Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A választás meglepetései - Sopronban szorosabb verseny

Fertőrákoson visszatérés, Fertődön új polgármester, Sopronban a korábbi polgármesteri megmérettetéseknél szorosabb verseny.

– Négy éve csak odaírtam a nevemet és a pártomat a papírra és nyertem. Most négy évig keményen dolgoztam Fertőrákosért és veszítettem. Visszamegyek tanítani, azt legalább annyira szeretem, mint a falum vezetését – vonja le a következést Baltigh Márta (Fidesz–KDNP), Fertőrákos elköszönő polgármestere.

Ha meg is fordult a fejében, hogy költözni fog a hivatalból, arra biztosan nem számított, hogy 653–271 arányban szenved vereséget attól, akit épp ő váltott le négy éve...

Az egyik legnagyobb meglepetés a szűkebb régióban Palkovits János független polgármester visszatérése. Azt a fideszes faluvezetőt váltotta, aki négy éve őt... Fotó: Magasi Dávid
Az egyik legnagyobb meglepetés a szűkebb régióban Palkovits János független polgármester visszatérése. Azt a fideszes faluvezetőt váltotta, aki négy éve őt... Fotó: Magasi Dávid


– Számítottam a győzelemre, de az arány engem is meglepett – mondja Palkovits János (független), Fertőrákos újra megválasztott első embere, elismerve: meglepően kevés szavazatot kapott elődje. Miért? – kérdeztük a fertőrákosiakat. – Mert a János idevalósi! – mondja Horváth Ernőné. – Dehát a Márta is! – vág közbe Horváth Sándor. – Sokat tett a faluért Baltigh Márta, de Palkovits János közvetlenebb és tudott olyat ígérni, például, hogy autóval is át lehessen majd menni az osztrák Fertőmeggyesre, ami az itt élőknek fontos – mondják.

Fertődön Kocsis Ferenc (független) búcsúzik. – A számok magukért beszélnek. Négyévente változás van, ennél többet nem akarok mondani – zárta rövidre utolsó polgármesteri nyilatkozatát. A győztes Bognár Zoltán (Fidesz–KDNP) vidámabb, vasárnap este keveset aludt, viszont jól... – A győzelemben bíztam, de ilyen arányúra nem számítottam – kommentálta a 995–439-es eredményt. Legsürgetőbb feladatának a gazdálkodás helyreállítását tartja.

Sopronban mindenki a korábbiaknál szorosabb polgármesteri versenyt taglalja és számol. A fideszes jelöltekre leadott szavazatok száma több, mint amennyit Fodor Tamás (Fidesz–KDNP) kapott.

– Harmadszor is kétharmados többséget szerzett a frakciónk, ez a lényeg. Győztem, folytathatjuk a megkezdett utat. A választás lezárult és én most mindenki polgármestere akarok lenni – hangsúlyozza Fodor Tamás, aki 9510 voksot kapott, míg legfőbb vetélytársa, Walter Dezső 8876-ot. – Hogy miért volt szoros a verseny? Meghagyom ennek boncolgatását a politológusoknak – zárta le a számolgatást a polgármester.

A megyei jogú városok harmadik legjobb baloldali eredményét elérő, függetlenként, de a baloldal támogatásával ringbe szálló Walter Dezső bár polgármester nem lett, de elégedett.

– Gratulálok a nyertesnek és köszönöm a rám adott voksokat. Szoros volt a verseny, pedig mögöttem nem álltak miniszterek – mondta el a Kisalföldnek, hozzátéve: – Ha a Fidesz beváltja azokat az ígéreteket, amiket a kampány során tett Sopronnak, még örülni is fogok! 
   

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosítványa sem volt, de ellopott egy kisteherautót egy iváni férfi Sopronban

Az elkövető egy szomszéd megyebeli településen akarta a járművet értékesíteni, azonban az… Tovább olvasom