Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A többség érdekét tartja szem előtt

Hidegségen vasárnap időközi választást tartottak. A három polgármesterjelölt közül az ősszel is megválasztott Kovács István nyerte el a község bizalmát.
Fontos döntés: A hetvenöt százalékot is meghaladta a részvételi arány.
A 269 választópolgárból több mint kétszázan mentek el szavazni tegnap Hidegségen. A legutóbbinál magasabb, 75 százalékot is meghaladó részvételi arány mellett lezajlott időközi választáson nemcsak a polgármester személyére, hanem a képviselőjelöltekre is voksoltak a településen élők. Az alig több mint 300 lelket számláló faluban a Fertőhomokkal közös körjegyzőségből való kiválás kezdeményezése miatt ellentét alakult ki a polgármester és a képviselő-testület között, ezért az feloszlatta magát. Az időközi választáson a polgármesterjelölteken kívül az öt képviselői helyre pályázókra is szavazhattak a településen élők.

Kovács István az új polgármester.
Az urnákat tegnap este 7 órakor zárták, ezt követte a szavazatszámlálás. Rasztovits Anna, a helyi választási iroda vezetője tájékoztatott az eredményekről. A polgármesteri poszt betöltésére – mint a legutóbbi helyhatósági választáson, ez alkalommal is – Kovács István kapott bizalmat, százkilenc szavazattal. A másik két jelöltre ötvenöten, illetve harmincheten voksoltak.
Kovács István lapunk érdeklődésére elmondta: a legrövidebb időn belül szeretne érdemi munkához fogni az új képviselő-testülettel. A legfontosabb, hogy a döntések meghozatalánál a falu többségének a véleménye érvényesüljön. „A hidegségiek érezzék, nem a község van az önkormányzatért, hanem az önkormányzat a faluért" – fogalmazott Kovács István polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb ingatlant adtak el

A soproni önkormányzat ebben az évben ingatlanértékesítésből 552 millió forint bevétellel számol.… Tovább olvasom