Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A tét négy és fél millió forint

A tervek szerint májusban elkészül az evangélikus egyház nyugdíjasotthona, ahol 49 rászoruló embernek teremtenek nyugodt körülményeket. Az építkezés rendben halad, de a háttérben viták zajlanak, rendőrségi feljelentéssel.
A Széchenyi-terv pályázatán is pénzt nyert nyugdíjasotthon építésére a megyei beruházási kft. soproni kirendeltsége írt ki közbeszerzési eljárást. Valahol azonban hiba csúszott a kiírásba, mert a Közbeszerzési Értesítőben 50 ezer négyzetméterre kértek ajánlatot, holott az otthon 514,8 négyzetméteres lesz. Vig József, a beruházási kft. munkatársa, az építkezés főmérnöke állítja, pontosan küldték el a számokat, ezt dokumentálni tudják. Egyébként is, aki járatos az ilyen ügyekben, annak nyilvánvaló, csak tévedés történhetett.
Az építkezés generálbonyolítója egy budapesti rt., mely a soproni beruházás korai szakaszában kapcsolatban volt egy másik céggel, s ennek tulajdonosa tett feljelentést a rendőrségen, okirat-hamisítás miatt. Az üzletből időközben kilépett vállalkozás – szerződése szerint – több mint négymillió forintra tartott igényt, ehelyett azonban arról értesítette az rt. a vállalkozás vezetőjét, hogy vegye fel 80 ezer forintos járandóságát, amely egy szerződésmódosítás alapján jár. A feljelentő állítja, azon a dokumentumon, amely a 80 ezer forintos összeget tartalmazza, nem az ő aláírása szerepel.
Hidegh Tamás, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője megerősítette a feljelentés tényét, de csak annyit közölt, még vizsgálják az ügyet.
Az evangélikus egyház nem kívánt a történtekről nyilatkozni, miután sem a közbeszerzési eljárás kiírásához, sem pedig a két cég vitájához nincs köze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkölcstan és tornaóra kötelező

„ Ha rajtam múlna, az ifjúságot mindenekelőtt hit- és erkölcstanra taníttatnám, és mindennap… Tovább olvasom