Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A tetoválás drága, de divatos

Egyre több soproni fiatal és kevésbé fiatal készíttet tetoválást. Népszerűek a nonfiguratív minták, de különleges kérésekkel is fordulnak a tetoválókhoz. Pedig az árak nem alacsonyak: hét–nyolctól hatvanezer forintig terjednek.
Fotóillusztráció: Bárány Zoltán Szalonok: A különleges kéréseket is teljesítik.
Nagy a forgalom mostanában a soproni testfestőszalonokban. Főleg a fiatalok körében divat, s többségük úgy próbál különlegessé válni, hogy stílusának megfelelő mintát rajzoltat fel valamelyik testrészére. Korábban a kígyó-, béka- és sárkányábrák vezették a népszerűségi listát, mára viszont a nonfiguratív alakzatok váltak divatossá. A hölgyek többnyire derekuk fölé és a lapockára tetováltatnak, de néhányan intimebb testrészeikre is felvállalnak egy-egy mintát, imponálni igyekezve a férfiaknak – és egymásnak.

A testépítők nagy része a lábra és a felkarra is készíttet alakzatokat. Különleges kérésekkel is felkeresik a tetoválóművészeket. Akadt olyan fiatalember, akinek kedvenc kutyája adta a mintát. Érdekesség az is, hogy egy szülő lánya arcképét tetováltatta kezére. A motorosok általában egyedi szimbólumokat választanak, tükrözve világnézetüket.

A nők körében elterjedtek a kozmetikai – szemöldök, szemhéj, szájkontúr – tetkók, amelyek 4–5 év múltán kikopnak. A tetoválásra vágyó férfiak és nők aránya vegyes, sőt, a korosztály sem határolható be egyértelműen. Több középkorú – jobbára osztrák – is felkeresi a tetoválószalonokat. Egy idősebb külföldi férfi például huszonegy évvel ezelőtt elkészült kígyómintáját takartatta el új, nonfiguratív ábrával.

A tetoválásért sok pénzt kell fizetni. A legtöbb szalonban hét–nyolc ezer forintért készítenek kisméretű mintákat, a nagyobb alkotások pedig a hatvanezer forintos összeget is elérhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló golfpálya?

Hazánk közelgő uniós csatlakozása sokak fantáziáját megmozgatja. Naponta érkeznek hírek újabb és… Tovább olvasom