Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A tizenkettedik körforgalom

Az elkerülőút és a Balfi út kereszteződésében elkészült a város 12. körforgalma. Költsége minden eddiginél magasabb.
A hivatalos átadás ugyan még várat magára, de gyakorlatilag elkészült – és ideiglenesen forgalomba helyezték – az elkerülőút első körforgalma, amely a legnagyobb a már meglévők közül. A beruházó Nemzeti Autópálya Rt., a kivitelező pedig a Strabag Rt. volt.

Kétségkívül az egyik legveszélyesebb kereszteződésben épült meg az elkerülőút első körforgalma (leszámítva a Győri úti csomópontot), hiszen több súlyos és halálos baleset is volt már itt. A kivitelezőknek már csak néhány kiegészítő munkát kell elvégezniük, s mehetnek tovább, a Virágvölgyi út és a pláza felé, hogy újabbakat építsenek.

Kérdés persze, hogy mikor és lesz-e forrása az út kezelőjének – az autópálya rt.-nek – újabb körforgalmakra, függetlenül attól, hogy égetően szükség lenne rájuk. Mert tény, nem olcsó egy ilyen csomópont kialakítása, amelynek költségeit sok minden befolyásolja. Például a mérete, szükséges-e valamilyen közmű kiváltása, a terepviszonyok és még számos más tényező. A város tizenkettedik körforgalma több mint 200 millió forintba került. Elmondható tehát, hogy eddig ez volt a legdrágább. A második helyen a Szent Mihály-temetőnél kialakított áll, 130 millióval. Egy átlagos méretű körforgalom egyébként 60–70 millió forintból építhető meg.

Az tehát még nem eldöntött, hogy épülnek-e újabb körforgalmak az elkerülőúton, mint ahogy az sem tisztázott még, hogy mikor és kinek a költségén alakítanak ki újabbakat a Győri úton. Mert itt is szükség lesz a biztonságos közlekedés megteremtése érdekében valamiféle változtatásra, ha megépülnek a tervezett bevásárlóközpontok, például a Baumax, a Lidl és a Family Center.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi tűz Zsirán, sérültekkel

Zsirán az új év hajnalán tűz ütött ki egy családi ház pincéjében. Egy fiatalembert súlyos, egy lányt könnyebb égési sérülésekkel szállítottak a mentők a kórházba. – Hajnali három óra tájban kaptam az értesítést: rendőrök, tűzoltók és mentők állnak a házamnál. Azonnal hazasiettem kőszegi munkahelyemről, hiszen tudtam, odahaza csak a lányom van a barátjával – meséli a ház tulajdonosa. Tovább olvasom