Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

A versenyhivatalhoz fordulnak a gyógyszerészek

Sopron - A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulnak és aláírásgyűjtésbe kezdenek a soproni gyógyszerészek. Így tiltakoznak az önkormányzat egészségházzal kapcsolatos döntései ellen.
Etikátlannak ítélik a városvezetés lépéseit a soproni gyógyszerészek, mert szerintük minden konszenzus nélkül, a szakmaiságot nélkülözve kezdeményezett szerződéskötést egy itt felépülő egészségházra. A Kisalföldben már többször olvashattak a témáról, Simon István alpolgármestert is megszólaltattuk a tervezett létesítményről.

– Minden titokban történt, velünk nem egyeztettek. Rossz az az érv, hogy sokat kellett volna költeni a régi rendelők felújítására, mert mi felajánlottuk a támogatásunkat az önkormányzatnak – kezdte dr. Gangl Teréz, a Magyar Gyógyszerész Kamara megyei elnöke.

– Az orvosi szobák nem korszerűtlenek, hanem a rendelő épülete az. Ám ennek rekonstrukciója 80–90 millióból megvalósítható lenne. Talán pályázati forrásokat is lehívhatnánk ehhez és a gyógyszerészek többsége pénzt is áldozna erre a célra – folytatta dr. Kocsis Krisztina gyógyszerész.

– Nem tudjuk elfogadni, hogy az önkormányzat segítséget nyújt a városban dolgozó valamennyi gyógyszerész ellehetetlenítéséhez. A teljes piacot odaígérte 99 évre az egészségházat felépítő beruházónak. A budapesti vállalkozó egyetlen feltétele ugyanis az volt, hogy szeretne patikát üzemeltetni a létesítményben – mondta Haragh Erika.

– Másoktól tudjuk, hogy a páciensek csak úgy tudnak kimenni a beruházó hasonló egészségházaiból, ha útba ejtik a gyógyszertárat. S mivel a városban dolgozó orvosok többsége itt rendel majd a tervek szerint, a patikaszereket is itt veszik meg a betegek. Így sok gyógyszertár lehúzhatja majd a rolót – tette hozzá Herczeg Balázs gyógyszerész.

– Nem lehet minket csak úgy lesöpörni a színről most, amikor megvettük, kölcsönből felújítottuk a patikákat s végre kifizettük a bankhitelt. A mostani jelenséget az államosításhoz hasonlíthatjuk, csak akkor az eszközöket vették el az emberektől, így a gyógyszerésztől is, most pedig a lehetőséget, hogy dolgozhassunk. A gyógyszerészet egy komoly szakma, s mi nem szeretnénk mást, csak megélni abból, amit tanultunk – érvelt dr. Vetsey-Körmendi Ágnes szakgyógyszerész.

Csütörtökön egy szakmai konferencia vendégeként a kamara országos elnökét várják a városba, akit soproni kollégái felkérnek arra, hogy tegyen feljelentést a Gazdasági Versenyhivatalnál az őket ért sérelem miatt. Ezzel egy időben megjelentetik nyílt levelüket is, amelyben az őket támogatókat arra kérik, aláírásukkal segítsenek abban, hogy megakadályozzák az általuk kedvezőtlennek ítélt beruházás megvalósulását.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. vörös szegfű 2008. szeptember 11. 20:30
  „Látszik, hogy a legtöbben csak megszokásból fröcsögnek, de teljesen tájékozatlanok. Ki beszélt arról, hogy a város összes orvosát egy helyre viszik? Senki, mert nem viszik. Szerintem a gyógyszerészek egyszerűen felosztották maguk között a helyi piacot, ezért nem verte az asztalt egyik se korábban, hogy a Lenkey utcánál hatalmas előnyt élvez egyikük. Jobb lenne, ha ezt vizsgálná a versenyhivatal”
 • 23. miracle 2008. szeptember 11. 20:26
  „Hát smile333 ez nem jött be. Ugye milyen könnyű a kettőt összekeverni? Ha valahol valami történés van és nincs odaírva villogó nagybetűkkel, hogy ezt most a fidesz v. az MSZP találta ki, nem is olyan könnyű megkülönböztetni, igaz? Ezért szokott a fidesz-Szijjas hetente valami baromságot földobni, hogy tudja a nyáj, hogy ezt kell ócsárolni, nehogy úgy járjon, mint te.”
 • 22. csikasz 2008. szeptember 11. 20:13
  „Kedves smile333, a vmi külföldi multit úgy hívják: FIDESZ”
 • 21. miracle 2008. szeptember 11. 17:07
  „Target
  Az egy tök más kérdés, hogy jó-e, ha a dokik egy kupacban vannak.
  Itt most a gyógyszertárakról van szó...”
 • 20. smile333 2008. szeptember 11. 16:54
  „Targetnek igaza van...Ez az egész nem a betegek érdekeit szolgálja...
  És arra senki nem gondol,hogy az egész mögött vmi külföldi multi is állhat??? Aztán majd kiviszik a pénzt is.Sopronból is... A soproni patikák meg bezárhatnak...”
 • 19. Target 2008. szeptember 11. 08:47
  „Engem annyira nem érdekel a történet, mert nekem mindegy hol veszek gyógyszert! De látom a sok okos írását aki azt sem tudja mihhez szól hozzá! Na! Elvileg lesz egy egészségház amibe ott lesz az összes körzeti orvos, tehát oda kell járni majd, nem az lesz h csak leugrok az dokihoza sarokra. Aki oda bemegy, vagyis mindneki, ott fogja megveni a gyógyszert és a többi patika tönkre megy! Ennyi! Kinek jó az ha a körzetekből elmennek az orvosok egy helyre kérdezem!!!?? Mert nem a betegnek az biztos!! Pedig az lenne a lényeg nem???”
 • 18. intel 2008. szeptember 11. 07:31
  „Lehetne azt is tenni, hogy előre kérdéseket fogalmazunk meg.
  Egy időben, több aktivistákkal, minden jobboldali képviselőnek ugyanazt a kérdéseket tesszük fel.
  Majd összehasonlítsuk, hogy mennyire egy az egyetértés, csak jól össze kellene szervezni!
  Mindenkit ott keresünk meg, ahol éppen tartozkodik!

