Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A temetői heroindíler, B. László 10 évet kaphat

10 év fegyházat kaphat B. László, aki a soproni evangélikus temető egyik sírjában rejtegetett heroinnal üzletelt. Két "üzlettársa" is 5 évet ülhet. Egyelőre még mindhárman Grazban vannak vizsgálati fogságban. Először B.-t adhatják ki Magyarországnak.

Vallomása szerint Törökországból "importálta" a heroint B. László, akit csütörtökön vett őrizetbe az osztrák rendőrség. Mint korábban megírtuk, a 30 éves soproni díler a balfi úti temetőben, apja és nagymamája sírjában tárolta a nehézdrogot, innen terítette Magyarországon és Ausztriában. Mindezt Paul Schlaffer, a burgenlandi Landeskriminalamt kábítószercsoportjának vezetője nyilatkozta hétfőn a kisalfold.hu-nak.

Schlaffer azt is hozzátette, a csoportot viszonylag rövid idő alatt sikerült tőrbe csalni és leleplezni. – Grazban a múlt hét elején két magyart kaptak el a kollégák, amint éppen heroinnal üzleteltek. Kihallgatásukkor elárulták, ők csak a szállítók, a "főnök" Magyarországon tartózkodik. Nem telt sok időbe, míg őt magát is sikerült lépre csalni: csütörtökön Mattersburgban, egy drogvásárlásnak álcázott találkozón kommandósok csaptak le a 30 éves sopronira.


B. egy ideig tagadott, majd megtört. Azt is bevallotta, Sopronban ketten, de Nyugat-Magyarországon négyen is meghalhattak az általa terjesztett, Törökországon keresztül Magyarországra hozatott szertől. A sírokban megtalált mintegy három kiló anyag piaci értéke 150 ezer euró - tette hozzá Schlaffer.

Jelenleg mindhárom gyanúsított Grazban, vizsgálati fogságban várja a kihallgatások végét. A csoportvezető szerint B. László 10 év börtönte is számíthat, míg a két "futárt" 5 évig terjedő szabadságvesztés sújthatja. Legelőször – akár már a jövő héten – B.-t adják ki Magyarországnak. Kiadatása azért indokolt, mert vallomása szerint a bűn java részét itthon követte el.

Magyar részről megtudtuk, itthon is folyamatban van B. és társai kapcsolati hálójának feltérképezése. Vizsgálják, hogy a társaság kikkel állt kapcsolatban, kitől vett, kinek adhatott el kábítószert.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Csajsziland 2009. szeptember 15. 10:31
  „2009.09.11-re virradóra meghalt egy 28 éves fiú Mosonszentmiklóson - kábítószer túladagolásban. Semmi hír erről...”
 • 36. Rézfejű 2009. május 13. 11:26
  „Intel

  Figyelj, én nem védem azt a palit, nem is ismerem. Lehet, nem azért van benn sokat, mert szorgalmas, hanem azért, mert lassú. Csak azért csodálkoztam, mert valahol hallottam, hogy állandóan túlórázik. Nekem végülis teljesen mindegy, ki a bűnügyi főnök, lényeg, hogy a kábítószer terjesztőkkel szemben valamit mutassanak már fel végre! Az általad említett Reinerhoferrel egyébként mi lett?”
 • 35. Telepathia 2009. május 13. 09:57
  „Csodabimbó! (Ab esse ad posse valet,a posse ad esse non valet consequentia.-Logikai szabály-, mely szerint
  a valóságból a lehetőségre, de nem megforditva szabad következtetnünk!”
 • 34. Intel 2009. május 12. 20:55
  „32.
  Mikor Reinerhoffer volt a vezető rengeteg bűncselekményt számoltak fel!
  Emlékezni lehet, hogy rengeteg kábítószer ügyletet is lehetett olvasni a Kisalföldben.
  Most semmi eredmény...

