Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

A végzősök többsége tovább tanulna

Sopron - Idén 1073 diák fejezi be középiskoláit Sopronban. Többségük tovább tanulna: egy részük technikusi képesítést szerezne, a gimnazisták többsége sikeres egyetemi vagy főiskolai felvételiben bízik.

A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban, a Széchenyi-gimnáziumban és a Handler Nándor Szakképző Iskolában május elsején hangzik fel a végzősök számára az utolsó csengőszó, ekkor tartják a ballagást. A vasipariban három szakközép-iskolai, egy gimnáziumi és egy szakiskolai osztály búcsúzik, összesen 130-an. A Széchenyi végzősei 102-en vannak, a statisztikák szerint 90–95 százalékuk biztosan tovább tanul. Létszámát tekintve a Handler a listavezető Sopronban, itt május első napján 10 osztályban 259 diák ballag.

A Szent Orsolyában, a vendéglátó-szakképzőben, a Berzsenyi Líceumban május 2-án köszönnek el a végzősöktől. A katolikus iskolától félszázan búcsúznak, a vendéglátó végzősei 140-en vannak, a Berzsenyi ballagóinak száma egy híján száz. A gimnazisták többsége egyetemre vagy főiskolára jelentkezett, a vendéglátó-iparisok többnyire szakirányban folytatják tanulmányaikat, sokan az iskolában maradnak, hogy megszerezzék a technikusi képesítést.

A Roth Gyula-iskolában április 25-én lesz a ballagás. Három végzős osztály búcsúzik, ám java részük továbbra is az intézményben koptatja a padokat, maradnak, hogy technikusi végzettséget szerezzenek. A Lippai kertészeti szakképzőben 2 szakközép-iskolai és egy technikusi osztály ballagását tartják április 30-án. Ugyanezen a napon búcsúztatják a Fáyban is a öregdiákokat, itt 83 tanuló végez, de többségük továbbra is az intézményben marad, technikusnak készülnek.

Az Eötvös-iskolában ugyancsak április 30-a a búcsú napja, itt a 67 ballagónak több mint fele felsőoktatási intézményben folytatná tanulmányait. A Danubius szakképző iskolában tizenöt diák ballag május 16-án, a Tóth Antal-iskolában az öt végzős kárpitos ballagási ünnepségét a 18 végzős általános iskolás búcsúztatásával együtt tartják, május 29-én.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körbejárhatóvá teszik a várfalat

Sopron - Tervezik, hogy a belváros rehabilitációjának egyik elemeként körbejárhatóvá teszik a híres… Tovább olvasom