  Vélemények?”
 • 17. creat 2008. szeptember 11. 06:15
  „intel 2008.09.11. 01:15
  Tudom támogatni a tüntetést...
  Viszont én semmiképp sem támogatnám, sőt ellene vagyok, hogy utat zárjunk el! Nem kell az útlezárók szintjére lesüllyedni! Avval csak az épp arra közlekedőket bosszantanánk, aminek semmi értelme és ők nem is tehetnek a dolgokról. Én a Fő teret javasolnám egy ilyen megmozduláshoz.”
 • 16. hun002 2008. szeptember 11. 04:10
  „Vagy borítsunk a parlament elé egy teherautó gyógyszerészt....:)
  Dinnyéseknek bevált.”
 • 15. intel 2008. szeptember 11. 01:15
  „Szerintem tüntetést kellene csinálni!

  Fél pályás bejelentett tüntetést a kellene tartani, pénteki napon a 84es fő út, Sopron utáni szakaszán.
  Ezzel lehetne példát mutatni, hogy mennnyit lassítanak a város vezetők Sopron fejlödésébe!

  Hangsulyozom, mindent csak is törvényes keretek közt!
  Akinek véleménye van, az legyen szives megirni!”
 • 14. smiki 2008. szeptember 10. 20:38
  „A versenyt magam is támogatom, de a mostani döntéssel épp az önkormányzat igyekszik 99 évre egy gyógyszertárat monopolisztikus helyzetbe hozni.

  Mellékesen épp beruházó cég tulajdonosa nyilatkozta a sajtóban, hogy az ő elképzelése szerint egy hasonló projekt 20 év alatt is megtérülhet, vagyis a 99 évhez a FIDESZ-es városvezetés ragaszkodik.”
 • 13. miracle 2008. szeptember 10. 20:16
  „"Minden titokban történt, velünk nem egyeztettek"
  A konkurenciával máshol sem szoktak egyeztetni. Mit mondtak volna vajon?
  Akkor kellett volna a GVH-hoz fordulni, amikor 15 évig nem lehetett patikát nyitni senkinek sehol, mert a régi szoci időket idéző módon tervgazdaságszerűen fel volt osztva a piac a gyógyszerészcsaládok között és oda senki be nem tehette a lábát, hiába volt kapitalizmus, meg versenyhelyzet. Ha valakitől 2 km-re volt a gyógyszertár, akkor az ugye megszívta.
  A betegnek biztos nem lesz rosszabb, hogy kijön a rendelőből és 3 m-re ott a gyógyszertár.”
 • 12. smiki 2008. szeptember 10. 19:21
  „A helyi népszavazás kezdeményezése nem rossz gondolat, Fóton hasonló ügyben megcsinálták (egyébként ott Fideszesek :o)), de eredménytelen volt a szavazás, mert nem mentek el elegen szavazni.

