem történik baleset...!

  Kérem szépen, a SZÁNDÉKOT KELL JELEZNI AZ IRÁNYJELZŐVEL!!! Általános hiba, nagy hiba!!!”
 • 23. hyundai 2008. december 23. 07:57
  „És azt észre vette már valaki, hogy ezekhez az autókhoz (Ajdi, BmW, VW, Merkedesz) a magyar piacra nem jár alapszériában indexkar? Vagy csak az izzót sajnálják ki belőle???:DD De komolyan, mi a francért nem lehet szabályosan közlekedni ezekkel a "szutykokkal"? Milyen előjoguk van benne? Tegnap Pesten láttam, hogy a bömös a körúton csinált magának egy harmadik sávot a villamossíneken....aztán szabálytalanul balra fordult, miközben villogot, hogy engedjük már el, mert különben...aztán kicsit trenírozta gyalogosokat is gyorsaságból...Ilyenkor miért nincs sehol egy rendőr? Jól pofán kéne vágni, bevonni a jogsiját és elkobozni egy évre a kocsit. Gondolom többet nem keménykedne...ha szép szóval nem megy (KRESZ), akkor fogni kell a gyeplőt keményebben. Szerintem...”
 • 22. Poltergeist 2008. december 23. 07:40
  „Igen -igen a merci a BMW az audi és a nagyobb és márkásabb értékű autókra nem vonatkozik a kressz ők mehetnek záróvonalon leszoríthatnak előzéskor és gyakorlatilag mindennemű kényszert alkalmazhatnak mert ők azt hiszik ilyen autóval nekik elsőbségük van ha tör ha szakad.De marha nagyot tévednek ám csak az ő augyaukban akkor tudatosul amikor már baj van.”
 • 21. 621 2008. december 23. 06:28
  „Ezen én nem csodálkozom. Nagyon sokat autózok munkámból fakadóan, sokat az m1-en, és még többet sajnos a 81, 84, 86-on személyautóval. A zéro tolerancia bevezetése után egy kis ideig azt gondoltam normalizálódnak az állapotok. Na ebből mára a sunyi módon olyan helyen elálló civil és rendőrautók maradtak meg, ahol a büdös életben nem volt és várhatóan nem is lesz baleset,- viszont büntetni lehet - és lett belőle egy mindenen keresztülgázoló társaság, akik letólnak az útról 90-nél meg 130-nál, és a lehető minden módon előznek, ott is ahol nem lehet... Különösen divat lett a falukból kijövet a forgalom elől elzárt területen elzúgni 200-al, mindegy hogy szemben ki van... Kondorosi meg dörzsöli a markát mert jó a bevétel... Elmondanám neki, hogy rendőri felügyelet nélkül nem lehet megoldani a szabályok betartatását... Még a T. rendőrségen belül sem, - lásd Mmóvári rendőrgyorsulási verseny Mosonban, ahonnan egészen tipikus, és felháborítóan kozmetikázott képek és híradások jöttek a rendőrség részéről...a rákosi korszakot meghazudtoló cenzúra igénybevételével...”
 • 20. joco 2008. december 23. 05:51
  „A "szines" Tehénnél a zárovonal pont azért is van felfestve, hogy a balra bekanyarodó jármüvek baleset nélkül betudjanak kanyarodni.. Én még ugy tanultam, hogy mielött "manöverezek ":HIM vagyis H. mint hátra nézek;I mint indexelek; M mint manöverezek. Ezzel nem azt mondon, hogy "hibás" a bekanyarodni akaró autos, de lehet, hogy megelözhette volna a balesetet- de igaz az is, ki a zárovonalat átlépve probál "elöbbre" jutni az általában mindig tullépi a megengedett sebességet igy igencsak "nehéz" kivédni az ilyen MARHÁK-nak a kresz és az élet ellen irányuló "manövereit".”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztés a Sopron-Szentgotthárd vonalon

45 milliárd forintból fejlesztik a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalat. Kétszeresére nőhet… Tovább olvasom