Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A Szent Orsolya- gimnázium sikerei

Szép eredményeket ért el a Szent Orsolya-iskola a III. Lego Robotprogramozó Országos Csapatversenyen, melyet Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumban rendeztek.

Előzetesen két fordulóban három-három feladatot kellett a csapatoknak itthon megoldaniuk, amelyek alapján II. kategóriában első helyen, III. kategóriában tizedik helyen kerültek a döntőbe.

A döntőben a II. kategóriában a versenyzők öt feladatot oldottak meg, majd a megírt programok alapján egy pontozóbíró előtt kellett a programok működését bemutatni a tesztpályán és a zsűri kérdé-
seire válaszolni. A soproni orsolyás csapat – Benyovszky Pál, Kubicsek Ferenc és Olasz László Zsolt (mindhárman 6. ag osztályos tanulók) – országos 1. helyezést ért el.

A III. kategóriában, a 7–8. osztályosoknak rapid rendszerű versenyt rendeztek. Ez azt jelenti, hogy minden csapat egyszerre kapott meg egy feladatot, melynek megoldására a csapatoknak a feladat nehézségétől függően 10–15 perc állt a rendelkezésére. Ezután azonnal be kellett mutatni a pontozóbírónak a robot működését a tesztpályán, majd a zsűri a forráskódok alapján is értékelte a programokat.

Ily módon összesen öt feladatot kellett megoldani. Az izgalmas verseny végén az orsolyás csapat a 7. helyet szerezte meg. A csapat tagjai Kocsis Ábel 7. b, Jambrik Márk és Kutasi Ádám 8. a osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanár: Barta Barát Lászlóné.

Olvasóink írták

  • 2. Lobbo71 2012. május 14. 15:40
    „Azért megkérdezhettek volna egy diákot az iskolában, hogy hogyan kell leírni a suli nevét. Biztos jobban tudta volna, mint a cikk írója.”
  • 1. ssmd 2012. május 11. 17:52
    „Szent Orsolya Gimnázium robotprogramozó szakköréről további infók itt:
    http://www.sztorsolya.sopron.hu/info/lego/index.htm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókuszban a Fertő

Egymilliárd forintos projekt keretében újítják meg a Fertő nádasát, valamint a tómeder vízpótló csatornáit. Tovább olvasom