Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

A szülők uszodát szeretnének

Sopron - Levélben fordult a polgármesterhez a Gárdonyi Géza Általános Iskola szülői szervezete. Kérik Fodor Tamást, ne adja el a Selmeci utcai ingatlant, inkább építsen tanuszodát a diákoknak.
Nyílt levél várta a városvezetőket és a képviselőket a legutóbbi soproni közgyűlésen. A Gárdonyi Géza Általános Iskola szülői szervezete ebben kéri Fodor Tamás polgármestert, hogy tegyen le az egészségházzal kapcsolatos elképzeléséről.

„A városvezetés megválasztásakor arról tett hitet, hogy a polgárok érdekeit szolgálja. Azt kérdezzük: mi felel meg jobban a város érdekeinek, egy nagy beruházás, amely kizárólagosságot biztosít beláthatatlan időre egy nem soproni vállalkozásnak, a mi gyerekeink egészségének irányítására, vagy az, ha a döntésükkel az egészséges életre nevelést és a gyermek- és ifjúsági tömegsportot támogatják?" – írja a levél. „Mi mind örültünk, amikor a gyermekeink végre teret kaphattak az iskola mögött és mi mind elszomorodtunk, amikor önök bejelentették terveiket... Mi a nagyobb befektetés? Egészséges gyerekek és egészséges jövő, vagy beteg gyerekek, akik majd egy ultramodern egészségházban gyógyíttathatják magukat?... A tanuszoda viszont hiányzik a gyerekeknek és az EU is számos pályázattal támogatja. Az érintett terület környékén öt oktatási intézmény működik, és az a sok száz gyerek, aki ide jár, szívesen használná azt az ifjúsági sportközpontot, amit önök átadnának az egészséges város jövőjéért."

„A városvezetés a végső döntés kialakításához minden véleményt figyelembe vesz. A demokrácia éppen erről szól: komoly kérdésekben a döntéshozatal előtt széles körben kikérni az emberek véleményét" – tudatta a Kisalfölddel Kuslics Balázs sajtószóvivő.

Olvasóink írták

 • 11. akitöl elvették a nick-nevét-egy páros miatt 2008. október 04. 18:56
  „A demokrácia arrol is szól-kedves sajtoszóvivő Úr- amit Walter Úr nyilatkozott e témában:".. rendkívül aggodalmasnak tartja, hogy a jelenlegi városvezetés nem tartja be az állammal kötött szerződést, hiszen abban világosan le van írva: az önkormányzat értékesítheti ugyan a Selmeci utcai ingatlant, de csakis a megállapodásban rögzített célra. " ha ez tényleg igy van , akkor a mostani ön.kormányzat törvényt sért? de hát ismerjük a választ"oszt,jonapot"”
 • 10. Stollár Miki 2008. október 04. 12:10
  „Intel!

  Érdeklődnék, ha meg nem sértelek, idén hányszor voltál a soproni uszodában?”
 • 9. Intel 2008. október 03. 20:00
  „T. Gárdionyi Gáza Iskolai Szülői Munkaközössége!
  Levelükkel nagyon sok soproni polgár egyetért, és valóban rendet kell tenni a Selmeczi utcában.

  Az uszoda kérdését először is felkellene mérni, hogy mire is van szüksége a városnak.
  Csakis olyat szabad építeni, ami mindenki igényeinek megfelel, és amire kereslet van...
  Viszont tény, hogy egy korszerű létesítményre szükség lenne!”
 • 8. cliff barnes 2008. október 02. 22:30
  „Pistke
  természetesen nem csak az úszás az; az uszoda sztori mellékszálaként siránkoztam a magyar tömegsport rossz állapotán. Nem látok pl. olyan sok embert futni sem, pedig itt a erdő és csak cipő kell hozzá, de ne is menjünk ebbe bele, mert tényleg csak mellékszál volt, másrészt meg mindjárt az jön, hogy mindenki fáradt munka után, stb. (ki kell próbálni a mozgást, és látni fogják, hogy frissít, még ha fáradtnak érezik magukat is előtte).
  pisti50
  én is akkor megyek, amikor occsó:
  reggel fél 6-tól 9-ig úszójegy 400 Ft, este 6-tól fél 9-ig szintén 400 Ft.
  hétvégén 12-től 400 Ft (úszójegy). mondom, hétvégén kong az ürességtől.”
 • 7. pisti50 2008. október 02. 19:58
  „cliff barnes !
  Ha olcsobban adnák a belépőt biztos,hogy többen mennének usziba.
  Lehet,hogy te megtudod fizetni ,de hidd el én már 4 éve nem voltam uszodába.”
 • 6. Pistike 2008. október 02. 19:55
  „"az emberek mennyire leszarják a szabadidősportot"

