Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A VELUX és Karim Rashid világhírű dizájner együttműködése

A VELUX Cégcsoport, amely régiónk egyik munkaadója, a formatervező Karim Rashiddal terveztetett árnyékoló kollekciót.

A VELUX Cégcsoport ismét egy világhírű formatervezővel, ezúttal Karim Rashiddal kötött együttműködést, mégpedig egy egyedi árnyékoló kollekció megtervezésére. A cég tavaly mutatta be a VELUX fénycsatorna by Lovegrove termékét, melyet Ross Lovegrove sztárdizájner tervezett, és amelyet Magyar Formatervezési Díjjal is kitüntettek. A dizájnerekkel való közös munka új utakat nyit a cégcsoport számára a terméktervezésben.

A VELUX Cégcsoport és Ross Lovegrove együttműködése volt az első alkalom, hogy a vállalat külső formatervezőt kért fel terméktervezésre. A nemzetközi együttműködés pozitív eredményei alapján a vállalat ez alkalommal a tetőtéri ablakok szinte nélkülözhetetlen kiegészítőinek, az árnyékolók új kollekciójának kidolgozását bízta sztár-formatervezőre. Karim Rashid egyedi motívumok és színek (pink, neonsárga és metálszínek) felhasználásával teremtette meg a csak rá jellemző összhatást, így a rolók nem egyszerűen a fény kizárását szolgáló eszközként, hanem egyfajta művészeti alkotásként dekorálják a lakást.

A virágmotívumokkal, illetve digitális, absztrakt alakzatokkal díszített árnyékolók a formatervezett alumínium sínek segítségével a VELUX tetőtéri ablakokra pillanatok alatt, könnyedén felszerelhetők, így minden nehézség nélkül különleges hatást érhetünk el a belső terekben. Az exkluzív termékek VELUX árnyékoló kollekció by Karim Rashid néven Európa-szerte kaphatók lesznek.


Karim Rashid, aki a közelmúltban hazánkban is járt, a modern formatervezés kulcsfigurája, generációjának egyik legfoglalkoztatottabb dizájnere. Ezidáig már több mint 35 országban dolgozott, 300 különböző szakmai díjjal tüntették ki, s igen gazdag életműve 3000-nél is több terméket ölel fel.

Az együttműködéssel kapcsolatban elmondta: „Örömmel tettem eleget a VELUX Cégcsoport felkérésének, hiszen számomra mindig is fontos volt, hogy egy termék vizuális megjelenése és funkciója tökéletes összhangban álljon egymással – ehhez pedig kiváló keretet adott a közös munka. Az árnyékolók tervezése során olyan új mintákat szerettem volna alkotni, melyek a mai otthonokba egyfajta digitális jelleget csempésznek. Ugyanakkor azt is elsődleges célnak tekintettem, hogy az emberek ne csak szükséges belsőépítészeti elemként tekintsenek a termékre, hanem egyúttal dizájnalkotásként is, mely a belső teret szebbé teszi, és meghatározza az enteriőr stílusát is".

„Büszkék vagyunk arra, hogy már második alkalommal dolgozhatunk együtt neves dizájnerrel. A Ross Lovegrove-val megvalósult közös munka sikere alapján bízom benne, hogy a Karim Rashid által kidolgozott dizájn is legalább annyira népszerű lesz mind a szakma képviselői, mind vásárlóink körében, mint amilyen a VELUX fénycsatorna by Lovegrove volt", mondta Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője.

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike.

Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új főigazgató kerülhet a soproni szanatórium élére

Új főigazgatókat nevezhetnek ki tíz állami egészségügyi intézet élére, köztük a Soproni … Tovább olvasom