Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A szociálpolitika is lehet más

Bebesi József, az LMP önkormányzati képviselője, a Szociális Szolgáltatástervezési Koncepcióhoz módosító indítványt nyújtott be a csütörtöki közgyűlésen.

- Azt kértem, hogy az önkormányzat, a mindenkori szakmai előírásoknak és szociális szolgáltatások magas színvonalú ellátásának igényeihez igazodva biztosítsa az optimális működéshez szükséges költségvetési forrásokat, nem pedig fordítva - mondta el sajtótájékoztatóján a képviselő. Az indítványt a kormánypárti képviselők elutasították.

- Pedig szóban is elemeztem a szociális ellátó rendszer tárgyi és személyei feltételeinek nehézségeit, a többletigényeket, majd megoldásként javaslatot tettem a tartós intézményi ellátást biztosító férőhelyek bővítésére, a házi segítségnyújtás növelésére, a szakmai személyzet létszámának emelésére, a segítő foglakozást végzők speciális szakmai továbbképzésére, és az anyagi megbecsülés javítására.

Minden elismerésem a szociális területen dolgozó gondozóké, ápolóké, minden közreműködőé, ahogy köszönet jár a civil segítőknek is - fogalmazott Bebesi József.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi akció végén betörőket állítottak elő Sopronban

Filmekbe illő jeleneteket élhettek át a soproni Pihenőkereszt lakóparkban élők - olvasó-tudósítónk… Tovább olvasom