Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A szerelem ihletett megjelenítője

Sulyok Gabriella grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban, a megnyitón Gyurkovics Tibor író méltatta a grafikákat.
– A lehető legnagyobb oázis a szerelem ebben a világban. Mindez pedig azért lényeges ezen a kiállításmegnyitón, mivel a szerelmet kevés művész tudja olyan ihletetten megjeleníteni, mint Sulyok Gabriella – méltatta a könyvtárban kiállított grafikákat Gyurkovics Tibor. A hangulatos megnyitó után író-olvasó találkozó várta a megjelenteket.
Gyurkovics Tibor Extázis című, a könyvhétre megjelent kötetét Sulyok Gabriella értő elemzésén keresztül ismerhette meg a közönség. A neves írót ezúttal különböző korokban és különböző stílusokban született festmények késztették versírásra. A versek és a képek külön-külön is felejthetetlen esztétikai élményt nyújtanak, ám együtt hihetetlenül gazdag látomásokkal lepik meg az olvasókat.
Gyurkovics Tibor felesége, Földvári Györgyi megrázó kötetet mutatott be a közönségnek. Önéletrajzi ihletésű naplót írt Emberkert címmel, melynek az alcíme sokat sejtető: Egy epilepsziás kamaszlány naplója. Mint elmondta, 12 évvel ezelőtt fogott neki az írásnak, amelyben kínzó őszinteséggel jeleníti meg szenvedéseit. A kötetre nagyon büszke író férje, akit felesége hetvenedik születésnapjára lepett meg írásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az én városom

Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója tiszteletére a Soproni Képzőművészeti… Tovább olvasom