Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A szemét Sopronban sem az utcára való - Fotók

A Sopron Holding folyamatosan számolja fel városszerte az illegális szemétlerakatokat. Bőven akad munkájuk.

Az elmúlt időszakban alig telt úgy hét, hogy a Sopron Holding Zrt. munkatársai ne találkoztak volna illegális szemétlerakattal. A cég folyamatosan felszámolja ezeket, ám jelen pillanatban úgy tűnik, hogy szélmalomharcot vívnak, ugyanis nem nagyon csökken az ilyen helyek száma.

Kritikus pont még mindig az Ibolya úti lakótelep, a Hársfa sor, Pozsonyi út és a Tómalom utca és persze a város környéki erdők, gyér forgalmú utak környékei.

Felszámolt illegális hulladéklerakók Sopronban. Fotó: sopronholding.hu.


A holding arra kéri a lakosságot, hogy a háztartási- és a zöldhulladékot ne a város közterületein helyezzék el.
Továbbra is várják azok jelentkezését, akik bármit tudnak az illegálisan lerakott hulladék eredetéről. (e-mail: holding@sopronholding.hu, zöld szám-üzenetrögzítő: 06 80/514-600).

Olvasóink írták

 • 20. vitriol2 2012. május 12. 07:09
  „a sok "ok" között tán az is meghatározo-mások is irtak erről-, hogy miért olyan méreg drága a szeméttelepre beszállitott hulladék átvétele.
  ja és a fotok- érdemes lenne hétföként a vasutállomás elötti (Mátyás kir 34.)"kontér" körüli szeméthalmazt is "rögziteni". rengeteg ide érkezőnek ez a "látvány" az első élménye rolunk”
 • 19. 1-2soproni 2012. május 10. 21:54
  „Reméljük a szemetelők is olvassák a cikkeket és a hozzászólásokat.
  Több közterületfelügyelőt és több bűntetést!”
 • 18. látó 2012. május 10. 21:25
  „A szennytől meg kell tisztítani Sopront minden szempontból...lehetséges-e mindez egyáltalán még?”
 • 17. anuvuk 2012. május 10. 18:44
  „Medve barát konténereket, de minden fajtára! - A szelektívtől kezdve,a rongygyűjtő edényig!”
 • 16. Oedenburger49 2012. május 10. 17:39
  „Egyetértek "Fülöpke" hozzászólásával amiben szóról szóra igaza van!
  A fényképen szereplő szemét a képen is látható Ruha-rongy gyűjtőedényből származnak ! A tapasztalatom ezekkel a városszerte telepített edényekkell az, hogy sajnos azűrítése nagyon-ritka ezért azok mindig fullon vannak!!! A városunkban garázdálkodó: "Lomisok és egyéb kissebségi csoprtok" rendszeresen eldöntik ezeket a fém konténereket és kipakolva ezek tartalmát a konténerek tartalmából felöltözködnek, megoldva saját és családtagjaik ruhacseréjét. Sajnos inteligencdiájukból a konténer visszapakolására már nem tellik! Ha valaki szól, hjogy milyen állapotot hagynak hátra, azt elküldik melegebb éghajlatra! Igy jártam Én is a IV lászló király uti Tesco supermarket mellé telepített ruhagyűjtő konténernél! Nap mint nap szemtanuja vagyok ilyen hasonló esetnek. Csak a hatósági szigor vethet véget ennek a különös környezetrontó üzletágnak !!!!!”
 • 15. piros60 2012. május 10. 08:20
  „A Besenyő utcánál a szemetesből már több mint egy hete folyik ki a szemét. A műanyag flakonok szanaszét körülötte.A járda másik végénél meg eltűnt a szemetes. Mióta itt dolgoznak a patakon, több a szemét, nem lehetne esetleg sűrűbben üríteni? Sokan a teli szemetesbe még megpróbálják belepréselni a szemetet, de nem fér, a szél kifújja, szörnyen néz ki a környék. "Jó példa" a kisiskolásoknak, akik itt járnak el.”
 • 14. fulopke 2012. május 10. 08:08
  „Ide bármit írhatunk úgysem csinálnak semmit. Legfeljebb jót röhög a sok agyoniskolázott.Mert a többi más témájú hozzá szólásokból sem lett semmi. Pedig nagyon sok értelmes hozzászólások voltak. Dobálják a kukát ha szólsz megrántják a vállukat. Ráteszik a papírt, hogy csináltasd meg. De felesleges ezen morfondírozni, úgyis marad minden a jól bevált módszer szerint. Megkövetelik, hogy a járda szélén legyen a kuka, mert ha nem akkor nem viszik el, de ők már az úton hagyják.”
 • 13. titáti 2012. május 10. 05:00
  „Tisztelt Róbert!
  A lomtalanítás nem a Holding feladata.”
 • 12. rhorváth 2012. május 09. 22:53
  „Felháborítónak tartom, hogy a Sopron Holding, nem konténereket helyez a szemét
  gyűjtéshez, hanem csak az utca (ház) mellé helyezteti ki a szemetet. Sopron
