Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Szent Mihály-templom búcsúja

Vasárnap tartották meg a soproni Szent Mihály-templom búcsúját.

Ünnepi zenés szentmisével vette kezdetét a Szent Mihály templom ünnepnapja, amely arról tanúskodik, hogy az Úristen valóban irgalmas. Nem csak a bűnösöktől szeretné megszabadítani az embereket, hanem annak következményeitől is.

Az elengedési szertartás fő celebránsa Brenner József Szombathelyi Püspöki Helynök volt. Az Egyházmegyei Spirituális a küzdelemről szólt a gyülekezetnek és arról, hogyan harcoljuk meg életünk harcát.

A templomkertben Horváth Imre városi plébános adott örömének hangot, hogy a Katolikus Család Évében sok család apraja-nagyja együtt vett részt Isten Angyalának ünnepén.

Búcsúi köszöntőt - a város vezető tisztségviselői jelenlétében - dr. Varga Mária a településrész önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) mondott, a szép számú egybegyűlteknek. A szónok felelevenítette Sopron legkorábbi, Szent Mihály tiszteletére szentelt plébánia templomának történetét, hangsúlyozva: "a történelem bebizonyította, hogy az ő védő keze rajta van a városon". A képviselőasszony szólt még a város két kiemelkedő polgármesteréről, Lackner Kristófról és Thurner Mihályról is.

A múlt idézése után Dr. Varga Mária a megújuló, gyarapodó városról beszélt, végezetül kérte a Jó Angyalok vezetőjét, hogy „óvja városunkat, ahogy eddig is tette".

A bűnbánati vallásgyakorlat után, a jelenlévők megérezhették azt, hogy a hit ereje a közösségben, a családban, a baráti körben rejlik. A közösségi összetartozást erősítette a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Pendelyes és Sopron Táncegyüttes fergeteges műsora, melyhez a talpalávalót – a táncosokhoz hasonlóan, önkéntes felajánlásból – Fajkusz Attila és zenekara húzta.

A teljes cikk >>

Olvasóink írták

  • 1. csingilingi 2011. szeptember 25. 19:44
    „Dr. Varga Mária és Mihály arkangyal. Jó páros.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Lövőnél - személyvonatnak ütközött a motoros

Meghalt az 20 éves fiú Lövőnél, aki motorjával egy személyvonatnak ütközött szombaton késő este. Tovább olvasom