Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A színházat népszerűsítik az iskolákban - fotók

Dinnyés József közreműködésével végigjárják a soproni általános- és középiskolákat. A színházat népszerűsítik.

Dinnyés József daltulajdonos, Szlúka Brigitta színész, valamint Kincses Kata rendező asszisztens váratlanul felkeresi a soproni általános- és középiskolákat. Dinnyés József egy megzenésített Petfői-dal adt elő, majd a két társa beszél a színházról.

Színészek a színházról fiataloknak. Házhoz megy a kultúra.


Mint azt Betuker Botond, a soproni Petőfi-színház közönségszervezője elmondta, a céljuk az, hogy népszerűsítsék a színházat.

- Korábban a fiatal korosztály számára kétféle - gyermek és ifjúsági - bérlet volt - tette hozzá Betuker Botond. - A mostani vezetés eldöntötte, hogy még inkább szélesebbre tárja a kapukat. Az általános iskola felső tagozatai számára újfajta bérletet vezettek be. Emellett, akik ezt megvásárolják a nagyszínházi, illetve a stúdió előadások meghatározott darabjaira kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak.

Megtudtuk azt is, hogy a színház az iskolákban igény szerint drámapedagógiai foglalkozást is tart. Külön darabot adnak elő az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak. Ők például Gogoltól az Egy őrült naplóját láthatják. S végezetül, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a színitonoda is megkezdi működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

143 millióból újult meg az óvoda Sopronban

Száznegyvenhárommillió forintos beruházással, amelyből tizenötmillió forint volt az önrész összege, megújult a Trefort téri óvoda. Tovább olvasom