Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A túl olcsó utazás mindig gyanús

Sopron - Az idei szezon sem múlik el becsődölt utazási irodáról szóló hírek nélkül. A szakembertől azt kérdeztük, melyek az intő jelek, mi a biztosíték arra, hogy nem ér kár minket a vakáción, és azt kapjuk, amiért fizettünk.
Csődbe ment egy fővárosi utazási iroda, partnereit nyaralásuk felénél ki akarták költöztetni görögországi apartmanjaikból, mondván: a hazai iroda nem fizetett nekik. Évente több száz utas jár pórul, nem múlik el szezon hasonló hírek nélkül. A Kisalföld kérésére Horváth Vilmos, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke nyilatkozott a témáról.

– Óhatatlanul ebben a szakmában is történik ilyen, csakúgy, mint máshol – szögezte le a szakember. – Egy turisztikai cég csődjének viszont mindig nagyobb a visszhangja, mintha mondjuk egy bútorgyártó vállalkozás húzná le a rolót – folytatta. – Pedig az utazási irodák működését rengeteg szabályhoz kötik. Kauciót kell például letenni ahhoz, hogy megkezdhessék a tevékenységet. Ez a biztosíték arra, hogy baj esetén hazahozzák, kártalanítsák az utasokat belőle.

Horváth Vilmos elmondta azt is, vannak intő jelek, így alaposan meg kell fontolnunk, kivel kötünk utazási szerződést.

– A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal honlapján mindenki tájékozódhat az utazási irodákról, kik rendelkeznek érvényes engedéllyel, sőt, az általuk letett kaució mértékéről is találhatnak információkat. Mindig gyanús, ha valami túl olcsó. Egy százezres utat csak az ad 60 ezer forintért, aki már adósságokat görget maga előtt. Nem feltétlenül rossz a szándék, egyszerűen csak túlvállalja magát az iroda, leköti a szállásokat, a repülőt, aztán megy a pénze után. De érdemes megnézni a szerződést, az iroda külsejét, mennyire bizalomgerjesztő az a hely, ahol a pénzünket hagyjuk – tanácsolta az utazási szakember.

Egy százezres utat csak az ad 60 ezer forintért, aki már adósságokat görget maga előtt. Nem feltétlenül rossz a szándék, egyszerűen csak túlvállalja magát az iroda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a krémesek soproni királyát

Sopron - Ráunva a fagylaltra krémest kívánt meg a soproni szerkesztőség. Gondoltuk, lekövetjük Imit… Tovább olvasom