  város polgármestere ezt még el is tűri.
  Szégyenlem magam mások trehányságáért, hogy ilyen egye talán meg történhet.
  A város nem hogy szép, hanem szemetes ebben a helyzetben.
  Szerintem a konténer kihelyezése sokkal kulturáltabb lenne.
  Kérem, a város vezetőségét gondolkozzon el a javaslatomon.
  Tisztelettel,
  H. Róbert
  Sopron, május 09”
 • 11. tóthlajos53 2012. május 09. 22:32
  „Mig kettő zsák szemétért 2100ft kértek oda szállitva a Harkai úti telepen aranyos hölgyek ne várjanak mást.lali”
 • 10. fulopke 2012. május 09. 20:53
  „7.kertész. Teljes mértékben egyetértek veled, nekem is van kutyám. De a Jerevánon még a két év alatt ,amióta kutyázok, még közterület felügyelőt nem láttam.Csak az autósokat merik piszkálni, ha nincsenek ott.Pedig elméletileg be tudnák azonosítani a kutyát, mert van csip leolvasójuk./Jegyző úr szerint bármikor használható/ Ja ha mernék. A gyerekeket lassan nem lehet leengedni a füves részekre mert tele van kutyaszarral, és póráz nélküli kutyákkal. Gazdi meg a közelben sincs.”
 • 9. józanparaszt 2012. május 09. 20:52
  „az "utác" nevü hely hol is van???
  ettöl függetlenül: lehet a Holdingot szidni ezért vagy azért, a munkanélkülieket besororozni szemétszedésre DE! aki nem a gyüjtöbe dobja a szemetét azt kell kényszermunkára ítélni!!!”
 • 8. soproni 2012. május 09. 20:09
  „6. BsBe! Tökéletesen igazad van! Hihetetlen,hogy mennyi a szemét mindenütt.Tudomásom szerint a szemetesek számát a rossz anyagi helyzetre hivatkozva csökkentették.Bár ennek ellenére én azon a véleményen vagyok,hogy az edények hiánya senkit nem mentesít attól,hogy szemeteljen.....én sem restellek akár több száz métert is menni a kezemben szeméttel mire eldobhatom a kijelölt helyre”
 • 7. kertész 2012. május 09. 17:15
  „Ennek a városnak van egy szervezete,melyet úgy hívnak Közterület felügyelet.Ezek sajnos egész napjukat azzal töltik,hogy a parkoló autókat fényképezgetik,ha meg van a napi kvóta már mennek is haza.Ha egyszer valamelyik vezetőnek eszébe jutna, hogy ezeket a " fotóművészeket "arra használnák amira létrehozták a város más lenne. A Jerevánon reggel 7-9 , délben,délután százezreket kaszírozhatnának például a kutyásoktól,akik csak ritkán használják a pórázt,egyáltalán nem a szájkosarat,műanyag zacskót.De más utcában is hasonló a helyzet.Nem csak össze kell ülni egy kis beszélgetésre,hanem érdemi munkát is végezhetnének a kedélyesen beszélgetők a város tisztasága érdekében.”
 • 6. BsBe 2012. május 09. 15:45
  „A szemét Sopronban sem az utácra való. Ez így igaz. Roppant bosszantó, amikor az ember itt-ott sétál is folyamatosan szemétbe botlik. Az is, hogy az ilyen kirakott "használt ruha gyűjtőket" nem ürítik ki folyamatosan, hanem hagyják, hogy a rászorulok "bogarásszák", és szórják szét.
  De is ki tesz magáért. A belvárosban eddig is kevés volt a szemetes. Most a belváros egy részén (Színház utca, Ógabona tér egy része, Orsolya tér) ezek egy részét is eltüntették. Olvastam a szombati újságban, mert felújítják. (naponta járok ezeken az utcákon, így tudom nem szorultak rá a sürgős felújításra) Viszont nem telt el egy-két nap, és a járdák tele voltak (nem csak csikkel) üdítős dobozzal, sörös dobozzal, zsebkendővel stb. Szép látvány.
  A szombati nyilatkozattal ellentétben telefonon egy ismerőssel azt közölték, hogy akinek kell (mert esetleg a bolt előtt dohányoznak, vagy szemetelnek) igényeljen szemetest az utcára, és díj ellenében a szemetet is elszállítják.
  Csak kérdezem, ha én (vagy bármelyik bolt tulajdonos ezt megteszi, joga van meghatározni, hogy abba ki dobja bele a szemetet? Tovább megyek.. a turisták, a kirándulók, vagy csak a sétálók, ugyan hova szemetelhetnek?
  Nem csak azt kell elvárni az emberektől, hogy ne szemeteljenek, de a lehetőséget is meg kell adni, hogy a szemetet a szemetesbe tudják dobni. Nem eltüntetni a szemeteseket, mert abból eddig is nagyon kevés volt, hanem még többet kitenni. Azt nyilatkozták, hogy azért szedték be többek között, mert sokan amíg volt is mellédobták a szemetet. Hát mos nem mellé. A helyére.”
 • 5. Mankapunka 2012. május 09. 15:14
  „rubeola

