Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A virágvölgyiek nyugalmukat féltik

A Virágvölgy Sopron terjeszkedésének olyan „tartalékterülete", amely egykoron második Lövérek lehet. Fejlesztése ezért különös figyelmet érdemel.
A Virágvölgy Sopron terjeszkedésének olyan „tartalékterülete", amely egykoron második Lövérek lehet. Fejlesztése ezért különös figyelmet érdemel. Belterületbe vonásával megnyílt a lehetőség, hogy kiépített, kertes, családi házas övezet alakuljon ki. Ehhez megfelelő úthálózat is szükséges.

A tervek szerint gyűjtő- és lakossági utak épülnek a jelenlegi földutak helyett a Pozsonyi út, a Bástya utca, a 84. számú főút és a tervezett M9-es által határolt területen, megfelelő kapcsolódási pontok kialakításával. A ma még csak tervezett úthálózat újabb vitákat váltott ki: a ház- és telektulajdonosok részben attól félnek, hogy a kisajátítások során jelentős területeket vesznek el tőlük, másrészt pedig félnek a várható nagy forgalomtól, amelynek lehetőségét a tervezett utak szélessége biztosítja.

– A Virágvölgy leendő úthálózatának nyomvonala már 2001 óta ismert – mondotta Kuslits Tibor főépítész. – Ezért egy kicsit érthetetlen, miért most került az érdeklődés középpontjába. Annál is inkább, mert hogy mikor épülnek szilárd burkolatú utak, az még nem eldöntött tény. Az viszont igen, hogy a tervezőknek előre kell látniuk. Kétszer akkora területről van szó, mint a Lövérek, s néhány évtized múlva a jelenleginél sokkal többen élnek majd a Virágvölgyben. Ezért az utakat is a leendő igényekhez kell igazítani. A gyűjtőutak 16, míg a lakosságiak 12 méter szélességűek lesznek, hiszen hely kell a közműveknek, a járdáknak, fasoroknak, előbb-utóbb lesz autóbusz-közlekedés is, a szabványoknak megfelelő megállókkal, öblökkel.

A virágvölgyiek azonban féltik nyugalmukat, s aggódnak a kisajátítások miatt is, mert az egészen biztos, hogy a jelenlegi földutak szélessége nem megfelelő.

– Arról még nem tudok, hogy lesznek-e és mikor kisajátítások – válaszolta érdeklődésünkre Demeter Ferenc, akinek 25 éve van kertje a Virágvölgyben. – Egy azonban biztos, valamit kezdeni kell a jelenlegiekkel is, mert a szennyvízcsatorna megépítését követően szinte járhatatlanokká váltak, még az egyetlen valamikor aszfaltozott Virágvölgyi út is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húzódik a bérlakások átadása

„ A Hátulsó utcai negyven szociális bérlakás lakói nyár elején foglalhatják el új otthonukat" – írta korábban a Kisalföld. A bérlők boldogan birtokba vennék a lakásokat, erre azonban még várniuk kell. – Nagyon örültünk a kiutalásnak, bárcsak már bent lakhatnánk – mondja a bérlők egyike, egy többgyermekes édesapa. – Az ígéretek szerint már július elején költözhettünk volna. Tovább olvasom