Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

A Volán kivizsgálta a panaszokat

Sopron - Csokorra való panasszal kereste meg szerkesztőségünket Horváth Attila olvasónk, aki a helyi autóbuszjáratok menetrendjéről, késésekről írta le – tapasztalatai alapján – a véleményét. Levelét továbbítottuk a cég helyi üzletágához, ahol kivizsgálták észrevételeit.
„A Teleki Pál utcai (városba befele menő) buszvárónál vártam nyolc másik emberrel a 20-as buszt, amelynek az indulási ideje 6 óra 58 perc és 7 órakor lenne elöl a Teleki Pál utcában. A 10Y-os és az 1-es busz beállt a megállóba 7 óra 2 perckor, amikor 2 perc késéssel szintén megjelent a 20-as busz is. Megállt egy-két másodpercre, majd pedig teljesen üresen elhajtott és otthagyott kilenc utast, akik közül – velem együtt – többen a kórházba mentek volna dolgozni vagy vizsgálatra. A helyi Volánt felhívtam telefonon és kértem, hogy ha már úgyis 2 perc késéssel jött a busz, akkor legalább szóljanak utána és jöjjön vissza…" Ez csak egy olvasónk panaszai közül, levelében a virágvölgyi járatról is említést tesz.

– Megállapítottam – írja levelében Bális Judit, a Kisalföld Volán soproni helyi járatos üzletágának vezetője –, hogy a Jereván-lakótelepről a jelzett napon a 20K járat valóban késve indult, ezért késve érkezett a Teleki Pál utcai megállóba is. Amikor megérkezett a 20K járat, már két autóbusz állt a megállóhelyen, így az csak mögéjük tudott beállni. Az autóbusz-vezető hibázott abban, hogy nem várta meg, míg szabaddá válik a megállóhely, hogy utasai biztonságosan fel tudjanak szállni. Forgalmista kollégám természetesen az autóbuszt visszafordítani nem tudta, mert a 20K jelzésű járatot az autóbusz-vezetőnek a végállomásig kellett vinnie.

A 7B járat a Jereván-lakótelepről időben indult. Arról, hogy a Tercia étteremnél egy személyautó helytelen parkolása akadályozta a megállóba való beállást és utasaink késve érkeztek az iskolába és munkahelyükre, nem üzletágunk tehet. A város megrendelése alapján április 14. óta, a Virágvölgy tömegközlekedéssel történő ellátása érdekében – a 23-as járatok mellett – a 7B járatok is betérnek a Tercia Hubertus étteremhez. Sopron közösségi közlekedésének menetrendjét, a járatok útvonalát – egy úgynevezett közszolgáltatási szerződés alapján – az önkormányzat hagyja jóvá, ezért panaszát feléjük továbbítjuk.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. anyuka56 2008. április 29. 18:28
  „Don Kartács !

  Ebben az esetben a gyerek köszönéssel felszállt a buszra, felmutatva a bérletet, teljesen kultúráltan viselkedett,ment 5 lépést, és utána kiálltott a sofőr.
  A diák nem volt bunkó, flegma, csak nem értette, hogy mit hiányol a sofőr a bérletről. A konfliktust - ami a sofőr ordibálásából állt - úgy oldotta meg a gyerek, hogy leszállt a buszról.
  Azzal egyetértek hogy sok gyereknél bizony hiányzik a tisztelet.
  Mutasson jó példát és Ön is próbálja az írásain át sugallni az alapvető tényt: hogy az emberek tiszteljék egymást.”
 • 33. Ferike 2008. április 29. 14:30
  „brumi. Rendszám időpont, és lehet intézkedni.”
 • 32. brumi2 2008. április 29. 10:12
  „Személy szerin én csak azon tudok felháborodni, amikor a sofőr nyitott kabin mellett úgy füstöl mint egy gyárkémény. A buszon utaznak gyerekek, kismamák, akiknek a zárt ablakok mellett a cigaretta füst nem igazán kellemes.”
 • 31. Don Kartács 2008. április 29. 06:13
  „Bánfalvi, szépen tudsz lódítani, vagy véletlenül nem Dani László vagy álnéven? Tanárok sírva visznek haza gyereket azért, mert szórakozott a bérlettel? Röhej, ilyet még nem láttam.

