Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A világ megváltoztatható

Április 22-én, a Föld napja alkalmából gyalogtúrát szervez a Castanea Egyesület.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület gyalogtúrát szervez április 22-én a Föld napja alkalmából. A túra célja: tenni valami jót a Földünkkel. A Soproni-hegység erdeiben haladó útvonalon az ott élő növényekkel való ismerkedésre és önkéntes szemétgyűjtésre is lesz lehetőség.

A Föld napja mozgalmat, melyhez mára több száz millióan csatlakoztak világszerte, Denis Hayes indította útjára 1970-ben. A mozgalom jelmondata a következő: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?".

– Ha valaki elültet egy fát, ha fölvesz egy szemetet, amit nem ő dobott el, ha nem vesz meg egy terméket azért, mert környezetszennyező csomagolásban árulják, vagy rábeszél erre a magatartásra másokat is, már méltóképpen megünnepli a Föld napját. Nem lehet mindenki államelnök, környezetvédelmi miniszter, hogy szigorú törvényt hozzon a természet védelméről. De bárki tehet azért, hogy élhetőbb világban éljünk! - mondta Dr. Hégely Sándor, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület gyalogtúrájának útvonalfelelőse. – Mindannyian, akik itt élünk ebben a gömbfelületet alkotó lakóparkban, és akik tudunk előre gondolkodni.

A túra vasárnap reggel 9 órakor indul a Lövér Hoteltől, a lőtér – Bögre-forrás helye – Kecske-patak völgye – Ciklámen-tanösvény – Hétbükkfa – Ördög-árok – Várhely-kilátó – Tacsi-árok – Fáber-rét – 4-es futópálya útvonalon halad, és várhatóan négy–öt órás lesz. A szervezők a részvételt tíz éven felülieknek ajánlják. Bár félúton friss forrásvízhez ér a csapat, tízórairól és innivalóról mindenkinek magáról kell gondoskodnia.

Bővebb információt a 06/30-396-35-70-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Benke Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben nyit az OBI

Sopronban, a Győri út környékén még az idén megnyíló OBI áruház nemcsak a város, hanem a nyugat-dunántúli régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét töltheti be – hangzott el tegnap a multinacionális cég helyi alapkövének ünnepélyes letételénél meghívottak sokasága előtt. Mint azt Reiter László, az OBI hazai ügyvezetője hangsúlyozta: eddig a környékbelieknek Veszprémig kellett elmenniük, ha a „lakásból otthon" jelmondat jegyében szerették volna otthonukat formálni. Tovább olvasom