Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A válságból összefogással lehet kijutni

Sopron - A nemzeti csúcs pusztán sajtóesemény volt, az ötpárti egyeztetés viszont kedvezőbben alakult. A válság megoldására a Fidesz nem látja alkalmasnak a jelenlegi miniszterelnököt – nyilatkozta lapunknak Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
Sopronban járt nemzeti ünnepünk alkalmából Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A nemzeti csúcsra vonatkozó kérdésünkre elmondta: eleve kétségeik voltak annak eredményességét illetően. Ha az ország nagy és stratégiai ügyeinek megvitatására alkalmas fórumot akart volna létrehozni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és nem pusztán egy sajtóeseményt, akkor nyilván pontosabban meghatározta volna a meghívottak körét. Hiányoztak az egyházak és a kisebbségek, valamint a csúcstalálkozónak profilt adó hatáskörök. A választópolgárok számára talán megnyugtató lehetett a kép, az ország politikusai és gazdasági elitje egy asztalhoz ült, de legalább annyira nyugtalanítónak ítélte meg Navracsics Tibor a végeredményt: úgy álltak föl az asztaltól, hogy valójában nem jutottak semmire.

Navracsics Tibor Fotó: Magasi Dávid
Navracsics Tibor Fotó: Magasi Dávid

Az adó- és költségvetési törvényekkel kapcsolatos ötpárti egyeztetésről a frakcióvezető kifejtette: mindenképpen eredménynek tekintik, hogy úgy tűnik, a szocialisták végre elfogadják a költségvetési tanács létrehozására tett javaslatot. A Fidesz e testületet azért tartaná fontosnak, mert a szabad demokraták által javasolt költségvetési plafon mellett ez lenne az intézményi garanciája a felelős költségvetési politikának. Az elmúlt hat évben láthattuk, amint „elszalad" a költségvetési hiány, s láthatjuk most, hogy komoly erőfeszítéseket tesz a kormány a kiadások csökkentésére. Éppen ezért hosszú távon szükség lenne egy olyan független, nagy tekintélyű testületre, amely a mindenkori kormánynak jelez, ha úgy tapasztalja, a költségvetési tervezés vagy a büdzsére vonatkozó törvény nem állja meg a helyét.

Az előrehozott választások kérdéskörénél Navracsics Tibor hangsúlyozta: az ország súlyos pénzügyi válsággal küzd. A Fidesz álláspontja szerint egyértelmű, hogy politikai változásra van szükség. Gyurcsány Ferenc mint miniszterelnök nem rendelkezik politikai hitelességgel, s ezt eléggé jól mutatják azok a súlyos következmények, amelyekkel a pénzügyi válság – hazánk gazdasági adottságai és szerkezete ellenére – Magyarországot sújtja. Ezért úgy gondolják, miniszterelnök-cserére van szükség. Ebből a válsághelyzetből ugyanakkor csak összefogással lehet kijutni. Ezt szolgálná azoknak a kérdéseknek – így az adócsökkentésnek, a gazdaság dinamizálásának, a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozásának – a megtárgyalása, amelyek megalapoznák a kivezető utat. – A Fidesz úgy gondolja, Gyurcsány Ferenc nem alkalmas arra, hogy ezt a kivezető utat megtalálja – zárta nyilatkozatát Navracsics Tibor.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. joco1azigazi 2008. október 29. 15:49
  „bal-fék 2008.10.29. 14:54 .miért van az embernek az a "képzete" , hogy válaszodban meg/kikerülted a lényeget?Tudod én inkább a A JÉGHIDEG sört szeretem- mert a cola hizlal- de hát haver már probálj már meg csak EGYSZER ugy reagálni/válaszolni, hogy a válaszod azt "érinti" azt is amit irtam.ÉRTED?
  Cáfold meg kicswiny fidesz hivő.-hogy ovi és csapat nem "támogatta "az IFM. hitel felvvételt. Cáfold meg azt, hogy az IFM. igenlö "bolintása" után a tözsdei "zuhanás" megállt, vagy csak azt, hogy azEu és forint árviszonya is javult.Tudod haver, ha ezt mind meg cáfoltad "kiveszem" a nevemből az "igazi" jelzöt. Hát rajta