  A Volánnak csupán 3 nagy hibája van:
  1. Az állandó traccs és piaparti a jereváni forgalmi iroda környékén, ami miatt 1-2 perccel az indulás után rohan ki a sofőr, hogy jaj istenem it´s time.
  2. Hagyja azt a sok idiótát utazni, akik azt hiszik, hogy ők találták fel a spanyolviaszt, lobbiznak a bérletekkel, és utána vérig vannak sértve, ha a sofőr joggal rájuk ordít. Igen, hiányoznak az ellenőrök és keményen kellene bírságolni, mert rengetegen túl szabadosan viselkednek
  3. Nem tanítja meg a bérlet megfelelő használatát, főleg a szülőknek, akik azt hiszik mindent jobban tudnak mindenkinél.”
 • 30. Don Kartács 2008. április 29. 06:05
  „anyuka 56, hiába háborodtok fel, csak azt látjátok, hogy a sofőr üvölt. De a szelektív hallás miatt nem igazán figyelhető meg, hogy miért üvölt. Késéseket, meg hasonló nyalánkságot én is tapasztalok, de ha egy kamasz diákkal a sofőr így lép fel, akkor annak oka van és az nem a dugó. Kérdés a gyerek milyen stílusban és mit hoznak magukkal otthonról. A mai suhancok bármit megengedhetnek maguknak, mert a hülye szülők a tiszteletet nem verik beléjük.”
 • 29. H.A. 2008. április 28. 21:00
  „Buszos!
  A munkámmal semmi bajom. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy sok kollegád miylen felgmán és lekezelően beszél az utasokkal mégha 12 órázik is. Én a 24. óra után is tisztelettudón beszélek mégha bánt is valami vagy bármiylen problémám is van.”
 • 28. egy buszos 2008. április 28. 20:16
  „oscar
  Bocs de elnéztem, H.A.-nak szántam”
 • 27. papesz 2008. április 28. 15:53
  „didi
  ha a kacsa nem tud úszni,akkor nem a víz a hülye”
 • 26. oscar 2008. április 28. 05:34
  „Godolom a 25,cikk H.A. nak szól.”
 • 25. egy buszos 2008. április 28. 00:06
  „oscar
  Ha csak 80 ezret keresel akkor gyere ide dolgozni. Nem kell 24 órát dolgozni, nyugodtan és gond nélkül közlekedhetsz egész nap és nem utolsó sorban több száz ember kénye kedvére vághatod a jópofit. Olyan világba élünk hogy mindig azt szapulják aki dolgozik. Én is szidhatnám a bolti dolgozókat az ápolókat stb., de nem teszem mert ők is csak emberek és nekik is lehet rosz napjuk akár a munkahelyi, vagy az otthoni konfliktusok miatt vagy akár a sok "kuncsafttól". De ti már csak ilyenek vagytok hogy ha valamit nem tudtok hogy mi és miért van mindjárt reklamáltok. Elöbb érdeklődni kéne. Az tény hogy nálunk is vannak bunkók mint bárhol máshol de ezért nem kell általánosítani.”
 • 24. H.A. 2008. április 27. 17:56
  „23.Oscar!
  Én sem keresek többet nagyon havi 80 ezernél és nem egy esetben 24 órákat vagyok a munkahelyemen, de mindettől föggetlenűl tiszteletudóan beszélek az emberekkel és nem késlekedem a munkával. Kivéve ha a buszok nemvisznek időben a munkahelyre mert éppen itt hagynak a megállóban nemcsak engem hanem sok más embert is. Ne érts félre én nem bántani akarom sem a sofőröket sem senkit mert távol áll tőlem, de nagyon sok esetben lehetne javítani bizonyos dolgokon ami messze nem a forgalomtól vagy legalábbis kismértékben a forgalomtól függ csak.”
 • 23. oscar 2008. április 27. 15:21
  „Didi. Megint csak a szavakkal vagdalódzol ott amiket te mondassz ott ha nincs anyag leáll a fazon,majd a főnökei megkeresik a hibást, mindegy hogy mennyit keres . Ellenben a volánnál,- Ha valaki szablytalanul parkol a busz nem tud tovább menni,a te olvasatodban a sofőr a hibás . Drága kis barátom keressél már más bűnbakot ,ha téged a rendőr megbüntet akkor a rendőr a hibás . Igaz?
  Szakadjál le a sofőrökről nem vagy méltó ellenfelük.Úgy veszem észre te az az ember vagy aki szól hogy szólhasson , nem áll jól neked.
  Jelzem neked havi 80000ért kinyalják a valogukat, ellenben a volánnál nem sokkal többért ünnepnap ,vasárnap hajnal 4 től illetva éjfélig dolgoznak. A szádra sem veheted ezeket az embereket.Kövesd meg Őket feltéve ha tudod mit jelent megkövetni.”
 • 22. Didi 2008. április 27. 12:01
  „Ferike!
  El kell menni az Audihoz, Siemens-hez, és még sorolhatnám, aztán lehet szarni menni 80 ezerért. Te meg pöffezkedsz a nagy hasaddal a volán mögött, és játszod az eszed, mert ez a vezetöbeosztásban lévönek kijár. Nem akarok általánosítani, nem mindegyiktek ilyen, de ezt nem az Én dolgom kiszürni.”
 • 21. oscar 2008. április 27. 09:58
  „Bocs a helyesírási hibákért.”
 • 20. oscar 2008. április 27. 09:54
  „Lehet ám mindenről beszélni helytelenül parkoló autok,forgalmi torlódás ,hó , jég,renitens utas,pisi , kaki,meleg kávé,mászaki zavar,stb. nyugodtan mondhatom a sofőr miat általában nincs késés.Az esetek 99%ban külső tányezők miatt késnek a buszok, és nem a gkv.k miatt.”
 • 19. Ferike 2008. április 27. 09:43
  „Édes kis barátom most nagyon okos embernek tartod magad, de túl ragozhatjuk az egészet. ezek szerint a soför nyugodtan be is szarhat mert nehogy késsen az ilyen utas mint te vagy.”
 • 18. Didi 2008. április 27. 09:20
  „Ferike!
  A 3 percbe az is belefér ugye, hogy esetleg késön folyik le a kávé, vagy tul meleg még. Vagy netán a ritkán látott kollégával ut közben nehéz megbeszélni az elözö napi Barcelona eredményt! Ez tapasztalat, cáfolni lehet, de attol még igaz!”
 • 17. Ferike 2008. április 27. 09:08
  „H.A. Kérem olvassa el mégegyszer amit írtam talán másodszori olvasásra kész lesz befogadni, és megérteni amit irtam. Pontosan azt hogyha késve érkezik az egyik járaból akkor késve tud indulni a következő járatra ami azt eredményezi hogy 3 perccel később érkezik a lakótelep 3. megállójába.”
 • 16. H.A. 2008. április 27. 08:36
  „12. Ferike!
  Semmi nem mólik a bussofőrön? Kérdem én, ha egy busz elindul a Juharfa útról és a Teleki Pál utcai megállóba ami a 3. megálló már 3 perc késéssel érkezik akkor ki a hibás? Nem hiszem el senkinek aki esetleg azt állítja, hogy a Jerevánon ekkora lenne a forgalom, hogy kb 1 kmen 3 perc késés legyen! Nade ha késésben is van a busz akkor sem úgy kell a késést behozni, hogy otthagyja az utasokat a megállóban akik aztán elkésnek a munkából.

