Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

A temetőnél fél óra parkolás ingyenes lesz Sopronban

Egy tervezet szerint a Pozsonyi úti temetőnél 30 perc várakozás ingyenes lesz, egy utcaszakasz pedig kikerül a fizetős övezetből.
A soproni képviselő-testület december 18-i közgyűlésének egyik napirendi pontja a fizető parkolási rendelet felülvizsgálatával foglalkozik. Az előterjesztés több olyan módosítási javaslatot is tartalmaz, amelyeket lakossági kérésre fogalmaztak meg.

Nézzük, mi érinti az autósokat.

Korábban többször előfordult, hogy közműfelújítás, vagy egyéb okok miatt a bérlettulajdonosok nem, esetleg csak korlátozottan tudták használni a parkolóhelyüket. Ezen problémát orvosolhatják azzal, hogy a polgármester más helyek igénybevételét engedélyezheti.

Lakossági kérésre kikerülhet a fizető övezetből az Arany János utca - Bartók
Béla utca - vasút közötti szakasza.

A Pozsonyi úti temető előtti parkolót 2012-től vonták be a fizetős övezetbe. Ennek fő oka, az volt, hogy az Ausztriában dolgozó munkavállalók egy része gépkocsiját a temető előtti parkolóban hagyja.Mivel az autók olykor egész nap itt várakoznak, az ingatlantulajdonosoktól, illetve a temetőbe látogatóktól veszik el a szabad helyeket. Ez viszont az eredményezte, hogy mindenkinek fizetnie kell. Annak is, aki éppen öntözni, vagy virágot cserélni menne a sírokhoz.

Amennyiben a képviselők megszavazzák az előterjesztést, akkor fél óra várakozás ingyenes lesz. Utána már a szokásos díjat kell fizetni.

A fizetős zónákban lévő taxis várakozóhelyeket is rendezni kívánják. Mint írják, a parkolóhelyek használta szokásjogon, díjmentesen történik. A Kisvárkerületen a posta előtt kettő, a Várkerület 71-73. előtt hat, az állomás előtti téren pedig húsz helyen van kijelölve. Ezen parkolóhelyeket javasolják kivenni a rendelet hatálya alól.

A felszíni parkolóbérletek a jövőben nem másnaptól, hanem már a vásárlás napján érvényesek lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszámokkal trükköztek Sopronban - Lebuktak

A rendőrségen eljárás indult két autós ellen is, mert hamis rendszámmal közlekedtek Sopronban. Tovább olvasom