Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A soproni városvezetés elkötelezett a sportcentrum fejlesztésében

A Sportaréna bejáratához hívott össze sajtótájékoztatót Fodor Tamás polgármester hétfőn.

Fodor Tamás elmondta: a városvezetés elkötelezett az Aréna fejlesztésében.

– A tervezett beruházás után az élsportolók mellett a létesítményt az iskolások, egyesületek is használhatják. A tömegsport, valamint a mindennapos testnevelés igényeinek a sportcentrum tud eleget tenni. A cél az, hogy a TAO forrásokat teljes mértékben használják fel. A felújítás összege mintegy félmilliárd forint, s ehhez az önkormányzat, önrészként mintegy százhúszmillió forinttal járul hozzá.

A polgármester konkrétum említése nélkül kitért arra is, hogy a fejlesztés ügye a legutóbbi képviselő testületi ülés egyik napirendi pontja volt. Ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy a részleteket a jövőben kell majd kidolgozni.

Török Zoltán, a Raabersport kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a ház már most is egy multifunkcionális létesítmény.

– Az elmúlt vasárnap több mint ezren mozogtak az aerobik napon, a hétvégén pedig egy nagyszabású horvát nemzetiségi napoknak ad otthont – folytatta. – Ezt követi majd a Rómeó és Júlia színpadi előadás. Egyúttal dolgozunk azon, hogy mi rendezhessük meg a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét.

Török Zoltán kifejtette még, az elmúlt időszakban, a lehetőségeikhez mérten költöttek pénzt az állagmegóvásra. Ám vannak még hiányosságok, továbbá a katasztrófavédelem előírásainak is meg kell felelni. Közösen kell dolgozni azért, hogy a mostani átalakítás megvalósulhasson, és végső soron a város igényének megfelelő Aréna működjön.

Mint arról portálunk beszámolt a Raabersport Kft. taggyűlésén úgy határoztak, hogy elállnak a fejlesztéstől. Ennek oka, hogy az önerőt a város abban az esetben adja meg, ha a kft-ben 12 millió forinttal megemelik a törzstőkét. Ezáltal az önkormányzat kerülne többségbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így ég az acélgyapot - fotó Sopronból

A soproni Egresits Tamás fotóján megörökítette, hogy miként ég az acélgyapot. Megmutatjuk. Tovább olvasom