Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A szálláshelyek jól teljesítenek Sopronban

Jól indult az év a soproni szállásadók számára, az első négy hónapban a korábbiakhoz képest hat-nyolc százalékkal volt élénkebb a forgalom. A nyár elején sokat jelentett a kosár EB, de ami mindent visz, az a VOLT. Július első napjaira már elkeltek a szobák, Sopron tele lesz...
– Jól indult az év! – mondja Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az első három-négy hónapban több volt a foglalás a városban, így a szállásadók joggal reménykedhetnek egy erős nyárban. Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatója azt is tudja, hogy az első negyedév pozitív mérlege egy országos tendencia része.

– Jól jöttek ki az ünnepek, több hosszú hétvége is csábította a pihenni vágyókat, Sopron pedig még mindig a kiemelt belföldi célpontok között szerepel. A Szép-kártyák is segítettek, hiszen nagy összegek maradtak még benne és május végéig azokat fel kellett használni. Az év elején valóban hat-nyolc százalékos élénkülést mértünk a szálláshelyeknél, a prognózisunk szerint a nyár is két-három, esetleg négy százalékkal jobb forgalmú lesz, mint az előző évek – számol a szakember.

Jó szezon elé néznek a szállásadók, jönnek a turisták, jönnek a fiatalok!
Jó szezon elé néznek a szállásadók, jönnek a turisták, jönnek a fiatalok!


A kosárlabda Európa-bajnokság is hozta a vendégeket, de meg nem töltötte a szálláshelyeket. A július eleji VOLT-ra azonban már lefoglaltak szinte minden szobát a városban és környékén. – Telt ház lesz – mondják a szakemberek. A turisztikai piac kiheverni látszik a korábbi válságos éveket, mindenki bizakodó, s ez az elmúlt esztendők változatlan áraiban is kicsit felfelé nyomta a mérleget. Minimálisan, de a szállásadók idén már mertek árat emelni.

Hogy kinek mennyi az olcsó és hol kezdődik a drága szálláshely, az szubjektív, de Sopron jól áll ezen a téren. Már háromezer forintért lehet helyet foglalni turistaszálláson, illetve lehetne, ha nem kelt volna el már minden szoba, legalábbis a VOLT öt napjára. Persze negyvenezerért is lehet szobát kérni teljesen más környezetben és szuper ellátással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közművek - Ellenzik a rácsatlakozásokat Sopronban

A Bóbita utcában és környékén élők attól tartanak, hogy a közelükben épülő társasházak miatt a már… Tovább olvasom