Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

A vandálok évente többmilliós kárt okoznak

Sopron - Évente 3–4 millió forint kárt okoznak a parkokban, közterületeken a vandálok. Legutóbb a Fenyő téren csavartak ki három tavasszal ültetett hársfát, és rongálták meg – kétszer is – a kerítést.
Úgy tűnik, folyamatos „párharc" alakult ki a közterületek fenntartói és a város különböző pontjain garázdálkodók között, akik tetemes kárt okoznak felelőtlen viselkedésükkel. A vandálok törnek, zúznak, a város fenntartói, üzemeltetői pedig igyekeznek eltüntetni nyomaikat, s pótolják a tönkretett padokat, táblákat, s új növényeket ültetnek az elpusztítottak helyére.

A Fenyő téren három hársfát törtek ki és megrongálták a kerítést is. Fotó: M. D.


– Csak a mi területünkön évente minimum 3–4 millió forint kárt okoznak a rongálok – mondotta Nagy Zsolt városi főkertész. – A Fenyő téren, a tavasszal átadott parkoló melletti zöldterületen a napokban törtek ki három hársfát, és megrongálták a kerítést is, amit kijavítottunk, ám másnapra ismét kirugdosták-kitépték a léceket. A javítás és a fák pótlása 100 ezer forintba kerül. A parkok és a közterületek mindannyiunké, s létrehozásuk, fenntartásuk sok pénzbe kerül, ezért érthetetlen, hogy néhányan újra és újra igyekeznek elcsúfítani, tönkretenni.

Olvasóink írták

  • 1. egy természet imádó 2007. november 19. 14:29
    „Annyira szeretném ,ha egyszer elöttem csinálá valaki.
    Garantálom,hogy azt is megbánná,hogy megszületett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végveszélyben a petőházi cukorgyár

Petőháza - Hajszálon múlik a petőházi cukorgyár sorsa. Döntés november 20. körül várható. A… Tovább olvasom