Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A világ ígéretes fiatal vezetői között

Járóka Lívia európai parlamenti képviselő a napokban részt vett a Világgazdasági Fórumon Davosban,
Járóka Lívia
A soproni kötődésű politikus számára nagy elismerés, hogy bekerült a világ ötven országából kiválasztott, 40 év alatti, ismert közéleti személyiségeket, gazdasági szakembereket, multicégek vezetőit tömörítő közösségbe, amely a Világgazdasági Fórum társszervezete. A képviselőnő olyan szervezet tagjává vált, amelynek soraiban jelenleg 410 vezető dolgozik a világ minden részéből.
– Nagyon nagy elismerés számomra, hogy a kiválasztással elismerték az Európai Parlamentben végzett munkámat – mondta lapunknak a davosi találkozó után a politikus.

A romák és nők jogaiért

– Úgy érzem, mindez annak köszönhető, hogy az emberi jogok, a romák és a nők jogainak elismerése ügyében olyan átfogó programok megalkotásán dolgozom munkatársaimmal és szakértőkkel, amelyek hosszabb távon ténylegesen javíthatnak a romák és a nők helyzetén – folytatta Járóka Lívia. – A világ fiatal vezetői között lehetőségem lesz arra, hogy a témámat „népszerűsítsem", olyan banki, gazdasági vezetők körében dolgozhatok, akik ha a lehetőségeikkel jó ügy mellé állnak, akkor jelentős, világszintű programok valósulhatnak meg. Megismerve a szervezet tagjaivá választott fiatal vezetőket, úgy érzem, olyan emberekkel gondolkodhatom együtt, akik néhány év múlva a világ vezető közéleti és gazdasági személyiségei lesznek.

Magamat persze nem sorolom ide, azt hiszem, nekem tényleg az a legfontosabb feladatom, hogy az emberi jog érvényesüléséért mindent megtegyek, amit lehetséges, illetve magyarként hazámat és érdekeinket képviseljem. A davosi találkozón olyan fajsúlyos kérdésekről esett szó, mint Kína és India előretörése, illetve az ebből adódó globális kérdések, a munkahelyteremtéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések és a regionális identitások és Európa jövőjének problémaköre, mely az általam vezetett csoport témája volt.

Bono és Angelina Jolie

A Világgazdasági Fórum résztvevője volt idén is a U2 frontembere, Bono, aki évek óta Afrika megsegítéséért dolgozik. Járóka Lívia emlékezetes beszélgetést folytatott vele Davosban. A fórumon nagy feltűnést keltett Angelina Jolie, a neves színésznő, akit az ENSZ menekültügyi jószolgálati nagyköveteként szintén beválasztottak a fiatal vezetők táborába. A képviselőnő számára nagy megtiszteltetés, hogy a szervezet olyan neves tagjaival, mint Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói, Mihail Saakashvili grúz elnök vagy éppen Michelle Gutherie, a Star Group vezérigazgatója dolgozhat együtt.

Harc a szegénység ellen

A fiatal vezetők éves csúcstalálkozójukat június 9–12-ig tartják Vancouverben, ahol a környezetvédelemről, az oktatásról, a globális szegénységről és az éhezésről tanácskoznak majd. Addig is elindítottak a szegénység elleni harc jegyében egy „Méltóságot mindenkinek!" elnevezésű cselekvésorientált programot, amelyben Járóka Lívia is aktívan részt vesz majd saját területét képviselve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alexandernek agydaganata van

Az elmúlt év decemberéig az ötéves peresztegi Árvai Alexander egy volt a sok magyar kisfiú közül. Aztán kiderült, valami baj, nagy baj történt vele. – Az ünnepek után vettük észre, hogy a máskor fáradhatatlan Alexander játék közben gyorsan elfárad, mozgása bizonytalanná vált – idézi fel a tragikus napok előzményét az édesapa, Árvai Levente, akit telefonon értünk utol Debrecenben. Tovább olvasom