Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A városházán is lesz újraélesztő készülék

Félmillió forint értékű újraélesztő készüléket helyeznek el a soproni polgármesteri hivatalban. A harminc alkalmazott kiképzése már elkezdődött.

Az Országos Mentőszolgálat kimutatása szerint térségünkben minden harmadik nap meghal valaki hirtelen szívhalál következtében. A betegek életének megmentéséhez a minél hamarabb megkezdett újraélesztés, illetve a rendelkezésre álló defibrillátor szükséges.

Az Egészségügyi minisztérium megbízásából az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) pályázatot írt ki félautomata defibrillátor – újraélesztő készülék beszerzésér, valamint laikusok számára életmentés képzésen való részvételre. A soproni polgármesteri hivatal jól szerepelt, ennek köszönhetően üzembe helyezhetik a félmillió forint értékű újraélesztő készüléket.

A polgármesteri hivatal harminc dolgozóját képzik ki a készülék használatára. Felvételünkön Stippnger Helga és dr. Erdélyi Miklós.
A polgármesteri hivatal harminc dolgozóját képzik ki a készülék használatára. Felvételünkön Stippinger Helga és dr. Erdélyi Miklós.


A hivatalban az éves ügyfélforgalom a hétvégi esküvőket, rendezvényeket is beszámítva több mint 200 ezer fő. A Fő tér számos nagy látogatottságú programnak adott- adhat helyet amely rendezvények biztonságos szervezéshez az újraélesztő pont működtetése is hozzájárulhat.

A pályázat keretén belül a hivatal vállalta, hogy harminc dolgozóját kiképezi korszerű elsősegélynyújtó ismeretekre. A foglalkozásokat dr. Erdélyi Miklós a soproni mentőállomás vezetője tartja.

Olvasóink írták

 • 7. máris 2010. augusztus 04. 13:18
  „KEDVES P ..MEST. ÚR ! HA EZ KAMPÁNYFOGÁS, ÉS A VÁLASZTÁS UTÁN ROSSZUL LESZEK, ÖNNEK KELL ÚJRA ÉLESZTENIE !!”
 • 6. fifo 2010. május 02. 21:20
  „Megint egy kampányfogás, mint Brennbergben is:) Készülnek az őszre.”
 • 5. Vita-Max 2010. április 30. 06:07
  „Na ennek nagyon örülök,legalább tudják hasznosítani,mert aki órákig vár a sorára a kölünböző ügyek intézésénél ,az úgy is szívrohamot kap:)))))))”
 • 4. arrabonem 2010. április 29. 13:49
  „3. egysoproni!

  Csak realista, aki még hisz a népakaratban...

  (Na jó egy kicsit...:)”
 • 3. egysoproni_ 2010. április 29. 13:13
  „2. arrabonem!
  Gonosz vagy.”
 • 2. arrabonem 2010. április 29. 12:53
  „Tegyenek a készülék mellé egy listát, azoknak a városházi politikusoknak a nevével, akiket a nép nem kíván újjáéleszteni.”
 • 1. egysoproni_ 2010. április 29. 12:31
  „Végre, hogy valami értelmes dologra költik a város pénzét. Ugyanakkor minden iskolába, óvodába és nagyobb forgalmú üzletekben (Inter Spár, Tesco, Stadion üzletház, Pláza, stb...) sem ártana egy egy deffibrillátor. Talán ekkora cégeknek nem nagy költség a nyereségükhöz képest egy fél millió Ftos beruházás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonhat kilométerért harmincat fizetnek

Egy egész munkahelyi közösség sérelmezi a Kisalföld Volán járatain alkalmazott különös kerekítési… Tovább olvasom