  Miért? Csak az úszás a sport?”
 • 5. cliff barnes 2008. október 02. 17:07
  „Az uszodát javaslóknak tudniuk kell, hogy egy uszoda nem olcsó játék, a sportuszodák majdnem mind veszteségesek és a Lövér uszodát is minden vízfogyasztó szubvencionálja. Mondom ezt úgy, hogy hetente többször járok úszni, így nem érhet az uszodával szembeni elfogultság vádja. Bizonyos napszakokra igaz, hogy sokan vannak, viszont hétvégén pl. majdnem teljesen üres. Sokszor előfordul, hogy az embernek saját sávja van (vagy rajta kívül 1 ember van az egész nagymedencében), ami teljesen király, mindig örülök is neki (egyben szomorúsággal tölt el, hogy az emberek mennyire leszarják a szabadidősportot). Ugyanígy délelőtt is teljesen üres szerintem, talán csak iskolás csoportok járnak, amit a város oktatási intézményei tudnának egymás közt koordinálni
  Szóval inkább a meglévőt kéne jobban hasznosítani, ha már van.
  A Selmeczi utcában inkább egy (köz)parkot kéne létesíteni sportpályával. Úgyis egyre kevesebb a városon belüli zöldterület, a gyerekek pedig a jó levegőn mozoghatnának.”
 • 4. tudokúszni 2008. október 02. 15:12
  „Apró kérdéseim lennének
  Ki, mennyivel járul hozzá az uszoda építéshez?
  Ki, mennyivel járul hozzá az uszoda fenntartásához?

  Ha lehetne konkrétumokat és ha lehetne 99 évre.”
 • 3. dezsőke 2008. október 02. 11:03
  „Én is szülő vagyok és én is uszodát szeretnék. De nem egy apró tanuszodát hatalmas pénzekért a Selmeci utcában, hanem egy normális uszodát a Lővér fürdő helyén. Abból a pénzből, amiből mondjuk 8 pályás, 25 méteres fedett tanuszodát fel lehetne húzni a semmiből, bőven jutna arra, hogy a Lővér fürdőben legyenek olyan csúszdák, mint Sárváron, legyen még néhány medence és legyen kicsit - nem sokkal - melegebb a víz. Annak ugyanis volna értelme, ellentétben a tanuszodával. Az úszásoktatást eddig is meg lehetett oldasni a fedettben ,ezután is menni fog.”
 • 2. ateista 2008. október 02. 10:06
  „Kérdés? A mostani Önkormányzat kinek a vélleményét kéri ki? Milyen emberekét? Az olyan polgármester kér véleményt aki mint jólképzatt ember a mindkét fél összejövetelét bemutató (Deáktér avatás)hírek miatt félre tesz egy egyébként szakmailag jó riportert?
  Vagy olyan véleményt kér ki melyre válaszolni is fog Aki nem támogat az lógni fog"FIDESZ.idézat szabadon"
  Szegény sajtófönök Ö csak a dolgát teszi”
 • 1. ASelmeczi utcán kivül talán nincs élet! 2008. október 02. 09:27
  „Egyetértünk a Gárdionyi Gáza Iskolai Szülői Munkaközösséggel,
  az iskoláskorú gyermekek érdekét kell nézni, azok szellemi, testi és erkölcsi fejlődését.
  Ha városvezetés nem kötelezte volna jelentősen el magát az Egészségház vonatkozásában, akkor a döntést meg lehetne változtatni. A szóvivő- sajnos olyan demoráciáról mesél, ahol egyeseket meghallgatnak de, a többség véleményét figyelmen kívül
  hagyják, nem törödnek vele..
  Javasoljuk a Flandorfer utcába néhány méterrel távolab lehetne felépíteni az egészügyi központot. Így nem okozona visszafordithatatlan kárt az iskolás korű gyermekeknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjas rendőröket jutalmaztak

Sopron - Köszönetet mondott a nyugdíjas rendőröknek az iskolák gyalogátkelőhelyeinél végzett… Tovább olvasom