Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A tábla jelzi a parkolót Sopronban

Idén újabb utcákat vontak be Sopronban a térítéses parkolási övezetbe. Olvasónkat felháborítja, hogy nem megfelelően jelzik ezt, szerinte a Major közben ˝tőrbe csalják˝ az autósokat.

A holding képviselője elmondta: az előírásoknak megfelelően jelzik, hogy a korábbi ingyenes parkoló fizetőssé vált.

– Egyre több helyen kell fizetni a városban a parkolásért, ez ellen nincs mit tenni. Az viszont felháborító, amikor szinte ˝előre megfontolt szándékkal˝ igyekeznek tőrbe csalni a gyanútlan autósokat – kezdte panaszát Zana Ildikó. – A Major közben az aszfaltos szakaszon felfestéssel is jelezték, ez bizony parkoló, s fizetni kell érte. A köz végén viszont található egy nagyobb, kaviccsal felszórt terület, ahol ingyen meg lehetett állni. Az aszfaltos út végén tábla mutatta azt is, vége a fizetős övezetnek. Nos, ezt a táblát nemrégiben egy mozdulattal kiemelték, és máris fizetőssé vált a murvás terület. Semmi más nem jelzi a változást.

Figyelem! A Major közben a murvás területen is fizetni kell a parkolásért.
Figyelem! A Major közben a murvás területen is fizetni kell a parkolásért.

Felfestés sincs, kiírás sincs, tábla sincs, ami tudatná, itt bizony mostantól fizetni kell. És a mit sem sejtő autósok csak jönnek-jönnek és parkolnak... És örülnek a szerencséjüknek, hogy találtak helyet az ingyenes részen. Az őr pedig nem győzi rakni a sok ˝Mikulás-csomagot˝... Minden soproni, aki egyszer állt ezen a helyen és megtanulta, hogy itt ingyen parkolhat, most be fog sétálni a csapdába. És megfizeti az eddigi ingyenes parkolásokat egy összegben. Még jó darabig ˝kaszálhat˝ a holding a Major közi murvásban – dohogott a soproni hölgy.

Minden soproni, aki egyszer állt ezen a helyen és megtanulta, hogy itt ingyen parkolhat, most be fog sétálni a csapdába - mondta Zana Ildikó.
– A fizetőparkolásról szóló önkormányzati rendelet alapján február 1-jétől a Major köz teljes egésze a fizetős parkolási övezethez tartozik. A zónát tábla jelzi, a KRESZ-ben előírtak szerint, ez az irányadó, függetlenül a felfestéstől, az út burkolatától. A zóna vége táblát a rendelet értelmében már februárban leszereltük, így mivel a zóna kezdete táblának nincs feloldó (zóna vége) táblája, egyértelmű, hogy az egész utca a fizetős övezetbe tartozik. Az új rendelettel kapcsolatos változásokra több helyen felhívtuk az autósok figyelmét, a büntetéseknél türelmi időt is alkalmaztunk – reagált olvasónk panaszára Grubits Jusztina, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. szolgáltatási divízióvezetője.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. atika61 2010. augusztus 14. 06:44
  „vagyok35 2010.08.09. 13:19!!!!!

  Nem ártana, ha a KRESZ szabályok vonatkozó pontjait elolvasnád!!
  Főleg a hatályosságról szólókat!!!”
 • 29. máris 2010. augusztus 10. 10:04
  „A LAKÓK " CSAK " AZT SZERETTÉK VOLNA, HOGY MEG TUDJANAK ÁLLNI A SAJÁT AUTÓJUKKAL IS ! LEGYEN HELY, NE LEGYEN AZ ÁLLANDÓ TUMULTUS, A HANGZAVAR, AZ EGYMÁSRA DUDÁLÓK VITÁJA, HOGY MEGSEM VÁRTÁK, HOGY KITOLASS, MÁR BE IS AKARTAK ÁLLNI !!NAPI HARC A HELYEKÉRT, ÉS A VITÁZÓK HA KISZÁLLTAK, MAJDNEM BIROKRA IS KELTEK !!! TÖBBSZÖR IS KIJÖTT A RENDŐRSÉG !! --- GONDOLOM --- EZT AKARTÁK MEGSZÜNTETNI AZZAL, HOGY FIZETŐSSÉ TETTÉK !!!!”
 • 28. 1soproni 2010. augusztus 09. 14:49
  „24 máris!

  Én mindig azt olvasom, hogy a lakók kérték, hogy legyen fizetős az utcájuk. :)
  Senki sem mesélte még nekem, hogy ő kért volna ilyet...”
 • 27. vagyok35 2010. augusztus 09. 13:19
  „Csengeri- Állomás u, Csengeri - Arany J.u, Bartók B.u”
 • 26. atika61 2010. augusztus 06. 19:54
  „vagyok35 !!

