Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A városfejlesztés eredményei és tervei

A soproni Városfejlesztési Bizottság szakmai hatáskörébe tartozó felújításokból, beruházásokról tartott tájékoztatót Mágel Ágost elnök.

A város közlekedését számos beruházás javítja: jelentős beruházással a Kőszegi úti aluljáró és kapcsolódóan a Harkai út. Régi tervünket valósult meg a Bánfalvi út teljes felújításával és a Vándor Sándor utca átépítésével – mondta el Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

A politikus így folytatta: további fontos útvonalak rekonstrukcióját végeztük el: Bécsi út szélesítéssel, Mikoviny elmaradt szakasza, Lackner Kristóf utca és lámpás kereszteződés, Tarló sor, Brennbergbánya bevezető szakasza, Erzsébet kertnél közlekedési lámpa. A gyalogosok közlekedését számos helyen járdaépítéssel javítottuk. A lakossági útépítéseket támogattuk, amely különösen az új építésű területekre vonatkozik. Lehetőségünk szerint a külterületi dűlő utakra is gondot fordítunk, mert a Nemeskúti teljes felújítása folyik.

Minden pályázati lehetőséget kihasználunk a kerékpárút hálózat fejlesztésére, emellett egy régi, elmaradt feladatot tudtunk a Rák-patak medertisztításával megvalósítani. Különösen a Kutyahegyen volt fontos a csapadékvíz elvezetését megoldani. Régi igényünk teljesült az autóbusz tájékoztató rendszer kiépítésével, de különösen a jegy és bérletkiadó automaták felállításával. Évenként javítottunk a Tómalom és Lővér fürdő színvonalán – tette hozzá.

Folyamatban van a cséri szelektív hulladéklerakó nagyberuházás megvalósítása, ami 25 évre biztosítja az egyre több gondot jelentő hulladékunk elhelyezését.

A Harkai úti lerakó ezzel együtt befogadó kapacitásának a végéhez közeledik, elvégeztük a betelt területek rekultivációját. Görbehalom és Brennbergbánya internet kapcsolatának kiépítése folytatódik. A Bánfalvi temető kerítésének rekonstrukciójára 2013 nyarán kerül sor. Elkészült a ravatalozó és egy előtető építésének terve, amely szintén 2013-ban megvalósul. Tervezzük az Erzsébet kert megújítását: a tervek készülnek, emellett kijelöltük egy kültéri szobor elhelyezésére szánt területet – zárta szavait Mágel Ágost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újszerűen kialakított gyalogátkelőhely a Bánfalvi úton

Amennyiben a kezdeményezés hosszú távon is beválik, a város újabb pontjain szeretnék folytatni a… Tovább olvasom