  "Csabazs 2008.10.28. 21:12 Kedves Tancs Kaszabell és Mementó!
  Szeretném,ha a következő címen megkeresnétek!
  athuni@citromail.hu" ez most komoly, most intel vagy Te?”
 • 49. bal-fék 2008. október 29. 14:54
  „Jocó! Szerintem a nevedből villám gyorsan töröld ki "az igazi" kifejezést, mert mint tudjuk, A JÉGHIDEG COCA COLA AZ IGAZI!!!”
 • 48. joco1azigazi 2008. október 29. 14:20
  „fidesz politika: ellenzi az IFM-el valo "válsághitel" felvételt. Az IFM. megadja. és az eredmény= a tözsde lejtöje megáll, az Eu. -forint váltási aránya pozitiv irányba változik. Tehát a világban a szociknak "hitele" van, de a fidesz továbbra is csak Gy.F. menesztéséröl akar/ohajt tárgyalni. Hát hiába. miota is nincs hatalomba- a sose-dolgozott,hazudott-de korábban csuházott zsebnéro?”
 • 47. Csabazs 2008. október 28. 21:12
  „Kedves Tancs Kaszabell és Mementó!
  Szeretném,ha a következő címen megkeresnétek!
  athuni@citromail.hu”
 • 46. Memento 2008. október 28. 09:54
  „Figyelem, Figyelem, Figyelem, Mélyen Tisztelt Hozzászolók!

  Részlet Orbán Viktor 1989, április 11.-i beszédéből, Az Angyalarcú szigorú demokrata mondta a"Fekete Doboz" kamerájának:

  "Egyetlen egy ember van a KiSZ-esek között, akit én ismerek, akit komolyan kell venni, ha az ember tárgyal vele, mert probára teszi az ember képességeit, az egy GYURCSÁNY nevű ember. Az összes többi komolytalan. A Szilvásy az még, úgy amúgy. Az összes többi,
  belőlük hiányoznak ezek a képességek A GYURCSÁNYT leszámítva, mondom, akiket még ismerek"

  Emlékezzünk vissza 1988. tavaszán a FIDESZ alapítója volt Orbán Viktor, az Egyetemi tanács Elnőke pedig Gyucsány Ferenc.”
 • 45. Tancs Kaszabell 2008. október 27. 20:56
  „Miközben bal-fék nick nevű fórumozó írásait szemlézgettem és épületes véleményét olvastam,idézem " Se kölyköm, se gyerekem, mit tegyek, ha nem szeretem őket! De legalább nem lehet rám mondani, hogy pedofil!" eszembe ötlött vajon kiknek a gyerekei randalíroznak a pesti utcákon? Vajon sokan támogatják őket?Kik?
  Bal-fékkel szólva :"Honnan a rákból kerültek elő?"
  Szerencse,hogy most csírájában elfojtották ezeket a vandál cselekedeteket.
  Mi,-hétköznapi életet élő békés emberek, ritkán rendelünk egymáshoz látszólag össze nem tartozó eseményeket ezért érdemes elolvasni ezt az idézett írást.:

  "Orbán talán nem húzta maga alá a nácizmus szennyét azzal, hogy polgári körébe fogadta a Jobbik későbbi elnökét?
  Vagy a Jobbiknak nincs köze a kurucinfóhoz?
  Nem azt a Morvai Krisztinát delegálta a Fidesz Brüsszelbe, aki azóta a Jobbik uniós parlamenti listavezetője lett?
  Vagy nem a Fidesz vezetői szerepelnek minden héten a Demokrata címlapján?
  Ahol egyébként folyamatosan zsidóznak és lehet megrendelni a nyilas irodalom reprintjeit?
  Nem a Fidesz működik együtt több tucat önkormányzatnál a Jobbikkal?
  Nem a Fideszről és elnökéről írja folyamatosan a világsajtó, hogy populista, és a szélsőjobboldallal kokettál?
  Nem fideszes városvezetők adnak helyet a Magyar Gárda különböző rendezvényeinek, vesznek részt avatásain?
  Nem a Fidesz bátorította a 2006 októberi Kossuth téri ,,forradalmat", ami után újra kellett fűmagozni a Rákóczi-szobor előtt meggyalázott területet?
  Tiltakozott a Fidesz valaha amiatt, hogy kormánypárti (MSZP-s és SZDSZ-es) politikusok fehér port kapnak, fenyegetik őket, inzultálják őket, amikor beszédet mondanak, avatnak, vagy pártfőrumra igyekeznek? Amikor Molotov-koktélt dobtak a házukra?
  Miért szervezett a Fidesz 2006. október 23-ára az Astoriához nagygyűlést? Az Astoriának semmi köze 56-hoz, de mindenki tudta, hogy a Corvin-közből a Kossuth tér felé az Astoriától pár száz méterre levő Blaha Lujza téren át, majd az Astorián át vezet csak út.
  Miért beszélt fideszes képviselő telefonon a tüntetés szervezőjével?
  Miért nem szorgalmazták a rendbontók méltó büntetését?
  Érdekes, 2007-ben is balhé lett - a Fidesz az Astoriánál volt.

