Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A vendégek zöme külföldi

Az utóbbi időszakban visszafogott forgalom jellemzi a soproni kempingeket. A csoportos kirándulások szezonja május– júniusban lejárt, a családosan nyaralók pedig inkább a vízpartokon keresnek felüdülést.

Egy-két napig, átutazóban

A korábbi évekhez képest némiképp csökkent a soproni kempingek telítettsége. A vendégek zömében átutazók és mindössze egy-két napot töltenek el városunkban. A hangulatos Ózon kemping ügyvezetője, Csizmadia Gabriella úgy fogalmazott:
– Visszaszorulóban van a sátrasturizmus, a mi vendégeinknek is mindössze 15 százalékát teszik ki a sátrasok. Nyáron általában – nyolcvan-nyolcvanöt százalékban – a külföldi, holland, dán, belga turisták veszik igénybe a szolgáltatásainkat. Pk inkább lakókocsival, vagy lakóautóval érkeznek. Érdekes, hogy míg korábban sokan jöttek Németországból, addig mára alaposan lecsökkent a német turisták száma.
Az Ózon hatvan beállóhellyel rendelkezik, ami azt jelenti, hozzávetőlegesen százötven személy fogadására alkalmas. Tizenkét faházuk is van, ahol 48 vendéget tudnak elszállásolni. Ezek tavasszal és kora nyáron a legkihasználtabbak, amikor sok a buszos kiránduló és a szervezett diákcsoport.

A rendezvényturizmusra szakosodtak

A Lövér kempingben hasonló a helyzet. Kevés az egyéni vendég. A tapasztalat az, hogy a családos turisták a nyári hónapokban inkább a vízpartot kedvelik – mondta el érdeklődésünkre Lugosi Zoltán, a létesítmény üzemeltetője.
Mivel a tendencia évek óta folytatódik, a kemping vezetői megpróbálnak a nagy rendezvények irányába nyitni. Így például évek óta ott tartják a majálist és idén a nagyszabású jubileumi Volt Fesztiválnak is a kemping biztosított helyet. Vállalati és családi rendezvények lebonyolítását is mind gyakrabban kérik tőlük, tavasszal és nyár elején pedig az osztálykirándulások kötik le kapacitásuk jelentős részét. Hatvan – két-, háromágyas – faházzal rendelkeznek, ezekben akár három-négy osztály is elhelyezhető egy időben.

Kapcsolódó anyagok:

Kemping (magán)vállalkozásban (2002-05-24) >>
Kempingek a Duna mentén (2002-05-14) >>
Kinyitottak a megyei kempingek (2002-06-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályaépítés gőzerővel

A Sopron-Szombathely vasútvonal gőzerővel zajló modernizálása mérföldkőhöz érkezett: tegnap mutatták… Tovább olvasom