  Ezért jutottunk oda, hogy iskolák környékén is kapható, amit a napokban ismertek el...
  Szerintem sokan érezhetik, hogy nincsenek rendben a dolgok...”
 • 33. sopla 2009. május 12. 20:50
  „"Kedves NoBo"!
  Tudod mit legyen neked igazad!
  Nem akarok sem Neked sem Másnak megmagyarázni semmit!
  1.Látod csak Te vagy az aki fullad azon, hogy Én dealert védek!Szerintem szíve joga mindenkinek azt védeni akit akar!Te ezt Én azt!
  2.Szerintem Te vagy az aki nem tud olvasni mert akkor nem kokainról írtál volna az elején! Azt a BÜNTETÉST maguknak köszönhetik!Talán nem kellene drogozni!
  3.Úgy látom azért olyan jókat nem röhögsz különben nem szívnád fel magad ennyire!Vagy?
  4.Nem értem, hogy kerül ide a derékra kötött bomba a terroristákkal?:-)
  Bővithetnéd a szókincsedet!Vagy csak a gyökér szót ismered?”
 • 32. Rézfejű 2009. május 12. 20:48
  „Intel-nek

  A bűnügyi osztály vezetőjére gondolsz? De hát az annyit dolgozik, hogy csak na! Szinte minden nap több, mint 10 órát dolgozik. Őt akarod leváltatni?”
 • 31. Intel 2009. május 12. 16:59
  „Ha erős kezű kapitány lenne, akkor lenne rend!
  Le kell váltani a bűnügyi vezetőség vezetőjét!
  Most szombaton se lehetett rendőrt látni a szórakozó helyek környékén.

  Ha pedig Kapuváron jártam, ott rendszeresen járőröznek a szórakozó helyek elött, valamint néha be is térnek...
  Alapvetően a szervezéssel és a szigorral vana legnagyobb baj!”
 • 30. beleptem 2009. május 12. 14:08
  „Egyébként mi a baj abban, ha ásványvizet fogyaszt? Inkább igyon töményet, tegye tönkre a máját, és okádja össze az utcákat? Melyik a jobb ?
  Az, hogy virágzik, pedig túlzás. Tény, hogy jelen van, de olyan hatalmas méreteket egyáltalán nem ölt.”
 • 29. Csodabimbó 2009. május 12. 13:19
  „Telepathia,

  Ha nagyon mondani szeretnél valamit, azt tedd valamelyik politikai tipicban, mert e témában nagyon tudatlannak tetszik lenni. Sztem aki opiátszármazékot fogyaszt, az nem mozdul ki a szobából, biztos nem ő az, aki ásványvizet iszik Colossoban a pultnál. A kokszosokat meg észre sem veszed, pedig az a főnököd, a fogorvosod, a rendőrségi titkár és a tizenéves lányod spanjainak egy része is. Ez itt a gond, nem a zöld... csak zöldben a hatóságoknak nagyon jó a felderítési mutatója, a fehér órrú vállalkozókat a sok közös ismerő miatt inkább nem piszkálják.

  Üröm, az örömben, h van itt olyan szóbeszéd, h a lefoglalt anyag az csak egy szeletke volt...

  Intel,

  Írtam már itt neked, h szórakozóhelyeken nem lehet razziát tartani...

  "...Az ombudsman szerint alkotmányellenes, ha a rendőrök a diszkóban egy kábítószer-razzia során vizeletvizsgálatot végeztetnek a fiatalokkal - olvasható az országgyűlési biztosok honlapján. A Kendermag Egyesület felszólította a rendőrséget a törvények tiszteletben tartására.

  ,,Az elvégzett jogalap nélküli vizsgálatok sértették a megalázó bánásmód alkotmányos tilalmát (...) a vizsgált intézkedés sem a hatályos jogszabályoknak, sem az alkotmányos követelményeknek nem felelt meg" - áll Szabó Máté közleményében.

  Az ombudsman felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy intézkedjen a ,,diszkórazziák" eddigi gyakorlatának felülvizsgálatáról, és nyomatékosan hívja fel az alárendelt szervek figyelmét a jogszabályok betartására.

