Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A szakma sztárjait köszöntötték

A kamara társadalmi elfogadottságának további erősítése, a szolgáltatói jelleg erősítése – többek között ezek a célok is megfogalmazódtak a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén. A kitüntetéseket a fiatalok kapták.

– Az egész osztály indult a versenyen, az országos döntőbe ketten jutottunk be. Már ez is óriási eredmény volt, hiszen a hét versenyzőből kettő a soproni Handler tanulója volt – mesélte Réti-Fogarasi Orsolya, aki a fodrásztanulók Szakma Sztárja versenyén első helyen végzett. Ezzel ugyanúgy mentesült a szakvizsga alól, mint a faipari technikusok döntőjét megnyerő Korláth Zoltán, aki sikerrel vette az elméleti és gyakorlati akadályokat.

– Kamaránk továbbra is kiemelt figyelmet szentel szakképzési feladatai ellátására, szoros együttműködésben a Sopronban működő szakképző intézményekkel és a megyei intézményrendszerrel – mondta beszédében a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Horváth Vilmos a szervezet csütörtök esti küldöttgyűlésén.

A célok között kiemelt hangsúlyt kapott a kamara elfogadottságának további erősítése is, a nemzetközi kapcsolatok ápolása, a szolgáltató jelleg erősítése.

A küldöttek az idei munkatervvel is megismerkedhettek, elfogadták a kamara mérlegbeszámolóját és a költségvetési tervet. A küldöttgyűlés ünnepi részében a kamara elismeréseit fiatalok kapták, a következő nemzedék, akik már most kitűntek a hozzáértésükkel és lelkesedésükkel.

A Szakma Sztár Fesztiválon győztes, illetve részt vevő handleres diákokat jutalmazták: Réti-Fogarasi Orsolya első helyezést ért el a fodrászok között, ahol Fekete Adrienn végzett az ötödik helyen.

Korláth Zoltán első lett a bútoripari technikusok versenyében, megelőzve a szintén handleres Pölcz Andrást (második) és Szalai Norbertet (negyedik). A festők között Hoschek Gergő második lett, a burkolók közül Vaszari Krisztián a második legjobbnak bizonyult, Hoschek Dániel pedig a képzeletbeli dobogó harmadik lépcsőjére állhatott.

A 2011-ben a soproni kamara által alapított Szakképzésért Díjat az idei évben a Szakma Sztár Fesztiválon kimagaslóan jó eredményt elért handleres diákok felkészítői vehették át: Kollár Mónika fodrász, Farkas Tibor burkoló, Nagy Jenő festő-szakoktatók, valamint Hauch Tamás, a bútoripari technikusok felkészítő tanára és Kuntár Csaba, a Handler Nándor Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fal dőlt ki a soproni óvodában - jól vannak a gyermekek

Nyoma sincs az Ady Endre úti óvodában a csütörtökön történt súlyos balesetnek: a gyerekek mosolyogva játszanak, a ledőlt válaszfal törmelékeit eltakarították. Tovább olvasom