Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A vád: tizenhat betörés

Sopron - Másfél hónapos betöréssorozat végére tettek pontot a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói. Az elkapott gyanúsítottak büntetett előéletűek.
– Az elmúlt hetekben megsokasodtak az óvodai és az iskolai betörések. A zsákmány ezekben az intézményekben viszonylag csekély volt, alkalmanként néhány ezer forint, viszont a kár esetenként 50–60 ezer forintot tett ki – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Nagy Ernő alezredes, a bűnügyi osztály vezetője.

– A bűncselekmények később kiterjedtek a kisebb borozókra, vendéglátóhelyekre, üzletekre. Az elkövetők nemcsak Sopronban, hanem Harkán, Kópházán és Fertőrákoson is ténykedtek, sőt. Az elmúlt hétvégén Győrbe is ellátogattak, ahol három éttermet rámoltak ki. Cigarettát, italt és készpénzt vittek el.

Lőrincz Zoltán alezredes a bűnjelként lefoglalt eszközzel, amivel a betöréseket elkövették. Fotó: Gosztonyi Miklós

Az elmúlt másfél hónap során a betöréssorozatból származó kár meghaladta az egymillió forintot.

– Szisztematikusan láttunk hozzá a nyomozáshoz, hogy gátat vessünk a további betöréseknek – vette át a szót Lőrincz Zoltán alezredes, a kapitányság nyomozó alosztályának vezetője.

– A korábban hasonló bűncselekményeket elkövetőket sorra elszámoltattuk. Taktikai kihallgatásaink – a nyomok ismeretében – sikerrel jártak, tudtuk, milyen eszköz és milyen lábbeli kerülhet elő az esetleges házkutatások során.

A szűrőn végül fennakadt egy 20 és egy 21 éves soproni fiatalember. Mindketten összeütközésbe kerültek már a törvénnyel. A két gyanúsított eddig tizenhat betörést ismert el, s a bizonyítási eljárás folyamán szinte biztos, hogy további öt-hat bűncselekmény is az ő számlájukra kerül.

A bíróság tegnap elrendelte a két fiatal előzetes letartóztatását. Mivel korábban felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, ezúttal mindenképpen letöltendő szabadságvesztésre számíthatnak.

Olvasóink írták

  • 2. joco 2007. december 03. 05:44
    „Igy lesz"igazságos", mivel akik joval nagyobb értékben lopnak és csalnak azok még biroság elé sem kerülnek.De a nyomozokat dicséret illeti a gyors és eredményes munkájukért.”
  • 1. szegfű 2007. november 30. 16:34
    „talán kapnak fél év börtönbüntetést, aztán ott folytatják ahol abbahagyták”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyéves a Nap Rádió és a Pulzus Televízió

Sopron - Egyéves születésnapját ünnepli a Pulzus Televízió és a Nap Rádió. Boronkay Gusztáv… Tovább olvasom