  ,,A vizeletminta adása (...) megalapozott gyanú nélkül nem kényszeríthető ki, (...) A tömegesen igazoltatott, vegzált, eljárási jogaikat érintően tájékozatlan, előállított személyekkel szemben (...) feltehetően olyan módszereket is alkalmaztak, amelyek alkalmasak voltak a megfélemlítésre, de nem volt biztosított sem a védelemhez való jog, sem a panaszjog. Összességében: a diszkórazzia - annak eredményéhez képest is - aránytalanul súlyos sérelmet jelentett meghatározatlan számú fiatalnak, akár előállították a gyanú alapján, akár csak vizsgálatra kötelezték őket" - állapította meg Szabó Máté."

  http://74.125.77.132/search?q=cache:l6-wYk8G8mcJ:www.jogiforum.hu/hirek/17042+ombudszman+razzia&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu”
 • 28. Rézfejű 2009. május 12. 12:56
  „26-ra

  Azt meg tudom érteni, ha a discoban drogoznak, mert azt a szart én is csak betépve tudnám elviselni! :) Bár az is megoldás, ha nem megyek oda. Az pedig, hogy vizet isznak, egyenesen undorító! Akár az állatok. :)”
 • 27. jockey 2009. május 12. 12:53
  „Intel!

  Abban is egyetértünk, hogy az SZDSZ-el már nem kell számolni 2010-től. Remélem, soha többé. Bár csináltak ők annyi kárt az országnak, hogy még sokáig emlegetni fogják őket.
  Én úgy tudom, hogy az ORFK-nak van valami zöld vonala, ahová név nélkül bejelentéseket lehet tenni. Tehát ha gyanús a dolog, telefonon jelentsd be, majd ők kivizsgálják. Mert valóban az a legundorítóbb, ha pont azok a bűnözők, akiknek az üldözés lenne a feladatuk.
  Ha pedig a helyi rendőrök nincsenek tisztában azzal, amit a 2-es pontban írtál, az rájuk nézve szegénységi bizonyítvány.”
 • 26. Telepathia 2009. május 12. 12:46
  „Menj el a hétvégén akármelyik soproni szórakozóhelyre, discóba, virágzik a kábitószer üzlet. lemérheted a fiataok vízfogyasztásával,mert a dog főéeg a morfium fogyaztása a szrevezet vizháztartásának gyors pótlásával jár.”
 • 25. NoBo 2009. május 12. 12:11
  „Először gondoltam arra, hogy nem is reagálok, mert látom nem vagy értelmileg a csúcson... De:

  1: aki drogdílereket véd, arra tényleg nem lehet mást mondani, mint GYÖKÉR! Nem szoktam
  ilyet fórumba beírni, de te tényleg az vagy. Nagyon.
  (senki mást nem érdekel, hogy egyesek drog dealereket védenek a fórumon, persze vélemény formájában?!)

  2: nem védem a drogosokat, csak -ha tudnál olvasni- leírtam: nekik meglett a maguk büntetése, ami
  szerintem több is, mint 10 év....

  3: csak annyi az én "drogom", hogy az ilyen GYÖKEREKEN, mint te "kedves sopla" jókat röhögök.
  Tehát ha így vesszük igen, drogos vagyok...

  4: szerinted akkor a terroristákat sem kéne "bántani", mert nem ők a hibásak, hanem akik a derekukra
  kötik a bombát?!

  Na, most hagyok időt, hogy gondolkodj valami frappáns válaszon. Biztos meg tudod magyarázni
  mindenkinek, hogy nem a dealerek, hanem a drogosok a hibásak... No comment!”
 • 24. sopla 2009. május 12. 11:04
  „Még egy kérdés NoBo!
  Te meg nagyon véded a drogosokat,tán Te is az vagy?”
 • 23. sopla 2009. május 12. 10:58
  „NoBo!Nem vagyok érdekelt te gyökér Én csak az igazságot írtam!
  Nekem aztán mindegy kinek a drogjától haltak meg a lényeg , hogy ŐK a hibásak nem a dealer mert nem az szúrta a vénájába a tűt!Nekem aztán kinálhatnának eladásra akármit Én biztos nem halok meg mert nem veszem meg!Miért büntetés az nekik, hogy meghaltak?Aki meg megvette JÓ PÉNZÉRT az tudta ,hogy akár ez lehet az utolsó lövése!Mindenki saját maga játszik az életével ha ilyen szereket használ mert akár lehet rossz minőség is és ezt mindenki tudja, hogy benne van a pakliban!Tehát akkor ki A HIBÁS?
  Én minden dealert védek nem csak Őt!
  Nekem is halt meg barátom drogtól és akkor sem a dealert hibáztattam!
  Nyugodj meg miattam aztán nem lesz piaca a drognak sem keménynek sem "csak a fűnek"!
  A drogos az csak drogos ne csináljatok már mártírt belőlük!
  Valahogy nem tudom Őket sajnálni maguk alakították az életüket és ezt választották!
  Azért nem írom ki a nevem mert nem Én voltam kíváncsi a nevére meg a címére és nem Én dobálóztam azzal, hogy ki kellene írni!Neked miért lesz az jobb?Gondolom van családja és talán Ők meg végképp nem hibásak semmiben!”
 • 22. NoBo 2009. május 12. 07:35
  „TIBIsopron:
  hogy miért nem a "dohánygyárak elnökei, egyszerű tabakosok meg kocsmárosok" ülnek?
  egyszerű a válasz: mert az LEGÁLIS! amiről a cikk szól az meg NEM.
  ez a törvény, ilyen egyszerű. ne mossuk már megint össze a dolgokat...”
 • 21. NoBo 2009. május 12. 07:31
  „sopla igen erősen véded a bűnözést.... tán érdekelt vagy?
  nem mindegy, hogy az övétől, vagy műs bűnöző cuccától halt-e meg valaki?!
  miért nem írom ki a nevem? mert én NEM árulok drogot te gyökér.