  Egy buszos!
  Nem így kell hozzáállni a dolgokhoz, hogy ugyan már ki foglalkozik vele...?!


  Tudom, mindenkinek van magánéleti problémája kinek kisebb kinek nagyobb, de azt akkor sem az utasokon kell levezetni. Én Kórházban dolgozom, gondolom te sem örülnél annak ha a problámáim miatt veled elkezdenék kiabálni mert lassan mentél be egy rendelőbe vagy lassan vetted le a ruhádat vagy bármi más egyéb. Tuti jelentenéd a felettesemet, hogy téged megbántottak.
  Mondok még valamit. A minap a 7B-s busz (kivételesen nem csuklós) nem bírt megfordulni a Terciánál egyik du. A buszsofőr bunkó hangon közölte, hogy: SEGíTENE VALAKI TOLATNI MEG MEGFORDULNI? HA SENKI AKKOR SZÁLLJON LE MINDNEKI!
  Tudod (és ezt a ollegáidban is lehetne kissé tudatosítani), hogy létezik egy szó ami varázs szó! A szó csak ennyi, hogy: KÉREM!
  Kérem, segítsen valaki megfordulni mert nemtudok...
  Ha kérek valamit akkor én így kezdem, engem így tanítottak. Még akkor is így kezdem, ha éppen késésben vagyok vagy éppen más egy bajom van.”
 • 15. Ferike 2008. április 27. 08:34
  „Tudom olvastam azt a 249 írást és akkor sem adtak Énnek igazat most sem teszem .A szabályokat be kell tartani , ez vonatkozik úgy az utasra mint a közlekedés többi résztvevőire.Ha ezek mind renben lesznek nem lesz miről beszélgetnünk, ugyan ezek a beszélgetések viszik előbbre a dolgokat.”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borünnep harminc gazda részvételével

Sopron - A május 30-án kezdődő, három napig tartó XVII. Soproni Borünnepen a borvidék teljes… Tovább olvasom