Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

A szeretet éltette mindig

– Olyan jó életet éltem mindig! – mosolyog Horváth Istvánné 101. születésnapján. Juliska néni azt mondja, a családjának és szeretetüknek köszönheti hosszú életét.

Horváth Istvánné Nagygeresden született az I. világháború kitörésének évében, heten voltak testvérek. Juliska néni lánykorában még uraknál szolgált, mint meséli, mindenhol megbecsülték, családtagként kezelték. Sopronba ment férjhez, vasutas ura mellett két fiával és a családi tűzhellyel kellett törődnie. Szeretett hímezni, a kertben tenni-venni.
A dédi nem riad vissza a technikai újdonságoktól.

Juliska nénit hozzátartozói mellett a város nevében is virággal és jó szavakkal köszöntötték. Fotó: Magasi
Juliska nénit hozzátartozói mellett a város nevében is virággal és jó szavakkal köszöntötték. Fotó: Magasi

Ma Juliska néni az időseket gondozó soproni apartmanház legidősebb lakója. A szeme már nem a régi, a hallása is megromlott, léptei biztonságához elkel már a járókeret, a memóriája viszont tökéletes. Mindenre emlékszik – és mindenre jól emlékszik...

Két fiút nevelt, egyiküktől sajnos nemrég búcsúzott a család. A 101. születésnapon négy unokája és három dédunokája is köszöntötte, egyikük sajátos módon az interneten keresztül. A dédi nem riad vissza a technikai újdonságoktól, némi segítséggel a számítógépen beszél rendszeresen Amerikában élő unokájával is.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni óvodásokra omlott a fal - hibáztak a kivitelezők a vádirat szerint

Az egyik soproni óvodában ledőlt a szakszerűtlenül felépített Ytong válaszfal, két óvodás súlyosan… Tovább olvasom