Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A vagyonmegosztást is levezényelte

A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, Hegedüs László lett a Civitas Fidelissima díj egyik legújabb kitüntetettje. A város gazdasági és közéletében szerzett érdemei elismeréseként díjazták.

– Nyolcgyermekes mosonszentmiklósi parasztcsaládból származom, iskola után a földeken dolgoztunk, és apám szerette volna, ha továbbvisszük a gazdaságot. Egyikünknek sem volt sok kedve ehhez, de én megszereztem az agrárgépész-diplomát, majd elvégeztem a közgazdaság-tudományi egyetemet is. Ekkor már biztos volt, hogy világi pályát választok, pedig anyám papnak szánt, az óvó nénim szerint pedig orvosnak készültem – emlékezett a kitüntetett, aki 1970-ben került feleségével Sopronba, a város egyik legdinamikusabban fejlődő vállalatánál, az AFIT-nál helyezkedtek el. Hegedüs László üzemvezetőként, osztályvezetőként tevékenykedett, a rendszerváltás előtt a városvezetés gazdaságpolitikai szakemberként foglalkoztatta, majd 1987-ben elnyerte a vízmű igazgatói állását.

Az egykori cégvezető szeptember óta nyugdíjas, szabadidejét unokáival tölti, felvételünkön a legkisebb Hegedüssel, Boglárkával.
Az egykori cégvezető szeptember óta nyugdíjas, szabadidejét unokáival tölti, felvételünkön a legkisebb Hegedüssel, Boglárkával.

– Sok fontos dolog történt ebben a majdnem huszonöt esztendőben. A kezdetekkor a járás vízellátását kellett megoldanunk, majd a csatornázási program következett. Nagy büszkeség, hogy a környéken kilencven százalékban megoldott a szennyvízelvezetés, erre országszerte is alig van példa. Már a jövőbe mutat az az együttműködés, amit nemrégiben a burgenlandiakkal kötöttünk, ez a két fél biztonságos vízellátását segíti elő új készletek megnyitásával. De említhetném a rendszerváltás utáni legnagyobb feladatunkat is, akkor az állami tulajdonú céget kellett az önkormányzatok vagyonává tenni, ami komoly egyeztetést igénylő munka volt. Ezt is sikerült példaértékűen levezényelni, egyben maradt a társaság, s zökkenőmentesen folyhatott tovább a munka – fogalmazott.

Hegedüs László több szakmai elismerés után vehette át a város egyik legrangosabb díját.

Olvasóink írták

  • 2. bozsi 2011. január 03. 22:09
    „Reggel, amikor kezet fogtunk, szerényen hallgattál erről a kitntetésről, így nem tudtam gratulálni. Most megteszem. Keveset voltunk egy nézeten, de kapcsolatunk mindvégig korrekt volt, így jól megismerhettem utolsó tizenkét évnyi igyekezeted Sopron érdekeiért. Örülök, hogy mások is észrevették és értékelték.
    Bozsvári István, nyugalmazott polgármester, Fertőszéplak”
  • 1. neduddgi 2011. január 03. 12:47
    „Gratulálok a kitüntetéshez és a 3 gyönyörű unokához!
    A legszebb munka őket terelgetni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évértékelő: Sopron fejlődött és szépült

A fő feladatok a megkezdett fejlesztések folytatása és befejezése, a város fenntartása, munkahelybővítés, pénzügyi egyensúly biztosítása - fogalmazott Fodor Tamás, Sopron polgármestere. Tovább olvasom