Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

A Vajdaságban is előadják a Magyar Elektrát a soproni színészek

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház a Magyar Elektra vajdasági előadássorozatának a keretében.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából négy vajdasági városban látható Bornemisza Péter Magyar Elektra című műve. A Soproni Petőfi Színház, a
Forrás Színház és az Evangélium Színház közös produkcióját Katona Imre
rendezte.

Pataki András a soproni teátrum igazgatója elmondta, az NKA és a vajdasági magyar közösségek támogatásával január 19-én Zentán mutatták be az előadást, 20-án Szabadkán, 21-én Bácsfeketehegyen és 22-én Adán látható a produkció.

A dokumentumot Vukosavljev Iván a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Pataki András a soproni teátrum dierektora írta alá.
A dokumentumot Vukosavljev Iván a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Pataki András a soproni teátrum dierektora írta alá.


A direktor hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés a társulatnak, hogy ilyen
jeles ünnep alkalmával játszhatnak a Vajdaságban.

A teátrumnak egyik fontos célja az, hogy élő kapcsolatot ápoljon a határon túli színházakkal, kulturális intézményekkel és műhelyekkel. Ennek újabb mérföldköveként kötötték most meg a Zentai Magyar Kamaraszínházzal az együttműködési megállapodásukat.

A partnerség keretében a következő évadban Agatha Christie Egérfogó című művét hozza az állandó társulattal rendelkező zentai teátrum Sopronba, s további összefogás, koprodukciós előadások elkészítése várható a két intézmény között.

A direktor hozzátette: tavaly a Teátrumi Színözön keretében március 27-én a Színházi Világnapon mutatkozhatott be a vajdasági teátrum Sopronban Carole Frechette Simon hét napja című stúdiószínházi előadással, s most pedig a soproniak vendégszerepelhettek Zentán.

A megállapodás keretében a két fél olyan színházi összefogás
kialakítására helyezi a hangsúlyt, amelynek keretében előadáscserékre,
koprodukciók létrehozására, közös programok szervezésére nyílik lehetőség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázötvenezer látogató a soproni kilátóban

Tizenöt éve, 1999 óta rendeznek a Károly-kilátó emeleti helyiségeiben kiállításokat. Tovább olvasom