  Attól,hogy valakinek emberszabású kinézete van,attól az még nem azt jelenti,hogy emberi a viselkedése.”
 • 4. rubeola 2012. május 09. 13:36
  „Ez olyan undorító. az állat sem piszkít a vackába, az emberek pedig eltűrik a mocskot! Nemrég voltam Krakkóban, tanulhatnánk tőlük! Sehol egy eldobott zsepi, egy cigicsikk. Amit a rendetlen turisták eldobálnak azt szinte azonnal összeszedik. Az a rengeteg munkanélküli ha mást nem a szemetet legalább összeszehetné. Egyetlen egyel se találkozok a lakótelepeken. Régebben, még a Komszol /Győrben/ idejében rendszeresen jártak a lakótelepeken is és nem volt ennyi szemét, mint most.”
 • 3. tricse 2012. május 09. 12:49
  „"Utácra nyílik a kocsma ajtó...":))))”
 • 2. Mankapunka 2012. május 09. 12:03
  „S.Soproni

  Ide írók többsége még sajnálja is ezeket a kukázókat. Olyan rossz nekik. :(”
 • 1. S.Soproni 2012. május 09. 11:24
  „Ez nem illegális szemét,hanem a kukázók kiszedik ,és ami nem kell ledobják a földre!
  Büntetni kellene az ilyeneket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronból ébresztett Morning show - Fotók

Az ébresztés fenegyerekei szerdán Sopronban voltak. Sokan hallgatták őket a helyszínen. Tovább olvasom