Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A vevők még nem fizettek

Nem fizettek a Hotel Rózsadomb vevői Sopronnak, de a polgármester türelemre inti a kétkedőket. A végső határidő még nem járt le...
A Globex-örökségként Sopron tulajdonába került rózsadombi szállodát idén sikerült a városnak értékesítenie. A vevők – a közös befektetésre szerveződött társaság – azonban még nem fizette ki a vételárnak azt a részét, amit a szerződés szerint egy összegben kell a város számlájára átutalniuk. Ez az összeg 1,2 milliárd forint...

– Várjuk a pénzt, de a végső határidő, minden más híresztelés ellenére, még nem járt le – szögezte le Walter Dezső. A polgármester a Kisalföldnek elmondta, a szerződésben megszabott határidő valóban letelt, ám a banki átfutási időt is figyelembe kell venni. A városháza számításai szerint az év végi ünnepek miatt az átutalás 10–15 napot is késhet az eredeti határidőhöz képest.

– Egyelőre várakozó állásponton vagyunk – teszi hozzá a polgármester, aki munkatársaival együtt úgy gondolja, január első hetének végén jár le a végső határidő. Amennyiben akkor sem érkezik meg a várt összeg, haladéktalanul leülnek a vevőkkel tárgyalni. Erre azonban reményeik szerint nem lesz szükség.

Míg Sopronban a pénzre várnak, a Globex újabb rohamra indul. A Sopront is megkárosító brókercég németországi anyavállalatának, a Globex Holding Deutschland AG-nak a képviselője panasszal élt az ügyészségen, miután a rendőrség bűncselekmény hiányában nem folytatta a nyomozást feljelentésük nyomán. A német cég tízmilliárd forint kárt okozó lopás és sikkasztás miatt tett feljelentést, azt állítva, hogy a Globex Rózsadomb-részvényplakettje törvénytelenül került a Postabankhoz. A rendőrség ezzel szemben jogszerűnek tartotta a vitatott pénzügyi műveleteket. Most a Fővárosi Főügyészségen lesz a sor, hogy a Globex Holding Deutschland AG panaszát megvizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az ausztrál kapcsolattól

Hosszan tartó tárgyalássorozat végére tett pontot a soproni önkormányzat. Walter Dezső polgármester… Tovább olvasom