Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán Még több cikk.

A szeretet ereje a családban rejlik

Árvay Györgyné egy évtizede vezeti a nagycsaládosok soproni tagegyesületét. A vezető idén átadná a stafétát, mondván: jöjjenek a fiatalok és az új szemlélet.

– A munka, az összetartozás, a szeretet ereje adja a családok lényegét. Azt tapasztalom, egyre nagyobb teret kap a torz, ezzel ellentétes szemlélet – mondja dr. Árvay Györgyné, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegységének alapító tagja, elnöke. – Konzervatívként vallom, szükség van a családra, hiszen a szülőkhöz, a gyökerekhez bármikor visszanyúlhatunk. A nagycsaládosok egyesülete, valamint soproni szervezete is azért alakult meg húsz évvel ezelőtt, hogy a tagok segítsék egymást. Közösen találjanak megoldást a problémákra. Fontos ez a feladat, hiszen még emlékszem azokra az időkre, amikor érdekesen néztek azokra, akik három gyermeknél többet neveltek.

Árvay Györgyné amíg teheti, dolgozni fog. Hét gyermeke mellett ma már kilenc unokája is ˝hazavárja˝. Fotó: Magasi
Árvay Györgyné amíg teheti, dolgozni fog. Hét gyermeke mellett ma már kilenc unokája is ˝hazavárja˝. Fotó: Magasi

Árvay Györgyné tízévnyi elnökség után úgy döntött, hogy eljött az idő a váltásra, legyen új vezetője a több mint száz tagot számláló egyesületnek. Kell a fiatalos szemlélet, gondolkodásmód. A háttérben természetesen továbbra is dolgozni fog, hiszen szeretné átadni tapasztalatait.

A szociális és egészségügyi területen végzett példaértékű munkájáért, a rászorulók iránti elkötelezettségért, valamint közéleti szerepvállalásáért Árvay Györgynét Humanitás-díjjal tüntette ki Sopron képviselő-testülete.

– A városvezetés a díjon keresztül elismerte, hogy szükség van a civil szervezetek munkájára. Mindez nem csupán a személyemnek, hanem a városban működő további segítő egyesületeknek is szól – fejtette ki a kitüntetett.

Olvasóink írták

  • 1. Kuvasz 2010. január 15. 17:30
    „Gratulálok a díjhoz, igazán megérdemelte, személyesen ismerem és állítom, hogy többet, magasabbat is megérdemel.
    Bár nem vagyok nagycsaládos, már unokáim vannak, de köszönjük áldozatkész munkáját.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A város mi magunk vagyunk˝

Milyen Sopron a diákok szemével és milyen lehet szerintük húsz év múlva? E témában szervezett… Tovább olvasom