  Emlékeztetőül: Sopronban az SZMSZ szerint a választók 20%-nak aláírása kell ahhoz, hogy a közgyűlés kiírja a népszavazást;

  a helyi népszavazás érvényes, ha a választópolgárok több mint a fele szavazott,

  és eredményes, ha a szavazóknak több mint a fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.”
 • 11. nemelég 2008. szeptember 10. 18:49
  „Kedves nem jobbos /dehogynem az, a hozzászólása stílusa alapján/, hányinger esetén forduljon dr Gangl Teréz gyógyszerészhez..., és a témához szíveskedjék szólni inkább.
  A fidesz-közeli vállalkozó 99 éven át a fidesz zsebét fogja tömni bevételével, ehhez aszisztál és nyúl a mi zsebünkbe 99 évig a jelenlegi városvezetés /M-S-F./
  Nem véletlen, hogy a nyári szünet idején fű alatt hipersebességü szerződés született a vállalkozóval.
  Aláírásgyűjtést!!!
  Népszavazást!!!”
 • 10. demokrácia 2008. szeptember 10. 18:43
  „9-re
  Egyetértek veled teljesen. De azt látni kell hogy ez csak egy ügy amikor a közösség érdekeivel szembemegy az önkormányzat. Itt van például Muck-ra tervezett magánkórház ügye is, evvel kapcsolatban is óriási a felháborodás. Mindkét esetben a közös dolog : az önkormányzatot nem érdekli az emberek felháborodása illetve néhány befektető előnyhöz juttatásával soproni családoknak a megélhetését (első esetben) valamint kikapcsolódását ( második esetben) teszik tönkre.”
 • 9. creat 2008. szeptember 10. 14:17
  „Az, hogy még egy patika nyílna a városban, ebben én semmi kivetnivalót nem találok. Piacgazdaság van, versenyhelyzetr, stb, evvel talán még nyerhetne is a lakosság. Én a sok 300 forintossal és a fidesszel ellentétben annakidején is támogattam a tőkebevonást az egészségügybe.
  Amivel gondom van, az egyrészt az, ahova épül, mert az iskoláktól veszik el a területet, másrészt a Gyár utca környékén lenne épp elég terület, amit rendbe kellene rakni, tehát ott kellene próbálkozni.
  De ennél nagyobb gondom és azt már nagyon ellenzem, hogy az önkormányzat 99 évre garanciát vállal egy vállalkozás működéséért! Mire föl? És ha valami véletlen folytán nem úgy működik a ház, ahogy tervezik, akkor az önkormányzat súlyos pénzekért visszavásárolhatja. Én max 5 évre teszem, hogy oda jutunk, hogy vissza is kell vásárolnia az önkkormányzatnak. Tehát a befektető jól fog kijönni a buliból.
  És ha már a garanciavállalásnál tartunk, hány soproni vállalkozásra vállalt garanciát az önkormányzat? És ha már vállalni akar, miért nem helyi vállalkozást támogat? Hát ezért értek egyet, hogy a versenyhivatalhoz fordulnak!”
 • 8. nem jobbos 2008. szeptember 10. 13:51
  „Kedves dr Gangl Teréz!
  Mikor Ön /Önök/ elvitték a lőveri körzetből a Magyar utcába, az Ön patikája mellé, a kedves férje rendelőjét, kivel egyeztetett?? Önnek szabad??
  Hánynom kell Önöktől!”
 • 7. Beta 2008. szeptember 10. 13:10
  „Fideszesnek !
  Népszavazás kiírását kellene kezdeményezni,
  aláírásokat gyűjteni, nem mocskolódni.
  Sajnos itt nincs városvezetés, a polgármester gyenge bábu, fentről irányít a fideszes központ, az alpolgármester asszony által,
  ezt kellene már tudomásul venni.”
 • 6. stef 2008. szeptember 10. 11:55
  „A teccsó meg interspar meg a többi multi ellen sem tiltakozhattak a kiskereskedök, de oda inkább sportpályát(csarnokot?) építenék!
  Ebböl a szempontból én is ellenzem!”
 • 5. Miért fáj? Találd fel magad! 2008. szeptember 10. 10:22
  „Van gyógyszertár a Lenkey utcában a r.intézet mellett az nem fájt a többinek? Mire ez a nagy tiltakozás?
  Inkább gondolkozzanak vmilyen vevő csábító lehetőségben, pl. vásárlói kártya (nem tudom ezt miért nem vetik be mint egy SMART), az árérzékeny magyar hajlandó néhány métert menni ha olcsóbb helyet talál:)).
  Szerintem hajrá csak nyomuljanak az nekünk a vásárlóknak jelent jót...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bölcsődébe szoktatás fúrás-faragással

Sopron - A Szarvkői utcában lévő Százszorszép bölcsődében alighogy elkezdődött az új bölcsisek… Tovább olvasom