Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

˝A szociális szférában összefogásra van szükség˝

Sopron - A Szociális Szolgáltató Intézmény januártól kinevezett igazgatója fiatal kora ellenére hamar a ranglétra tetejére ért.

Két évvel ezelőtt még a Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Intézetet vezette, most Sopronban a hajléktalanokért és az idősekért dolgozik.

Haász Sándor tavalyelőtt tabi munkahelyét s igazgatói irodáját cserélte soproni oktatói állásra. A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán félállásban most is tanít, de januártól ő a Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője is.

– Ez igazán nagyszerű dolog, mert naprakész lehetek az elméletben és a gyakorlatban egyaránt. Másutt el sem tudnám képzelni az életemet, mindig is a segítő pályák vonzottak. Ezt szeretem, ehhez értek, ez az én utam – fogalmazott a harminchárom éves intézményvezető, aki elmondta, munkáját nagyban megkönnyíti, hogy fantasztikus emberek és egy kiváló szakmai gárda fogadta őt az intézményben.

Haász Sándor: Hajléktalanellátással és idősgondozással foglalkozunk, ahol nem lehet ad hoc megoldásokkal sikereket elérni. Fotó: P. V.
Haász Sándor: Hajléktalanellátással és idősgondozással foglalkozunk, ahol nem lehet ad hoc megoldásokkal sikereket elérni. Fotó: P. V.

– Hajléktalanellátással és idősgondozással foglalkozunk, ahol nem lehet ad hoc megoldásokkal sikereket elérni. Hosszú távú, megvalósítható, szakmailag alaposan alátámasztott tervekre és cselekvésre van szükség, s persze arra, hogy ezeket mások is elfogadják. A szociális szférában komoly összefogásra van szükség, ahol a politika, a társadalom, a civilek mind fontos résztvevői a folyamatoknak – mondta. Hozzátette: – Azon dolgozunk, hogy megváltoztassuk a szemléletet, az idősgondozásban életminőség-javulás, a hajléktalanok esetében pedig az önálló életvitelhez való hozzásegítés az elsődleges feladatunk. Számtalan ötletet szeretnénk még megvalósítani, bízom abban, hogy támogatni fogják elképzeléseinket – fogalmazott az intézményvezető.

Haász Sándor szabadidejében a Sopron Gospelben énekel, a nyugodt hátországot pedig családja, felesége, Lívia és gyermekei, Janka, valamint Barnabás jelentik számára.

Olvasóink írták

  • 1. Kiskovács 2010. február 06. 07:24
    „Jó egészséget eredményes munkát, és sok-sok kitartást kívánok!!!
    (egy volt hallgatója)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvű adások digitális minicsomagban

Sopronban és környékén sokan tiltakoztak az ellen, hogy a UPC digitális csomagba tette a német… Tovább olvasom