Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A turizmus fellendítéséért tartanak tanácskozást

Sopron - A Pro Kultúra Sopron Kht. Tourinform-iroda szeptember 3-án és 4-én 18 órai kezdettel nyilvános fórumot szervez a Sopron–Fertő-táj–Kapuvár térségi turisztikai együttműködésről (TDM).
Az egyesület résztvevői jelentősebb idegenforgalommal bíró települések, illetve a turisztikai szolgáltatók, szálláshelyadók, közlekedési vállalatok, éttermek, kerékpárkölcsönzők, múzeumok, fürdők, strandok. Az együttműködés célja, hogy a turizmusban érdekeltek együtt dolgozzanak a térség sikeréért. Így eredményesebb lehet például a marketing, valamint csomagban kínálhatják az egyes szolgáltatásokat, amelyeket aztán hatékonyabban értékesíthetnek. A kétnapos tanácskozáson vállalkozások, illetve turizmusban érdekelt civil, nonprofit szervezetek képviselői beszélik át a további teendőket.

Olvasóink írták

 • 7. Vakvezet... 2008. szeptember 05. 16:58
  „A pulzus TV-n láttam a polgármester úr a kamara elnöke mellett ült és arra gondoltam melyiknek fájhatott jobban...?”
 • 6. Post hoc, ergo propter hoc 2008. szeptember 04. 10:55
  „Vitakozóknak!
  Nincs iagazatok tragikus a soproni idegenforgalom.
  üresek a Várkerületi éttermek. Kevés a kerthelyiség. 1965-ben egy felmérés szerint 700 férőhely volt. Azóta csak visszafejlődés tapasztalaható.Tenni kéne érte, hogy fejlödjön. A kommunikácion kivül mindennel baj van. Gyakorlati tapasztalatok hiánya, hozzá nemn értés jellenzi. Nincs egy olcsó reggeliző hely, nincs egy önkiszolgáló étterem, illemhelyek száma ugyan növekedett de továbbra is kevés. Nem müködnek a szökőkutak, egyéb szolgáltatások. nyilvánvaló, hogy Sopron nyított kapukkal várná az idegeneket,a külfööldieket és a belföldieket a címerében látottak alapján”
 • 5. ÉN IS MINDENKINÉL JOBBAN TUDOM 2008. szeptember 04. 00:31
  „Szempont:
  Gimesi Szabolcs és a lánya fideszes? Tucc valamit?
  Te biztosan nagyon sokat érthecc a turizmushoz. Hiszen olyan meggyőzőek az érveid és olyan meggyőző a turisztikai tudásod... Értesz a fogalmazáshoz is. Az hogy "a vendégek tömegével nem jönnek a városunkba" drága barátom az azt jelenti hogy egy csomó ember tömegbe verődik és közös elhatározással és nagy intenzitással Sopronnal ellenkező irányba kezd menni, hogy ott keressen múzeumot meg szállást magának. Jó vicces, nem?
  Kari bácsi óriási figura volt, de mechanikusan rá hivatkozni az olyan, mintha lovaskocsival akarnál ma fuvarozási céget alapítani.
  Egyébként meg milyen elvtársakról beszélsz? Nem vagy lemaradva egy (2?) brossurával?”
 • 4. forródrót 2008. szeptember 03. 12:20
  „Sopron a belföldi turistáknál Budapest, Hajdúszoboszló, Siófok után a legnépszerűbb város. Ebből a "szempontból" jól állunk. Egy szálloda sem ment tönkre vendéghiány miatt, sőt újabbak nyíltak pl. Hotel Civitas, nyílik pl. Hotel Scarbantia. Igen vannak még feles kapacitások, melyeket meg kell tölteni. Ezért több "szempont"-ból is forradalmi változást hozhat a TDM, mikor nem csak a politikus szólhat bele a pénzek elköltésébe.”
 • 3. Szempont 2008. szeptember 03. 11:59
  „Ezek az elvtársak nem értenek a turizmushoz. Csaka pénzt költik el, a magyra és külföldi vendégek pedig tömegével nem jönnek a városunkba. A turizmust Dr Friedrich Karcsi bácsitól kellett volna nekik elsajátitani. Gimesi Réka apja miatt került a hivatalba semmi tapasztalattal nem rendelkezik csak egy FIDESZES báb, idegenforgalmi ferens, állásbetöltő.”
 • 2. toronymagas 2008. szeptember 03. 08:17
  „A Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban lesz, remélem nem szándékosan maradt le, hogy kevesen menjenek el!”
 • 1. www.fertopart.hu 2008. szeptember 03. 00:35
  „Ez jó, csak nem derül ki, hogy hol lesz a megbeszélés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás és vágányzár

Sopron, Kapuvár - Szeptember 6-tól szeptember 14-ig a vonatok helyett buszok szállítják az utasokat… Tovább olvasom