Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A vád szerint mobilt rabolt tizenévestől a 27 éves férfi

Rablás, lopás bűncselekmények ügyében kezdődött büntetőper a soproni bíróságon. A vádlottak között prostituáltak is vannak, akik osztrákokat károsítottak meg.

Egy 27 éves férfi, valamint annak egykori élettársa, egy 38 éves, kétgyerekes prostituált, továbbá egy ugyancsak az ősi szakmát űző 22 éves, de már kétgyerekes anya állt vádlottként dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa elé.

Dr. Kovács Krisztián ügyész hosszan sorolta a vádpontokat. Részletezte, a két nő miként ajánlkozott fel egy osztrák állampolgárnak, s hogyan csenték el négyszáz euróját: míg egyikük a fürdőben foglalatoskodott a férfivel, addig másikuk kivette a kuncsaft bugyellárisából a pénzt.

(A tárgyaláson elhangzott: az idősebb nő korábbi élettársa – akit rablás vádjával állítottak most bíróság elé – a nyomozati vallomásában elárulta, a fiatalabbik nő nejlonba tekerte és testüregébe rejtette a négyszáz eurót, amelyből végül nem is adott semmi részesedést sorstársának.)

Az ügyészi vádpontok között szerepelt zseblopás – itt 128 ezer forint volt az egyik nő zsákmánya –, s bevásárlóközpontban történt kozmetikumok eltulajdonítása is, ahol részben szintén testüreget használtak néhány értékes dolog eltüntetésére. De a vádlottak esetében megtörtént az is, hogy egyikük egy rosszul lett személyt zsebelt ki, segítségadást színlelve.
Az 1985-ös, szolnoki születésű férfit pedig azzal vádolják, hogy a belvárosban elrabolta egy helybéli tizenéves mobiltelefonját, s „köszönetképpen" még jól be is húzott a fiúnak.

A nyolc osztályt végzett, s alkalmi munkából élő férfi – bilinccsel a kezén – a bíróságon kijelentette, nem érzi magát felelősnek a neki tulajdonított tettekért. Mint mondta, elhelyezkedett az egyik üzemben, de amikor lekérték az erkölcsi bizonyítványát, s büntetett előéletére fény derült, kirúgták. Drogozott is, épp leszokóban volt a történtek idején, „begyógyszerezett", s tulajdonképpen alig emlékszik valamire.
Részletezte, a két nő miként ajánlkozott fel egy osztrák állampolgárnak, s hogyan csenték el négyszáz euróját.

A sértett fiú tanúként viszont pontosan felidézte a számára traumával felérő eseményeket. A két nő is egészen másképp adta elő az osztrák urak históriáját, mint maguk a sértettek, akik nyíltan elmondták, hogyan is zajlottak a történtek.

Egyikük elárulta: az lett neki gyanús, hogy a szép rendben letett alsónadrágja másutt hevert, mint ahová lerakta. Ekkor vette elő a bukszáját, és négyszáz eurójának csak hűlt helyét találta.

Dr. Gajdos Anikó bíró további tanúk meghallgatása miatt január 14-re napolta el a büntetőpert.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság: koncert és kerékpárok a rászorultaknak

Immár másodszor rendezik meg a Night of Hope jótékonysági estet Sopronban, november 23-án. Fellép a… Tovább olvasom