Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

A számlával igazolt kiadásokat megtérítik

Ötmilliárd forintot fizetett ki a parlament a képviselőknek 2004 és 2006 között költségtérítés címén.
A hírrel együtt az is napvilágot látott, hogy a képviselőknek semmiféle számlával nem szükséges igazolni az utazásra, ruhára, telefonra és étteremre költött forintjainkat.

Kiderült, önkormányzati szinten lényegesen szorosabb keretek szabályozzák a képviselői költekezést. A tiszteletdíjon és bizottsági díjazáson felüli kiadásokért legalábbis számlát kérnek. A képviselők juttatásait több jogforrás is szabályozza – mondta el a Kisalföldnek Gintnerné Orbán Mária, a jegyzői iroda vezetője. – A közgyűlés az önkormányzatokról szóló törvény adta felhatalmazás, valamint az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvényben foglalt rendelkezés alapján a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját, egyéb juttatásait rendeletben határozta meg.

A képviselői alapdíj összege 95.680 forint. Az állandó bizottság elnökének tiszteletdíja 181.800 forint, a képviselő bizottsági tagé 138.700 forint, a nem képviselő bizottsági tag tiszteletdíja 43.100 forint.
– A közgyűlés tagja és a nem képviselő bizottsági tag az önkormányzat üdülőit, pihenőházait a polgármesteri hivatal dolgozóival azonos feltételek mellett veheti igénybe – tette hozzá az irodavezető.

– További juttatást az önkormányzat nem biztosít. A képviselőnek a testület megbízásából végzett tevékenységével összefüggő, általa előlegezett, számlával igazolt, szükséges költségét meg kell téríteni. Azaz, ha például valamelyik minisztériumba kell utaznia és ehhez saját gépkocsiját használja, abban az esetben neki vissza kell fizetni az utazásra fordított összeget. Megjegyzendő, hogy ilyenre a legritkább esetben akad példa. A képviselői költségek kifizetését egyébként a polgármester engedélyezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakások építését tervezik

A Rét utcai ingatlan egyike azoknak, amelyeket a jelenlegi városvezetés szerint áron alul értékesítettek, és amely „irodaházként" vált ismertté a köztudatban. – Még az elmúlt év februárjában (13-án) fordultunk levélben Walter Dezső akkori polgármesterhez, hogy társaságunk megvásárolná a Rét utcai ingatlant, amely szerepelt az önkormányzat eladási listáján. Tovább olvasom