Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A Velux egymillió forinttal ajándékozza meg a gyermekotthont

Egymillió forinttal támogatja a Velux Magyarország Kft. a Kisalföld szeretetakcióját, azaz a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát. A cégnél nagy hagyománya van a segítésnek.

A Kisalföld által indított szeretetakció eddigi legnagyobb támogatását nyújtja a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona részére a Velux Magyarország Kft. A fertődi cég egymillió forintot utal át az otthon alapítványa számára.

Vincze Zoltán igazgató: Tavaly 12 millió forintot költött a Velux szerteágazó jótékony célokra.
Vincze Zoltán igazgató: Tavaly 12 millió forintot költött a Velux szerteágazó jótékony célokra.


– Több oka is van annak, hogy így döntöttünk – kezdi a beszélgetést Vincze Zoltán igazgató. – A Velux fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, a cégcsoportnak is számos alapítványa van. Az alapító eltökélt szándéka, hogy a nyereség egy részét vissza kell forgatni, s ez így is működik már 1971 óta. A segítség tulajdonképpen a Velux-kultúra része – fogalmazott az igazgató.

A Velux-alapítványok nagyon sok pénzt költenek kulturális és szociális célokra, a környéken ilyen volt például a fertődi kastélykápolna felújításának finanszírozása, de országszerte ismerhetik nevüket a különböző jószolgálati támogatásokból.

 A Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának karácsonyát szeretné szeretetakciójával szebbé tenni a Kisalföld. Kampányunkban partnereket keresünk ehhez, adományaikat a Tómalom – Híd Alapítvány várja, amelynek számlaszáma: 17600011-00629504-00200004. 


– Természetesen számunkra az a legfontosabb, hogy a nálunk dolgozó több mint ezer munkavállaló biztos körülményeket tudjon maga körül, közvetlenül is segítjük a nálunk dolgozókat, de közvetett módon is igyekszünk támogatói összegeket visszaforgatni a térségbe.

Nyilván a cégvezetés szociális érzékenysége is kell egy ilyen döntéshez, de ebben sincs hiba – mosolyog Vincze Zoltán, aki azt is elárulja: külön alapítványuk van arra, hogy dolgozóikat megsegítsék, illetve munkavállalóik gyermekeinek továbbtanulását is támogatják.

A környék egyesületei, klubjai is profitálnak a Velux bőkezűségéből. Nem titok, tavaly 12 millió forintot költöttek el szerteágazó jótékony célokra. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a főúton: halálos gyalogos gázolás Peresztegnél

Egy 53 éves nő buszmegállóból akart átszaladni a kivilágítatlan úton, amikor elütötte egy autós… Tovább olvasom