  Idén a Várba mentek - és a rettenet elmaradt.

  Magyarország a világgazdasági válság miatt nem áll könnyű időszak előtt. Nem vagyunk vele egyedül. Minden tőzsde zuhan, a környékbeliek is. Recesszió jön. A Fidesz azonban még ekkor is saját pecsenyéjét próbálja sütögetni. Például azzal, hogy elterelő hadműveleteket tesz.
  A Fidesz és a szélsőjobb azonban összenőtt. A ténnyel nem érdemes vitatkozni."Gréczi Zsolt blogja”
 • 44. mik-mak 2008. október 27. 20:28
  „sok okos! Lehet,hogy Őn hajlott eszű, de tudatom ,én fiatal vagyok és nics átmosott agyam, Béla bácsival meg bármikor szívesen beszélgetek,jobb lenne,ha őn is értelmes emberekkel tárgyalna.”
 • 43. bal-fék 2008. október 27. 14:43
  „Na Te barátom (42.) honnan a rákból kerültél elő?”
 • 42. Fogat fogért, szemet szemért. 2008. október 27. 12:49
  „Egy magát keresztény demokratának tartó politikus így nem viselkedik, ahogy Sopron Város Főterén és parlamentbe handabandázik. A város szégyene volt ilyen embert meghivni az 1956.-os Soproni ünnepségre.Csak a tűzet szitja és csodálkozik, hogy 39 eszevett randarirózik Budapestenm az olimpikon csőbombákat szállít sés készítvalamint a soproni FIDESZ és MSZP IRODÁT ismeretlenek festékkel összeronditják.
  Sajnsos nem ezzel törödik, számára egy volt a lényeg, hogy az Arcusba találkozón párttársaival. Sokadszor megbeszéljék mikor fog távozni a Gyurscsány Ferenc szabadon megválasztott Miniszterelnők Úr.Mielőbb mondjon le, hogy a hatalmat át tudja Navracsics úr venni.Majd mnind aki jól végezte dolgát , a mór megtette kötelességét fizetés nélkül távozzon.”
 • 41. bal-fék 2008. október 27. 12:18
  „Intelke! Most rátapintottál a lényegre! Se kölyköm, se gyerekem, mit tegyek, ha nem szeretem őket! De legalább nem lehet rám mondani, hogy pedofil!”
 • 40. Intel 2008. október 27. 09:37
  „:)))
  Elmebeteg vagy barátom:))))

  Veled semmit se érdemes foglalkozni:)
  Amúgy, hogy mit ért el Zsuzsanna?
  Talán van gyereke, van unokája...
  Aztán, hogy Te mit értél el? Magtalan öreglegény vagy, akivel egy nő nem áll szóba, mert egy prímitiv ember vagy!
  Kifogsz halni, mint a mamut:)

  No comment!”
 • 39. bal-fék 2008. október 27. 08:55
  „Intelke! Már megint begurultál?! Ennek igazán örülök! De ne "nák"-ozzál itt, legjobb esetben is találkozNÉK! Érted? Dehogy érted:-))) De Ti ismeritek egymást Zsuzsa asszonnyal? De érdekes! Biztos minden reggel együtt "zenéltek", és megbeszélitek, hogy akkor most kit is kellene írni a fórumon, igaz? Intel-intelke-sa-la-la-la-la!”
 • 38. Intel 2008. október 27. 07:23
  „37.
  Nagyon bunkó egy ember vagy barátom.
  Szivesen találkoznák Veled, hogy jól orrba verjelek.
  Mit képzelsz magadrol?
  Ekkora prímitiv már nem lehetsz, jó pár ember előtt járatod le magadat.
  Amennyiben pedig nem tudsz normálisan viselkedni, akkor menjék ki a marhák közé, és ott úgy beszélsz ahogyan akarsz.

