Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

A szépség áldozattal (is) jár

Már Sopronban is végeztek olyan műtétet, pontosabban műtéti sorozatot, amelyek eredményeként férfiből nőt „varázsoltak”. Ráadásul olyan nőt, aki élvezni tudja a szerelmet.
Papp Sándor tíz éve foglalkozik intenzíven plasztikai sebészettel.
– Az egyik legérdekesebb esetem volt – említi Pap Sándor plasztikai sebész. – A műtéti sorozatra – amely több évig tartott és komoly pszichológiai vizsgálatok előzték meg, míg az illető megkapta a műtétre az engedélyt – Sopronban került sor. Alakítottunk az arcán, kialakítottuk a melleit és természetesen a nemi szerveket. Szülni ugyan nem tud, de képes az összes többi nemi funkcióra. Annyiban rendkívül érdekes volt a műtét, hogy az újonnan kialakított nemi szervbe – a csiklóba – ér- és idegvégződéseket is elhelyeztünk, tehát érez vele. Egy másik extrém történet az volt, amikor a páciens 170-ről fogyott le 69 kilóra.

– Ahogy mondani szokták, tokától a bokáig hajtottunk végre rajta plasztikai műtétet, hiszen szó szerint lötyögött a bőre.
– A plasztikai sebészetnek egyébként két nagy területe van – mondja dr. Pap Sándor. – Az egyik az esztétikai plasztikai sebészet a másik pedig a helyreállító plasztikai sebészet, amikor kiesett funkciókat, betegség vagy baleset következtében szerzett elváltozásokat próbálunk korrigálni. Ilyen például az emlődaganatok után a mell helyreállítása. Azért említem ezt, mert – sajnos, sokan nem tudják – az ilyen műtéteket fedezi a társadalombiztosítás.

Kis mellekből nagyok

– Ma már sokkal többre vagyunk képesek, mint korábban folytatja Pap doktor –, hiszen a tudomány különböző területein felfedeztek, kialakítottak olyan anyagokat, implantátumokat, amelyekkel sokkal jobb eredmények érhetők el. – A századelőn például csak a test saját részeiből tudták a hiányokat pótolni. Ma már ismert és elhíresült anyag a szilikon, amelyhez számos téves ismeret tapad, de bebizonyosodott, hogy nem rákkeltő. Ennek ellenére kifejlesztettek olyan, tömörebb gél állapotú szilikont, amely nem folyik ki, ha egy baleset során megsérül. Ez magával hozta, hogy alkalmazásával különböző formájú mellek alakíthatók ki. Persze apró pici emlőkből csak több lépésben lehet az átlagosnál nagyobbat készíteni. Gyakori a mellek asszimetriája, amelyet implantátummal, de más módon – akár saját anyaggal – is lehet korrigálni.

Hiú férfiak

Pap doktor azt mondja, implantátumot lehet alkalmazni fartájékra, a vádli területére, az arc különböző részeire. A sérült áll vagy homlok korrekciójára szilárd szilikontömböt használnak, ebből faragják ki a megfelelő részt. Nagy igény van a különböző orr- és fülkorrekciókra is, de máshol ázsiai vágású szemből alakítanak ki európait. A személyiség teljes külső megváltoztatását még nem kérték Pap doktortól, de mint említette, kollégáitól már hallott ilyet. Sokkal gyakoribb az igény a lógó ráncok, a szemek alatti táskák, a felesleges zsírpárnák eltüntetésére és a mellek – kicsiből nagyot és fordítva – átformálására, a hasplasztikákra. Ma már a férfiak sem restek felkeresni a specialistát, hogy szépítő műtétnek vessék alá magukat.

Műtét nélkül is

– A plasztikai sebészet jövője beláthatatlan, hiszen új anyagok, eljárások és műtéti technikák látnak napvilágot. Pár évvel ezelőtt még nehéz volt elképzelni, hogy műtét nélkül tüntessünk el ráncokat. Ma már különböző anyagok befecskendezésével késleltethetjük öregedésüket, vagy vannak olyan idegmérgek, amelyek egy időre eltüntetik a ráncokat. Az implantátumok területén sok kísérletről tudunk, de a szilikont még semmi sem tudja kiszorítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sértett jogszabályt a kórház

A soproni Erzsébet-kórház nem sértett jogszabályt, a röntgenosztály funkcionális privatizációjára… Tovább olvasom