Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

A színházban emlékeztek a soproniak a forradalomra - fotók

A mostoha időjárás miatt rendhagyó módon nem a Petőfi téren, hanem a színházban emlékeztek a soproniak az 1848-as forradalomra.

A tiszta beszéd ünnepe

Fodor Tamás polgármester a magyar szabadságvágy legjelentősebb ünnepének nevezte március 15-ét, amit a tiszta beszéd ünnepe is. – A hely és az idő világos beszédre kötelez engem is – mondta többek között, szónoklatában megidézve gróf Széchenyi István alakját is, felolvasva egy részt barátjának írt leveléből.

– 1848 üzenetei nem felejtődnek, ma is tartalommal töltődnek meg. Sopron polgárainak szívében tovább él az a láng, amit úgy hívunk: egyenlőség, szabadság, testvériség – zárta beszédét a polgármester.

Ezt követően a Soproni Petőfi Színház művészeinek forradalmi versekből összeállított műsora emlékezett és emlékeztetett a 165 évvel ezelőtti szabadságharcra. Ács Tamás, Papp Attila és Pataki András szívvel-lélekkel előadott szavalatai óriási tapsot kaptak a kokárdás ünneplőbe öltözött soproniaktól. Bár a Petőfi téren orkán erejű szél tombolt, az emlékezők dacolva a mostoha időjárással, a színház előtti Petőfi-szobornál is tisztelegtek, és elhelyezték koszorúikat a pártok, intézmények, szervezetek és civil egyesületek is.

Március 15. Sopronban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyben voltak - eltört villanyoszlopok Újkéren

Nagy szerencse, hogy nem történt tragédia Újkéren. Két villanyoszlop is veszélyesen eltört. Tovább olvasom