  Csaba Zsuzsanna meg nem volt a feleségem, és nem is lesz.
  Már a korkölömségből adódoan:)
  Igaz Zsuzsanna?:)”
 • 37. bal-fék 2008. október 27. 06:27
  „Csaba Zsuzsanna!

  Már annyiszor mondtam, inkább pihenjen, ez nem magának való! A normális hangnemet a magukfajták szokták felrúgni!
  "mivel érdemben nem szólsz hozzá" : mert maga szokott, ugye? Folyamatosan elégedetlenkedik - persze nem csodálom, mert 50 valahány éves korára nem tud felmutatni semmit, maximum nyilván csak annyit, amit a Kádár korszakban ingyen kapott a rendszertől! Ezért sírja folyton vissza azt az időszakot, amikor 3,60 volt a kenyér! Hát jelentem nemsokára ismét eljön a maga világa, ugyanis tényleg ennyi lesz egy kg. kenyér, csak éppen euróban! A magafajta elégedetlenkedők miatt tartunk itt, ahol tartunk, még szerencse, hogy 1 jó tulajdonsága mégis akadt, nem fog reagálni erre!
  De, hogy ne tudjon ismét belém kötni: kellemes, szép napot kívánok Önnek, és kedves férjének, Intelnek!”
 • 36. Csaba Zsuzsanna 2008. október 27. 05:11
  „Kedves bal-fék!32

  Próbáltam normális hangnemben kommunikálni veled!
  Azért válaszoltam,mivel arra tanítottak,ha megszólítanak,akkor válaszoljak!
  Kettőnknek nincs miért kommunikálni,mivel érdemben nem szólsz hozzá,csak fröcskölődsz,tehát ezentúl: no comment!”
 • 35. Csaba Zsuzsanna 2008. október 27. 05:07
  „" Éppen ezért hosszú távon szükség lenne, egy olyan független,nagy tekintélyű testületre amely a mindenkori kormánynak jelez,ha úgy tapasztalja, a költségvetési tervezés,vagy a büdzsére vonatkozó Törvény nem állja meg a helyét!"

  Az előbbre jutáshoz konszenzus kell!

  Mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő cikket:
  http://hvg.hu/gazdasag/20081026_magyar_valsag_bank_IMF.a”
 • 34. Intel 2008. október 27. 00:08
  „32. Itt eddig mindenki tudott normális hangnembe beszélni, viszont Te nem.
  Arról nem is beszélve, hogy ezt nővel teszed!

  Milyen ember vagy Te?
  Nem szégyenled magad?
  Öreglegényeknek is illik az illemet betartani. Szüleid biztosan nagyon büszkék Rád!”
 • 33. obi 2008. október 26. 20:40
  „Jó hír, ha valakibe csak az apja állítólagos egykori tisztsége okán bírnak belerúgni...”
 • 32. bal-fék 2008. október 26. 19:55
  „Ha leperegne, akkor nem felelne rá! Nekem hazudhat, de saját magát kár áltatnia.
  "Akik értik,azok kötőjellel is értik!!!" - szánalmas...
  "Csak sajnálni tudom érte!" - inkább magát sajnálja, azt ugyanis van miért!”
 • 31. Csaba Zsuzsanna 2008. október 26. 18:58
  „Kedves bal-fék!29

  Akik értik,azok kötőjellel is értik!!!

  Nem tudom mitől/miért ír ilyen gyűlölködő hangnemben!
  Csak sajnálni tudom érte!
  Rólam,különben azt ír amit akar lepereg rólam!”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Séta a Káspár-emléktábláért

Sopron - A nemzeti ünnep alkalmából tegnap ismét megrendezte hagyományos jótékonysági sétáját a… Tovább olvasom