  Mit jelent a minden irány???
  Ha megtaláltad, és tudod bizonyítani is, írj elérhetőséget és felhívlak, hogy megbeszéljünk egy találkát.
  Van egy láda söröm a nyerésemre.”
 • 25. mimi48 2010. augusztus 05. 21:58
  „Ha valaki az Ikva áruház mögötti részen parkol ahol valamikor a műszaki árut pakolták, azt feljelentik, pár hét múlva 50000forintos csekket kap. Figyelmeztetés semmi. De ha kétszer állt ott egymás utáni napon akkor kétszer 50000forintos csekket kap. Ez durva.”
 • 24. máris 2010. augusztus 05. 09:30
  „AZT MONDJA A VÁROS, HOGY SZÜKSÉG VAN TÖBB FIZETŐ PARKOLÓRA ! A VOLT I KVA ÁRUHÁZ ALATT, MEG OTT VAN KIHASZNÁLATLANUL ! CSAK A HAJLÉKTALANOK SZEDIK A " SARCOT "”
 • 23. xxyy 2010. augusztus 04. 21:03
  „vitáznék ezen. De szerintem böngésszed TE még egy kicsit!
  Amúgy a térkép csak egy sok idok melett, amit feltudok hozni miért jogtalan a bírság!”
 • 22. vagyok35 2010. augusztus 04. 18:45
  „A térképet.”
 • 21. xxyy 2010. augusztus 04. 15:30
  „Mit nem látok jól? Nem értem kérdésedet!”
 • 20. vagyok35 2010. augusztus 04. 15:13
  „xxyy
  Biztos, hogy jól látsz?”
 • 19. vagyok35 2010. augusztus 04. 15:10
  „atika!
  Megnyugtatlak, hogy ki van téve minden irányból a tábla. Nézz körbe, és ha nem találod, megmutatom.
  ( három irányból lehet megközelíteni )”
 • 18. muskátli 2010. augusztus 04. 12:24
  „BsBe <moderálva> Ha nem értetted volna, mégegyszer leirom. Sánta, operált anyámról irtam, akinek mozgáskorlátozotti engedéllyel sokszor nincs lehetösége ott megállni ahol a rokkanthelyek ki vannak jelölve. Neki aki alig tud menni, kell messziröl postára vagy akárhova gyalogolnia mivel olyanok állnak a parkolóban akiknek vagy nincs is engedélyük vagy nem mozgásszervi problémájuk van, tehát nyugodtan gyalogolhatnának.”
 • 17. máris 2010. augusztus 04. 11:05
  „A MURVÁS KIS SAROK MIATT, MEG AZ INGYEN MIATT, KATASZTROFÁLIS HELYZET SZOKOTT LENNI !! NAP, MINT NAP LÁTOM MÉG A NYUGDÍJASOK KAPUBEJÁRÓJÁBAN IS ÁLLNAK ! AZ ÖREGEKNEK ÚGYSINCS AUTÓJUK , GONDOLJÁK ! MOST FESZT SZALAD GÁLNAK BÜNTETNI, HOGY AKI AZ UTCÁBAN LAKIK, AZ IS LE TUDJA TENNI AZ AUTÓJÁT !!!”
 • 16. ggg 2010. augusztus 04. 09:49
  „bicikli?”
 • 15. KáTi 2010. augusztus 04. 09:37
  „gya-lo-gol-ni!”
 • 14. Alpokalja 2010. augusztus 04. 07:54
  „A Végfordulat u. is megér néhány szót.
  A környéken zajló közmű mizéria után szétkentek néhány négyzetméter aszfaltot, az utca két oldalát meg felszórták zúzott kővel és kész. A "parkoló" használatáért itt is fizetni kell.”
 • 13. xxyy 2010. augusztus 04. 06:53
  „Totál egyetértek az itt elhangzott hozzászólásokkal.
  Engem 1 hónapja büntettek meg itt, be is adtam a panaszt. Nem azért nem vettem jegyet, mert nem akartam, hanem mert szerintem az nem parkoló övezet már.Előszőr is, nekem ne mondja senki, hogyha egy aszfaltozott út elején kinnt van a parkoló jegyes tábla azt nekem mindenféle újabb tábla nélkül tudni kéne, hogy az aszfaltról murvába váltó placc is fizetős!!! Más az útburkolat ember! Hol a tábla?!
  Ezenefelül, ha nincs parkolási rend kijelölve, csak lóvét akarnak, akkor ha mondjuk valaki mögém áll és én nem tudok kijárni, akkor vegyem meg én órákra a jegyet?!
  Még egy: csak hogy segítsek a sorstársaknak és ne hagyjuk ennyiben a dolgot, (én biztos nem fogok fizetni, mert szerintem nem jogos a bírság), a Holding oldalán lévő legújabb parkoló övezetes térképen is VILÁGOSAN ki van hagyva ez a murvás kis sarok!!!!!!!
  http://www.sopronholding.hu/sites/default/files/parkolasizonakbig_102.jpg
  A Holding jó lenne ha befogná és inkább kedvesebb ügyfél kezelésre koncentrálna!”
 • 12. atika61 2010. augusztus 04. 06:41
  „vagyok35!!!

  Ha ki van téve a "ZÓNA ELEJE" akkor légyszíves mutasd meg, hogy hol van.
  Ha pedig valóba ki van téve, akkor mi a ...... a sok többi??????????????????

  Rokkantakról annyit, hogy majd ha bevezetik a rokkantaknak készült RENDSZÁMOT. akkor lesz miről beszélni.”
 • 11. BsBe 2010. augusztus 03. 21:02
  „moderálva”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napokon át tartó televíziós adáshiba

Fertőrákoson a Béke közben és környékén csütörtök este óta élvezhetetlen a tv-adás minősége. Tovább olvasom