Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A világ ezer tudósa érkezik Sopronba

Sopron - Világkonferenciára készül Sopron, a világ mintegy ezer tudósa várható a jövő augusztusban rendezendő egyhetes programra. Bengt Hultqvist, a IAGA főtitkára a helyszínen tájékozódott az előkészületekről.
– Sopron még 2005-ben nyerte el a jogot a 2009-es világkonferencia megrendezésére a Nemzetközi Geomágnesességi és Aerodinamikai Egyesület (IAGA) részéről – mondta dr. Szarka László, a szervezőbizottság elnöke. – Az IAGA több mint hetven ország kétezer kutatójából álló, tudományvezérelt, nem profitérdekelt hálózat. Tevékenysége – többek között – lefedi a szilárd Föld mágnesességét, a közép- és felső légkör jelenségeit, a Nap, a bolygók és az üstökösök fizikáját. Összehangolja a nemzetközi tudományos tevékenységeket, a Földdel és a Naprendszerrel kapcsolatos kutatásokat, a nemzetközi szabványokat és ajánlásokat. Ezért is kiemelt fontosságúak a szervezet világkonferenciái.

– A jövő augusztusi, egyhetes soproni program „Az űrben mozgó mágneses bolygó" alcímet viseli – vette át a szót Bengt Hultqvist, az IAGA svéd főtitkára. – Valószínűleg mintegy ezer tudós látogat Sopronba.

Elégedett vagyok a világkonferencia szervezésének eddigi állásával.

A Fodor Tamás polgármesterrel való találkozás is meggyőzött arról, a város mindent elkövet annak érdekében, hogy hasznos és érdemi munka jöhessen létre. Budapesten az MTA vezetői mellett a szakterület tudományágait művelő kutatókkal is megbeszélést folytattam. A világkonferencia finanszírozását a négyszáz eurós részvételi díjak teszik lehetővé.

Olvasóink írták

  • 3. FJózsi 2008. április 24. 18:01
    „Bravó! Csak gratulálni lehet a rendezvényhez! Kapjuk össze magunkat és mutassunk európai arcot a tudós uraknak:vendégszerető kiszolgálás,udvariasság,tisztaság és hasonlók!”
  • 2. Elefántcsonttorony 2008. április 24. 08:06
    „Mutassátok meg neki a Piacot!”
  • 1. FREDDY/S 2008. április 24. 05:37
    „A valóság megismerése is fontos, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sotex: élt kilencvenkilenc évet

Sopron - Nem sikerült befektetőket találni, s ez a 99 éves Sotex végét jelentette. A dolgozók… Tovább olvasom