Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A Tűztorony a legnépszerűbb

Sopron - Sopron látnivalói közül a legnépszerűbb a Tűztorony – derül ki múzeumi körképünkből. Több mint kilencszázan váltottak belépőjegyet az elmúlt három nap során.
„A jó idő és a strand jelenti a múzeumoknak a legnagyobb konkurenciát. Az eső pedig hol bekergeti, hol elriasztja a múzeumoktól a látogatót" – fogalmaztak múzeumi szakemberek, amikor arról érdeklődtünk, mekkora látogatottságnak örvendeznek hétvégente a soproni közgyűjtemények, látnivalók.

A teljesség igénye nélkül készült e hétvégi körképünk során kiderült, az átlagosnál valamivel nagyobb volt az érdeklődés az elmúlt napokban. Sok helybéli hozta el rokonát, ismerősét egy-egy soproni kiállításra, de főképpen turistákat – közte külföldieket, főként osztrákokat – fogadtak a gyűjtemények.– A Tűztornyot pénteken, szombaton és vasárnap kilencszáznál is többen keresték fel – tudtuk meg dr. Kelemen Istvántól, a Soproni Múzeum igazgatóhelyettesétől. – Ez a látogatottság egy átlagos hétvége forgalmát is túlszárnyalta. A Storno-gyűjtemény szintén valamivel több vendéget fogadott az ilyenkor szokásosnál, több mint százan vettek belépőt a három nap alatt.

Az Erdészeti Múzeumban október végéig látható az Alma mater című nagyszabású kiállítás, amely a magyar erdészeti felsőoktatás 200. évfordulója alkalmából a Selmecbányai Akadémia munkájáról és jogutódja, a soproni egyetem selmecbányai kapcsolatáról ad korhű képet. Emellett időszaki festménykiállításnak is otthont ad. A hétvégén több mint százan voltak kíváncsiak a látnivalókra.

A Zettl-Langer-magángyűjteményt is felkeresték, még ha viszonylag szerénynek is tekinthető a pénteki két, a szombat-vasárnapi öt-öt látogató.

A Központi Bányászati Múzeum is az átlagosnál valamivel több érdeklődővel büszkélkedhet. Nem csoda, híre ment a mozgó maketteknek, s az egész Kárpát-medence ezeréves bányászatát bemutató más érdekességeknek. A hétvégén közel száznegyven látogató kereste fel a múzeumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 évesen verseskötettel jelentkezett

Sopron - Megjelent Tamics Bendegúz, a Berzsenyi-líceum 15 éves diákja Egy fiatal lélek hangjai című… Tovább olvasom