  már vártam az ilyen okos hozzászólókat. szerintem egyértelmű a helyzet:
  jó pénzért olyan lehetőséget kínált mások számára, ami -vagy ettől a cucctól,
  vagy nem- gyilkolt. úgyhogy ne az én nevemmel foglalkozz. tényleg, te miért nem írod
  ki, ha ennyire véded a drog dealert??

  ne felejtsük el, hogy nem fűről van szó, hanem KEMÉNY drogról!!!! csírájában elfojtani,
  nehogy ilyen "szabadszellemű soplák" miatt elterjedhessen.

  u.i: és természetesen a drogozók is hibásak, bár ők már megkapták úgyis a büntetésüket, nem?!”
 • 20. Intel 2009. május 11. 22:46
  „jockey

  1. Nem védem az Szdsz-t drog ügyben, de van olyan dolog amiben egyetértek velük.
  Bár az utóbbi időben teljes káosz uralkodik a kis pártban.
  Népszerűségükön is látszik, és valószínű, hogy 2010 után már nem kell velük számolni...

  2. Nem feltétlen a szórakozó helyen belül kell a razziát végre hajtani, hanem a parkolóban, a nagy értékű gépkocsijaik mellett...

  3. Mivel nem vagyok nyomozó, és egyértelműen nem bizonyítható, hogy egyes rendőrök kivel szórakoznak, addig óvatosan kell bánni a szavakkal...
  Ahogyan most is teszem...

  Viszont amikor kreol bőrű, kigyúrt fickókkal, és luxus értékű autókkal közlekedő egyének társaságában megjelenik egy rendőr, vagy éppen azon a szórakozó helyen biztonsági őr, akkor egy picit az én fantáziám is megindul...
  Erre alapozom felvetéseim...

  véleményeD?”
 • 19. enzof 2009. május 11. 22:46
  „Eszméletlen,
  mik vannak...”
 • 18. TIBIsopron 2009. május 11. 22:45
  „Jockey

  Tegyük fel a füvet legelizálnák mert ugye csak erröl szól az SZDSZ-es sztori is nem a kokainrol meg heroinrol.Úgyse lehet mit tenni füvet így is úgy is szívni fognak az emberek.DE így legalább lenne belőle haszon.(tudom, amit ugyis lenyulnak).Ezen a dolgon tényleg el kéne gondolkodni.Kinek ártanak amúgy a füvesek, hogy ennyire utáljátok őket?Engem még nem bántottak.Melyik hírt olvassuk gyakrabban:részegen verte agyon a családját,vagy elütött valakit autóval.
  Vagy:Füvesek erőszakoltak,verekedtek,randalíroztak.
  el kell fogadni, hogy a fű a mindennapi dolog lett emberek életébe, olyan mint a kávé,cigi,alkohol.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasból a mentőbe

Sopron - Először, s szerencsére kitűnőre vizsgázott a tűzoltóság magasból mentő járműve hétfő reggel… Tovább olvasom